tisdag 30 mars 2010

Lillesjö pekar ut kommunchefen som boven i dramat

I en Västnytt-intervju idag pekar Lillesjö AB:s VD Arne Hedlund ut kommunchefen Jan Eriksson, som den som bär ansvaret för det ekonomiska fiaskot i Björnhuset.

På frågan från reportern "Vad var det som var fel från början?" (alltså varför det gått från 30 mkr till dagens minst 86 mkr), svarar Hedlund "dåliga prognoser" och "personer (läs Jan Eriksson och hans kompis Jan Stalfors) som tog fram en kalkyl utan att de riktigt visste hur man räknar kalkyler och vad det var som skulle vara i kalkylen".

Visserligen gör Hedlund det väl enkelt för sig, eftersom han haft full insyn från dag ett och själv varit med om att utse den projektledare som lett arbetena, men Hedlund pekar ändå på den avgörande faktorn i hela Björnhushärvan - nämligen en inkompetent och ansvarslös kommunchef, som lyckades dupera hela kommunstyrelsens med fagert tal om jobb och låga kostnader utan att ha något underlag över huvud taget. Att Hedlund och övriga företag borde ha vetat bättre ändrar inte detta faktum.

Klicka på denna länk och se inslaget med Hedlund.

Bloggredaktionen

6 kommentarer:

  1. mmmmmmmmmmmmmm.................

    SvaraRadera
  2. Men även politikerna borde ha vetat bättre...

    SvaraRadera
  3. Om inte Arne Hedlund som Mathusets VD besinnar sig i sin kritik så får jag en otäck känsla att han vill dölja något.

    Nu senast kritiserar han kalkyler som ligger till grund för gällande hyresavtal. Som kommuninvånare upplever jag hyresavtalen till deras fördel. Politiker har i fullmäktige stått och intygat att dom vägrar att skiva under ett bättre hyresavtal för oss. Det framfördes även i fullmäktige att Björnhuset skulle bli tomt om vi inte godkände avtalet. Jag vet inte om det var ett hot från deras sida, men min tolkning blev åt det hållet. Han ger även kritik över det faktum att dom har beställt och vi har betalt utan att vi vet om tider och mängder stämmer, ifrågasättandet besvaras med, "dumt, precis som vi har beställt ett tivoli".

    SvaraRadera
  4. Jag har hört talas om att Hedlund själv personligen helst såg att mathuset gick i konkurs, vilket egentligen endast var en nödlösningsmanöver av Hedlund när det massmedialt började brinna i knutarna.

    Kanske tänkte han att endast Jimmy, Henrik och Sven-Arne skulle bli föremål för granskning och därmed kunna måla upp sig själv som en trygg fadersgestalt med ordning och reda på torpet. Ett snyggt försök gjorde han dock i pressen då han gick ut och smutskastade dessa personer och samtidigt målade upp sej själv som en messias sänd som björnhealare.

    Verkar som han börjat med en ny strategi nu efter att Kd och M krävt att få granska Lillesjös räkenskaper.

    Då Arne Hedlund tydligen har talets gåva så är det nästan så man tror på honom när han vill vinkla över problematiken på Jan Eriksson. Att Eriksson är ett problem det vet alla vid det här laget. Det är ingen nyhet. Snygg studie i psykologi hur alla följer flytschemat på bloggen " skyll på andra".

    Men mej lurar du inte Arne. Du och din närstående undersåte från Nossebro har varit med i spelet hela tiden.

    Var det inte från Nossebro som bloggen släcktes ner. Eller hur var det nu igen?

    SvaraRadera
  5. Var brukar en pajas uppträda om inte i ett tivoli. Nu går företagen till anfall i tron att det är det bästa försvaret. Kritik riktas både på politiken(Björneruds VD)och tjänstesidan(Mathusets VD). Jag som lever här, vet att vendettan är både politiken och tjänstesidans vapen. Ni företag i Björnhuset, ni har inte en chans mot den kraften. Här har kommunen ställt upp på ett sätt för er som ger titeln IDIOT, nu skjuter ni på dom, jag vill slänga ordet Idiot på er och säga, LYCKA TILL.

    SvaraRadera
  6. Jerker Sjöberg produktionschef/inköpschef Lille-Sjö Seafood AB bor i Nossebro. Jerker har haft nära samarbete med Sopheia Kullgren projektledare Björneruds Gård AB.

    SvaraRadera