onsdag 14 april 2010

Hyperinflation i Björnhuset - 18 mkr nu!

SR Väst rapporterar (klicka på länken) att KS nu beslutat ge företagen 18 mkr till! Utan underlag!

Den beklagansvärde (FP) säger att det är "rakt" av KS att fatta beslutet. Bloggen håller med det misslyckade vikarierande kommunalrådet - det är rakt åt skogen!

Centerns tre ledamöter lade ner sina röster eftersom de tyckte beslutsunderlaget var alltför tunt. Lade ner sina röster? Fint ansvarstagande hos Centern.

KD och M gjorde sin plikt och röstade nej. Deras tre röster räckte dock inte till majoritet över mygelpartiernas (S, FP och V) sju röster.

Lyssna på SR Västs inslag (klicka på länken).

Se och hör Bill Östlund (KD), Hugo Hultgren (M) och Den beklagansvärde (FP), när de intervjuas av TV4 Väst (klicka på länken). På TV-bilderna ses också Den beklagansvärdes parhäst Ulla Börjesson (S), till synes nyss hemkommen från påskhelgens övningar på Björnkulla.

SR Väst rapporterar att KS just nu diskuterar att besluta skänka företagen i Björnhuset 18 nya fräscha skattemiljoner. För någon månad sedan kom det fram att företagen var bankrutta och behövde 11 miljoner nya skattekronor för att inte gå i KK. För ett par veckor sedan höjdes budet till 14 mkr i KS. Som vi vet råder full kontroll i Björnhuset och det senaste budet är ännu ett kvitto på att ordningen och redan är total.

Nu har tydligen företagen kommit på att de behöver ha kontor också - och dessutom för fyra mkr! Bloggen beundrar verkligen företagens planering. Mycket seriöst. Och då är det väl lika bra att passa på tänker väl företagen, när en samling korrumperade politiker villigt öppnar skattebetalarnas plånbok. Vid sådana här tillfällen skall man vara artig och inte kalla idioterna för idioter.

Vi avvaktar resultatet av dagens förhandlingar.

Bloggredaktionen


22 kommentarer:

  1. Fler företag i kommunen som kan gå till kommunhuset och begära 4 miljoner för att bygga ett kontor?

    Nu får det vara nog.

    Jag flyttar!

    SvaraRadera
  2. 18.13
    Ja. Helt jävla rätt. Nu får det FAN i mig vara nog. Men jag tänker inte flytta. Däremot tänker jag skriva mig i en grannkommun där jag har stor släkt. Jag tänker inte gynna de här kriminella elementen längre. Hoppas att fler protesterar.

    SvaraRadera
  3. Nämen titta där, en båt.
    Vem är det som ror?
    Det är Håkan.
    Vem har han med sig?
    Det är visst Fan själv.
    Skall han inte ro honom i land då?
    Näe.
    Vadåför? Det brukar man ju.
    Nä, dom är ofta ute och ror och kommer mycket bra överens och ses sällan ro mot land.

    SvaraRadera
  4. Kennet och Ulla måste vara väldigt stolta idag.....Gud vilka stolpskott.

    SvaraRadera
  5. Och inte har dom kollat upp företagen heller, som dom lovade i återremissen. Helt j-a otroligt!!

    SvaraRadera
  6. 20.21
    Du måste förstå vilka komplikationer det skulle innebära, om KS var tvungen att redovisa offentligt vad företagen gjort med våra pengar:)

    SvaraRadera
  7. Bra förslag att skriva sig i annan kommun....

    SvaraRadera
  8. Kenneth Carlsson är en ända in i märgen opålitlig person.

    Han säger att med de här tre inblandade företagen, så är 90 miljoner max vad politiken kan sträcka sig till.
    Han sa exakt likadant när det gällde 72 miljoners gränsen! Men nu kan han tydligen tänka sig 18 miljoner till...

    Ulla Börjesson sade precis likandant. Eller för att citera henne: -"inte en krona mer".

    18 miljoner..... fattar de hur mycket pengar det är? Tydligen inte!

