tisdag 23 mars 2010

Ulla Börjesson (S) - En politisk katastrof

Ulla Börjesson är ett av två misslyckade kommunalråd - det andra är den beklagansvärde kompanjonen Kenneth Carlsson (FP)- som för närvarande håller på att förstöra kommunen i grunden med sitt ansvarslösa agerande.

Vi ber läsarna att klicka på följande länk till Sveriges Radio Väst och lyssna på när Fru Börjesson blir intervjuad ang det uppmärksammade mobbningsfallet.

Hur kommunen kunnat begåvas med denna oseriösa pladdermaskin är en fullständig gåta. Och visst blir man beklämd av att höra Fru Börjesson upprepa sina lögner i mobbningsfallet. Hon bär ett stort personligt ansvar för att kommunen fortsatt kränka pojken och skämt ut kommunen i hela landet.

Efter att ha lyssnat på radiointervjun och Fru Börjessons bedrövliga smörja, så undrar vi om det finns någon som vid sina sinnens fulla bruk är beredd att rösta på Fru Börjesson och hennes parti i höstens val? Förtjänar vi inte bättre än så? Har inte vi Färgelandabor också rätt till en framtid?

Bloggredaktionen

34 kommentarer:

  1. Det finns bara ett ord, tragiskt!

    SvaraRadera
  2. Idagens Bohusläning kallas det till extra KF möte den 31 mars angående Björnhuset!!!!!!!!

    SvaraRadera
  3. Bedrövligt var ordet!!!

    SvaraRadera
  4. Då möter vi upp!

    Denna gång är mötet på Furåsen. Det står även att Allmänhetens frågestund har reducerad tid.

    SvaraRadera
  5. 9.18
    KF ska besluta om ytterligare 11 miljoner till företagen, annars går de i konkurs. Du förstår väl att vi måste skydda vår investering i Björnhuset:)

    SvaraRadera
  6. nygran
    Tyvärr kommer vi återigen att agera åskådare när våra politiker fortsätter att ta sitt ansvar för kommunen...

    SvaraRadera
  7. När man hör Ulla B förstår man bättre kravet på politikerkörkort......

    SvaraRadera
  8. Det är helt nödvändigt med ett extra kf annars går Mathuset i konkurs. Det är klart att vi måste skynda oss. Hur var det Zaid sa "vi måste visa ledarskap" var det visst han sa. Han kanske får med sig fler på ledarskapståget denna gången. Vi får väl se. Är det någon vid sina sinnens fulla bruk som tror att det är slut med 11 miljoner ytterliggare? Tycker också att man skall fortsätta att bestrida det höga skadeståndsbeloppet til det mobbade barnet.Vi kan ju inte betala 100 tkr utan att forsätta med advokat.Vi måste ju veta att beloppet är "rätt" Vi måste visa ledarskap.

    SvaraRadera
  9. Företagen skriver ju på vad som helst så vi måste passa på nu när de är pressade.De går ju i konkurs om de inte får pengarna. Vi måste alltså passa på att få till bättre avtal med dom:Hoppas Zaid har tänkt på det!!!! Annars får vi vänta till nästa gång de måste ha mer pengar.

    SvaraRadera
  10. Det går rykten om att Ann-Marie och Centern har snurrat till det rejält för sig och gör kalkyler till nya hyresavtal som företagen aldrig kan betala. Det är tydligen det extra-kf handlar om.

    SvaraRadera
  11. Till 10.29

    Visst, företagen skriver på vad som helst.

    Men... vad är det värt!

    Kolla deras bokslut bakåt och ni lär finna att de inte kommer att kunna betala några höga hyror.

    Varje krona kommunen betalar ytterligare innebär en förlorad krona!

    Jag tror politikerna är livrädda för att företagen skall kursa. Det framkommer då i all tydlighet att de tagit ett katastrofalt dåligt beslut när de gjort denna ödesdigra satsning. Därför griper de varje halmstrå för att försöka ordna upp situationen.