    Bill pratar om faktunderlag som kommunen redan betalat ut pengar för, underlag som
    nu Mathuset vill ha betalt för en gång till.

    Varför har ingen tjänsteman bemödat sig att kontrollera detta? Bill kan ge dem underlagen serverade på ett fat, ändå kollar ingen. Ulla insinuerar att Bill ljuger...

    Ingen inom S eller Fp verkar öht lyssna, än mindre reflektera över vad Bill säger.

    Bill, ge underlagen på ett silverfat till pressen så kanske de kan gräva upp de ruttna lik som gömmer sig i Björnhuset.

    Det känns oerhört olustigt att fortsätta betala skatt till denna kommun när man förstår hur ovarsamt de handskas med medlen.

    Man kanske skall skänka bort huset, ta förlusten och gå vidare här i livet? (Hade jag bott granne med Kenneth hade jag skänkt huset till Hells Angels).

    SvaraRadera
  9. Kan tänka mig att det "gamla gänget" (Henrik som är ute på nya äventyr,den sparkade projektledaren mfl) delar på en flarra vin nu. 18 millar till! Det gick denna gången också!! Tjoho! Hur djävla blåsta skall vi bli? Nu ser vi att idioterna inte kan räkna till mer än en miljon. 18 lyxvillor i Färgelanda ger vi till detta gänget (igen).Demokrarins pris? Nu börjar det väl att bli lite dyrt? Allvarligt talat vad skall vi göra? Vi måste ju agera nu.

    SvaraRadera
  10. Tyckte det var Förbannat kul och få höra att dom dårarna skulle ha 4 miljoner till "Kontor" Hm vad jag har hört så bygdes det om för 10årsen pga en brand! så varför lägga 4 miljoner till?Enligt lite snabb räkning så får man ungefär 4 villor i kommunen till det priset! GE mig en förklaring till detta!Och tänk på vad mkt annat roligt vi hade kunnat åstakommit till ungdomarna här i färgelanda kommun jag säger det rakt ut det är inte konstigt att det är oroligheter och vandalism här i kommunen dom har ju för lite att göra!VI sitter i en båt ungefär som titanic som snart når botten!

    SvaraRadera
  11. 90000000Skr Detta är helt otroligt med pengar.
    Om man staplar alla dessa enkronorna på varandra skulle det bli 180000meter högt 18mil!!!!

    Dessa inkompetenta politiker har de någonsin arbetat ihop egna pengar eller har de bara fått pengar från offentliga inrättningar?

    Föreslår att de fick gå kurs hos någon lokal bank där de kunde sitta inne i bankvalvet och få känna/lukta på riktiga pengar.
    Då kanske fick någon förståelse för hur mycket pengar det är och inte bara en siffra.

    SvaraRadera
  12. 4 miljoner till kontor? Att Ulla med bifall av hurrarop från R. Eriksson tycker att detta är ok säger rätt mycket om Ulla och R. Eriksson. I Vänersborg finns det en "riktig" vänsterpertist. En som tänker på kommunanställda och inte är så lat och i avsaknad av civilkurage att det går ut över oss kommunanställda. Jag sliter med våra gamla. Jag tror och känner inom mig att jag försöker göra det som är rätt. Vad gör denne R.Eriksson? Sitter och sover när vi ruineras? Han är ingen bra mäniska. Han kanske är en gammelkommunist? En totalitär som skiter i oss och utmyttjar den goda tanken om solidaritet.Jag blir så ledsen.

    SvaraRadera
  13. Kenneth Carlsson beskriver en utpressningssituation.

    Alldeles nyss svarade han ett ensamt JA med eftertryck på frågan om det skulle stoppa med 72 miljoner.

    Har en colt 45:a tryckt i ryggen mot hjärtat när han nu bara två månader senare går med på ytterligare ARTON (jag svimmar!) miljoner?

    Vem håller fingret på avtryckaren?

    Någon i den här historien måste ha blivit helt förryckkt, jag tippar på manisk. Sånt händer. Och då tar det inte slut här?

    Vem är det som är tokig och har lyckats dra med sig alla mindre uppmärksamma? Nån måste det vara.

    Vem harförsatt Kenneth Carlsson ien utpressningssituation?

    Komma dragande med attdetnubehövs fyra miljoner till kontor är helt surrealistiskkt. Vafan pågår EGENTLIGEN?

    Vem är manisk och har dragit med sig alla?

    Detta är inget annat än vansinne.

    SvaraRadera
  14. Kan inte för mitt liv förstå hur vuxna mäniskor ens kan köpa(från svindlarna) att ett kontor kan kosta 4 miljoner kr. Vad jag förstår så har inget
    material visats som visar hur detta kontor skall se ut. En fantasigrej? Ja inte vet jag. Helt säkert har i¨ngen annan(utom Bill)ens orkat frågat om detta fantastiska kontor skall ligga utomhus eller inomhus. Tur att bloggen finns som åtminstånde tydliggör vilken fars detta är. När skall vi säga att nu räcker det? Räcker det nu??? Eller skall dom få fortsätta ett tag till?

    SvaraRadera
  15. Färgelanda kommun har blivit rent ut sagt för jävligt! Förfan vi måste se till och avsätta dom personerna som inte kan göra sitt jobb enligt Lagen!
    förbannade rötägg säger jag bara!

    SvaraRadera
  16. Lite tankar och reflektioner om den senaste tiden i Färgelanda!

    Nu är det inte längre läge för att diskutera felhantering och nonchalans. Nu är det anarki som genomsyrar de politiska besluten.

    Att man överhuvudtaget diskuterar andra kommunala angelägenheter är för mig förvånande som tex frågan om äldreboende.

    Planen verkar ju solklar, att se hur länge man kan krama ur en kommun innan högre makter griper in. Vem som håller i trådarna blir allt mer obegripligt.

    Konspirationsteorier som har florerat flitigt på bloggen börjar kännas mer verklighetsförankarat och en trolig förklaring på det orealistiska som vi som åskådare nu får bevittna.

    Hur har det drabbat oss kommuninvånare?

    Politiken, företagen har försökt på alla vis fördöma och desarmera den kritik som bloggen framfört. Har bloggen varit alldeles för verklighetsförankrad?

    Ja, vi har drabbats av skolnedläggningar och bloggen har drabbats av nedsläckning. Anarki?

    Försvaret för handlandet påstås vara att det skall bli ett nytt ben att stå på med arbetsuppgifter passande för befolkningen i Färgelanda kommun.

    De flesta som arbetar på företagen är östeuropeer. Alltså inte några av oss som bott här en längre tid.

    Hur humant är det att ge dessa människor från östeuropa en sådan start i en ny ort? Priset för att de här personerna skall få behålla jobbet är skolnedläggningar och uppsägningar i äldrevården samt i skolan.

    20 akademiker skall förlora sina arbeten för att några klusterjobb som kanske inte ens kommer att finnas kvar. Det kan bli en mardröm med ökade spänningar om det skulle bli verklighet.

    Jag är absolut inte någon rasist. Tvärtom så tänker jag humant.

    SvaraRadera
  17. Jag jobbar i kommunen men gud ske lov inte med några av de ärenden som skrivs om här. Det är en dålig stämning på kommunen och rent ut sagt vågar inte någon säga vad de egentligen tycker. De flesta är lika frågande och arga som bloggen. Att ekonomin är dålig beror inte bara på Björnhuset, Furåsen, Golfbanan och allt vad det nu är. Omsorg och skolan har haft det tufft, men lyssnar man på ledningen så har Björnhuset och alla de andra förlustaffärerna inget med att folk får sparken att göra. Man undrar om de tror på det själva?

    Sedan hur folk har fått sparken, det är en annan historia som borde få lite mer utrymme i media. Personalpolitiken i Färgelanda kommun sköts lika bra som de storslagna klustersatsningarna.

    SvaraRadera
  18. Några tankar kring Peter Johanssons agerande på KS igår. (Klicka på DNV så kommer ni till Bohusläningens artikel).