    SvaraRadera
  12. Glöm inte att det finns en värld utanför bloggens väggar! Majoriteten av Färgelandas väljare läser INTE bloggen. Om vi säger att vi kanske är 200 personer som dagligen besöker bloggen och av dessa så tillhör ca 30% S. Skulle vi då lyckas omvända alla dessa så rör det sig om 60 pers. Budskapet och informationen om Ulla B måste nå ut även på andra sätt. Hur går vi då tillväga för att få folk mer intresserade och informerade?
    Jag är pessimistisk - tyvärr kommer vi även efter valet att få se och höra Ulla B som sossarnas företrädare. Om inte polisens och revisorernas resultat gör att hon tvingas inse att hon måste stiga åt sidan.

    SvaraRadera
  13. Jag är inte djupt chockad, allt följer samma mönster, att förvränga sanningen.

    I radiointervjun understryker Ulla Börjesson(s) återigen Socialdemokraterna som ett icke sanningsägande parti.

    I intervjun uppehåller sig Ulla Börjesson(s)
    kring förlikning och någon form av empati över barnet, vilket är ett röstfiske som ger ett grovt bottennapp, sorgligt minst sagt.

    Vad ärendet i sak gäller är kommunens förnekelse av mobbning, att då som kommunen gjorde, erbjuda 50000kr som något slags plåster på såret hjälpte absolut inte, inte ens om det så var 250000kr, det vet Socialdemokraterna och det vet Ulla Börjesson, men lika väl inte ett enda ord om sanningen, en sanning som består av en total förnekelse av mobbning från kommuns sida.

    Istället framför Socialdemokraterna genom Ulla Börjesson att föräldrarna har avvisat en förlikning, skamligt. Genom förnekelsen av mobbningen har inte förlikning varit möjlig, det vet alla, så även Socialdemokraterna.

    För att förstå Socialdemokraternas hållning får jag hänvisa till fullmäktige i oktober där Ulla Börjesson framför ett svar på Lengquist fråga.

    Ulla Börjesson svarar, "eftersom nu BEO då har stämt Färgelanda kommun för att vi har valt att inte betala ut något skadestånd. Vi vill ha en oberoende part som avgör om Färgelanda kommun har gjort tillräckliga åtgärder, samt att få skadeståndet prövat för att se om det står i paritet till svensk rättspraxis"(källa ljudband okt, Lengquist frågar Ulla). Inte ett ord om förlikning där.

    Får Socialdemokraterna ihop trovärdigheten?

    Lycka till!

    SvaraRadera
  14. Det har även utlysts ett extra KS-möte den 29/3.

    Klicka på DNV så länkas ni dit.

    SvaraRadera
  15. Tror både anmälaren och kommunen missuppfattat processandet i ett mobbningsärende.

    Anmälaren är endast anmälare och
    BEO är inte anmälarens ombud utan
    den mobbades ombud. Anmälaren kan med
    andra ord vara vem som helst och inte
    nödvändigtvis förälder.

    Förlikning sker inte mellan anmälaren
    och kommunen, utan förlikning kan
    endast ske mellan BEO och kommunen.

    Således kan BEO välja att driva
    ärendet vidare i samråd med den
    mobbade eleven. Tydligt är att BEO gärna vill driva ärendet då man valt att
    stämma kommunen. Något som styrker
    detta resonemang är att BEO utrett
    fler mobbningsärenden under samma
    period som detta fallet och då valt att lägga ner dem.

    SvaraRadera
  16. Vad menar dom med förlikning? Det finns väl inget att förlikas kring för kommunen. Det är väl bara att betala det som beo sagt och gå ut offentligt att beklaga hur uruselt kommunen skött detta ärende. Något annat vore vansinne.

    SvaraRadera
  17. helikopterpiloten23 mars 2010 kl. 16:54

    Saabsagan har fått ett så lyckligt slut som möjligt och vi
    som varit åskådare applåderar att första nya 9:5-an i Saabs nionde liv tillverkades en måndag i marskatternas månad 2010.

    Löpande bandet på Saab rullar igen.

    Anställda och anhöriga, direktörer och finansiärer skiner som solar.

    Om världen får för sig att denna beundransvärda varumärkestrogna personal bygger bilar med extrahög kvalitet så kanske de nyrullade Saabarna blir en gedigen succé.