    – Han var väl inte full, men verkade helt överladdad, säger en av kommunstyrelsens ledamöter till Bohusläningen.

    Vad är meningen med ett sådant uttalande? Brukar Peter vara full? I min världsuppfattning är Peter normalt en sansad människa med båda fötterna på jorden. Dessutom tror jag inte att han är direkt förtjust i rusdrycker. Det är inte riktigt Peters grej.

    Jag tycker att Peter gjorde bra ifrån sig på Radio Västs intervju i morse. Han försökte förklara varför han blev så upprörd så att han vidtog detta drastiska grepp. Peter har varit i politiken i många år och är förmodligen van med att försöka få ut mesta möjliga nytta för skattepengarna.

    Jag tycker att Kenneth, Ulla och de andra ansvarslösa individerna borde ta sig en funderare. Peters agerande igår är en reaktion mot den genomruttna kommunala politiken.

    Du har mitt stöd Peter.

    SvaraRadera
  19. SKIT, SKIT ATT BO I EN SÅN HÄR KOMMUN, SKA MAN TVINGAS FLYTTA TILL ANNAN ORT FAST MAN TRIVS FÖR ÖVRIGT?! SKANDAL ATT HA EN SÅDAN POLITISK LEDNING SOM TOTALT HAR FÖRSTÖRT VÅR EKONOMI!! FEGT, FEGT AV CENTERN ATT LÄGGA NED SINA RÖSTER!(VÅGAR DE INTE VISA VAD DE STÅR FÖR??) OCH HUR DUM FÅR MAN VARA? ATT KOMMA TILL ETT KS MED HYRESAVTAL SOM INTE ÄR UNDERSKRIVNA AV HYRESGÄSTERNA/FÖRETAGARNA!ELLER VAR DET UPPGJORT MELLAN VISSA PERSONER, FÖRE MÖTET? OCH KENNETH CARLSSON APROPÅ "LÖJETS SKIMMER" SOM DU SA I P4 VÄST, VISA UNDERLAG FÖR VART 90 MILLE HAR GÅTT! DET ÄR INTE DINA PENGAR, DETTA ÄR VÅRA SKATTEMEDEL SOM DU M FL TYDLIGEN ANSER ATT NI HAR "ALL RÄTT I VÄRLDEN" ATT GÖRA SOM NI VILL MED. JAG STRUNTAR FULLSTÄNDIGT I DE HÄR TRE FÖRETAGEN OM DE FINNS I FÄRGELANDA ELLER EJ! JAG VILL ATT VÅRA SURT FÖRVÄRVADE, INTJÄNADE SKATTEMEDEL SKA GÅ TILL ALLA KOMMUNINNEVÅNARE OCH INTE TILL TRE FÖRETAG! DET SOM SKER NU MED VÅRA PENGAR ÄR HELT OTROLIGT!!

    SvaraRadera
  20. En liten fundering till...

    Vid det extrainsatta KS-mötet för några veckor sedan röstade samtliga(även Kenneth), efter en lång diskussion, för att man ville ha lite mer "kött på benen" innan man kunde fatta beslut om att förorda ytterligare 14 miljoner till idiotprojektet.

    Ärendet återremitterades. Ett antal punkter ville man ha svar på. Ett antal aktiviteter skulle utföras.

    Ingenting har förändrats, ingen genomgång av fakturor har gjorts, inga hyresavtal fanns framme etc. etc. Då beslutar man helt plötsligt att rekommendera ett anslag på 18 miljoner till idiotprojektet.

    Varför körde man inte igenom 14 miljoners tillägget för två veckor sedan. Jag blir inte klok på detta. Kan någon förstå deras strategi. Kan någon hjälpa mig att förstå?

    SvaraRadera
  21. Undrar vilka som egentligen borde stängas ute från KS-mötena.

    SvaraRadera
  22. Mötena skall hållas bakom "lås och bom" vill Kenneth. Vad bra Kenneth, då kan ni ju vara i din cell........

    SvaraRadera