    Vid närmare eftertanke handlar hela Björnhusaffären om Saab. David mot Goliat.

    Saab och Volvo har en enorm påverkan på villkoren i Färgelanda men vi har inget som helst inflytande över den globala personbilsindustrin.

    Vi är nyktert sett lekbollar för det globala kapitalets räknenissar. Det är som det är.

    Det är rätt av kommunen att försöka utveckla ett alternativt näringsliv, Björnhuset är ingen dum idé.

    Men illa skött så man vill gråta.

    Först måste kommunen ta itu med den rena skötseln.
    Nu. Genast.

    SvaraRadera
  18. Här pratar man om många miljoner som återstår för att få fastigheten i skick att kunna godkännas. Har kommunen tänkt sig att ge fan i att upphandla även detta?

    Trots konkurrensverkets konstaterande att det skall upphandlas.

    Politiker talar hela tiden om att de måste lära sig av sina misstag, men upprepar lik förbannat hela tiden samma misstag.

    Dummare människor har jag svårt att komma på ens i mina vildaste fantasier...

    Vi vet att ett brott planeras, att det snart skall utföras. Ett rådigt ingripande från privatpersoner vore kanske på sin plats....

    Jag kanske skall hoppa på Kenneth och hålla fast honom i väntan på polis?

    SvaraRadera
  19. Naturligtvis kan man och får inte göra affarer med företag som tydligt har sagt att om de inte får mer pengar och dessutom fort så går de i konkurs. De skriver naturligtvis på de hyresavtal som läggs framför näsan på dem. Detta är självklart då de vill undvika det omedelbara slutet. Kanske inte ändå. Ett "sunt" företag hade valt konkurs. Vi har inte läget inte rätt att betala ett öre till Mathuset. Vi vet inte var pengarna hamnar.

    SvaraRadera
  20. Till helikopterpiloten

    Kommunen skall inte utveckla näringsliv. Det har de definitivt inte kompetensen att göra, även om de tror det.

    De skall ge bra förutsättningar till näringslivet. Detta skall dessutom ske inom lagens ramar.
    Vad de kan och skall göra är:
    - Ge arbetskraften goda förutsättningar att bo och leva i kommunen.
    - Ge förutsättningar för företag att etablera sig genom att tillse att goda infrastruktur/tomtmark/lokaler finns.
    - Om ingen privat aktör vill tillhandahålla industrilokaler kan kommunen göra det såvida inte företag olagligt subventioneras.

    Allt annat ekonomiskt stöd SKALL hanteras på högre offentlig (regional,statlig etc.) nivå i enlighet med gällande svensk/europeisk lagstiftning.

    Vad får dessa politiker att tro att de klarar av att leka företagsstyrelser? De har absolut ingen skolning för detta!

    De leker riskkapitalister med våra pengar!

    SvaraRadera
  21. Ann-Marie har tydligen fått en total hjärnblödning och har ihop med sossarna skrivit kalkyler och nya hyresavtal som innebär att kommunen förlorar 10 miljoner dom 2 första åren!!!!
    Hon måste ha groggat med Jimmy i helgen. Fint parti det där Centerpartiet.

    SvaraRadera
  22. helikopterpiloten23 mars 2010 kl. 19:10

    Jag är helt enig med dig DNV.
    Kommunen skapar förutsättníngar för företagen om allt är som det ska.

    Leka företag med våra skattepengar är inte ok.

    Men.

    Det kommunala självstyret ger stor frihet för politiskt förankrade beslut.

    Vanstyre av en kommun är svårt att komma åt utom i allmänna val.

    Majoriteten erkänner förstås inget vanstyre.

    Vem inbillar sig att Kenneth Carlsson skulle erkänna att matklustret är ett fiasko?

    Tror någon att han skulle riskera sitt rykte och sätta sin riksdagsplats på spel?

    SvaraRadera
  23. 17.49
    Då blir det inte mycket trovärdighet kvar för Centern om det stämmer det du säger. Men det låter konstigt. Centern röstade ju mot hyresavtalen och nej till att företagen skulle få 10 miljoner till. Varför skulle dom ändra sig nu???

    SvaraRadera
  24. "sätta sin riksdagsplats på spel" ingen risk att han sätter något på spel som inte finns.

    Att som folkpartist vara vågmästare vad gäller lägga ner skolor, delta i mobbing mot barn och föräldrar osv är ingen merit på centralnivå och ger definitivt ingen plats i riksdagen.

    Färgelanda är inte en isolerad ö i Sverige. Det finns invånare i Färgelanda som har umgänge utanför Färgelanda och även på riksdagsnivå. Så att han skulle sätta en riksdagsplats på spel är bara hans våta dröm.

    SvaraRadera
  25. Centerpartiet är extremt insyltade i björnhusaffären. När c med Ann-Marie i spetsen röstade mot hyresavtalet så var det för att slippa undan en polisanmälan ( ni vet 50-listan). Men hon har snärjt in sig i en mycket jobbig sits då Jimmy Högberg är polare till Torbjörn Jacobsson. Nu driver hon inte linjen rädda sitt eget skinn utan rädda Jimmy och Västfarm.

    SvaraRadera
  26. Lyssna till Bill Östlund i morgon den 24 mars

    Med start på morgonnyheterna vi 8 tiden och sedan ett längre inslag i NYHETSTIMMEN.
    Enligt uppgift kommer han att sitta med vid sändning för eventuella frågor.

    SvaraRadera
  27. Räddar det verkligen de 3 företagen i Björnhuset om man beviljar mer pengar på uppenbart olagliga grunder?
    Kanske en riktig BJÖRTJÄNST man har planerat!

    SvaraRadera
  28. Mathuset AB med ett aktiekapital på 100 tusen kronor riskerar att gå i KK. De tre företagen har satsat 33 till 34 tusen kr vardera som de kan förlora. Inte kan det vara något större problem för dem.
    Så vad är problemet egentligen??

    SvaraRadera
  29. japp P4 Väst !

    Nu gäller det att få höjt tonläget så att det här med Björnhuset når en bra bit utanför bloggen.

    Annars blir det som någon annan här påpekade att Fp och S driver igenom ytterligare miljoner och almenheten vet ingenting.

    Jag skulle vilja få igång en debatt om valbohems lägenheter också .
    Finns det ingen här på bloggen som har erfarenhet av att vara hyresgäst?

    Är allt frid och fröjd eller hur är det egentligen?
    Du som är intresserad av att få till en förändring i positiv riktning , hör gärna av dig till mig.

    SvaraRadera
  30. Wikipedia:

    Om det egna kapitalet understiger hälften av bolagets registrerade aktiekapital måste en så kallad kontrollbalansräkning upprättas. Om den visar att minst halva aktiekapitalet verkligen är förbrukat måste styrelsen kalla till extra bolagsstämma så att ägarna kan besluta om bolaget skall försöka återställa aktiekapitalet eller om bolaget skall likvideras. Annars kan styrelseledamöterna bli personligt ansvariga för de skulder bolaget drar på sig.

    Insolvens innebär att någon är på ekonomiskt obestånd, och inte längre kan betala sina skulder. Termen kan användas om både privatpersoner, företag och organisationer. En person som har drabbats av insolvens är insolvent.

    SvaraRadera
  31. Om Centerpartiet vill bäst, då står dom utanför och medverkar inte till nya hyresavtal och mer okontrollerade investeringar.

    Eventuella konkurser är inga hot för ett tomt Björnhus, konkursförvaltare driver vidare om förutsättningar finns.

    SvaraRadera
  32. Till 00.07

    Du har helt rätt. En konkurs i matklusterföretagen är ingen fara (annat än för företagens ägare (och dom skiter jag i)) så länge det finns förutsättningar att driva företagen vidare efter en konkurs.

    Finns det inga förutsättningar att driva företagen vidare finns heller ingen anledning för oss skattebetalare att pumpa in mer pengar.

    Hur svårt är det att förstå?

    SvaraRadera
  33. Klicka på DNV så kan ni läsa om möjligheterna för ett företag på obestånd.

    Det är viktigt att KS-ledamöterna känner till vilka möjligheter som står till buds innan de fattar ytterligare ett olagligt beslut.

    SvaraRadera