torsdag 15 april 2010

Peter Johansson (KD)

Peter Johansson (KD) sade igår sanningen till Den beklagansvärde (FP) och Ulla Börjesson (S).

Peter var förbannad över hur myglande och ansvarslösa politiker systematiskt förstör vår fina kommun. Samtidigt som skolor läggs ned och kommunanställda sparkas till höger och vänster fullständigt vräker några korrumperade politiker skattemiljoner över ett par konkursmässiga företag i Björnhuset. Den senaste gåvan om 18 mkr var droppen som fick bägaren att rinna över för Peter.

Peter stegade därför in på gårdagens KS-möte - som var öppet för allmänheten - och talade om för Den beklagansvärde och Fru Börjesson att de är idioter som fattar idiotiska beslut. Peter sade alltså bara sanningen och det kan inte vara fel att säga sanningen.

Sedan fotograferade Peter idioterna. Vi vet inte om syftet var att Peter ville dokumentera de båda politiska lymlarnas ansikten, för att lägga till sin privata samling av ansvarslösa och korrumperade politiker (det har ju funnits några sådana i Färgelanda under årens lopp). Vi kan bara konstatera att det inte var fel att fotografera idioterna.

Vi förstår att Peter var förbannad. Vi tycker att det var ett bra "tilltag" från Peters sida. Fler borde följa hans exempel och inte bara knyta näven i byxfickan som väldigt många gör idag. Ägg och ruttna tomater till nästa KF kanske?

Den patetiska epilogen till historien står naturligtvis som vanligt Den beklagansvärde för, som säger att han känner sig hotad!! och därför - av säkerhetsskäl - överväger stängda dörrar i fortsättningen för KS:s möten. Men de som kan läsa innantill kan omedelbart konstatera att Peter inte hotat någon. Han har kallat idioter för idioter och fotograferat idioterna - det är allt.

Det som gör Den beklagansvärdes utfall extra pinsamt, är att man vid stängda dörrar inte låser dörren bokstavligt - det handlar om att mötet inte är öppet för allmänheten. Om det verkligen skulle finnas någon vettvilling som ville skada någon politiker eller annan, så skulle alltså inte "stängda dörrar" hindra en sådan händelse.

Den beklagansvärdes parti har fyra mandat av 35 i KF. När man hör Den beklagansvärde, får man intrycket att han har 18 - minst!

Bloggredaktionen
(arkivbild)

40 kommentarer:

  1. Peter gjorde det vi alla skulle göra!

    Nu måste allt fler visa med all kraft att vi inte stillatigande låter miljonerna rulla!

    Vi är fega! Jag med. Ägg och ruttna tomater är inte riktigt min grej,men på nåt sätt måste vi manifestera vårt missnöje, vår vrede över hur våra pengar slösa bort.

    På KF den 28:e ska det slutgiltiga beslutet tas om de 14 eller 18 miljonerna. Går det på något sätt att få ledamöterna att låta bli vansinnet?

    SvaraRadera
  2. Framtidsoptimisten15 april 2010 kl. 11:34

    Nu är det dags för invånarna i Färgelanda kommun att säga ifrån.Jag uppmanar alla att ansluta till kommunfullmäktigemötet den 28 april för att protestera mot miljonrullningen
    Alla som tycker detta är fel´, kom på det mötet och visa att ni protesterar.
    Framtidsoptimisten

    DS. Peter bra gjort, vi har demokratí i det här landet så du får tänka, tycka, skriva och säga vad du vill. Du har bara förbehållit dig din rätt i samhället.

    Beträffande Dick och att du tog avstånd från bloggen p.g.a. personangrepp mot dig. Lite löjligt med tanke på att du medverkat i bloggen då många andra blivit påhoppade så detta kan ju inte vara en princip som du har utan du är bara sur för att någon kritiserat dig.
    Vi har frihet att göra vad vi vill men vi är också skyldiga att stå för kondekvenserna.

    SvaraRadera
  3. Tror ni att alla som har rösträtt i KF begriper vad det är de röstar för, eller låter de gruppledaren bestämma vart deras röster ska gå?

    Har de tagit del av Bills m fl uträkningar som visar vad resultatet av olika handlingar blir?

    Förstår de att man inte kan trolla bort de där 9 miljonerna, utan de måste betalas. Det är inte fråga om magi, utan bara en illusion.
    Men hur ska man få ledamöterna att begripa det?

    Upp till kamp!

    SvaraRadera
  4. Var på KS. Peter var absolut inte på något sätt hotfull.Han kom in lugnt och väntade en liten stund. Därefter gick han fram och tog en bild på myglarna. Det är möjligt att han sa något. I så fall väldigt dämpat. Jag uppfattade inte detta i alla fall. Peter är en persson som månar om Färgelanda och sin familj. När han får bevittna att skolan där han bor läggs ned för felräkningspengar och att myglarna nu utan beslutsunderlag okontollerat skänker dessa vårdslösa och konkursmässiga företag ytterligare 18 miljoner kr så är det klart att han blir förtvivlad och känner sig maktlös. Peters sätt att visa sitt missnöje visar bara på en person som är ansvarsfull. Detta i bjär kontrast till de genomkorumperade myglarna. Att göra en historia av detta är ju en chans som den beklagansvärde eller någon av hans medlöpare inte försatt. Någon ringde Bohusläningen eftersom de inte var på plats just då. Så jobbar riktiga myglare.

    SvaraRadera
  5. Peter, bra gjort. Vi kommer rösta på ett parti som vi märker för fram folkets röst och som inte säger ett och gör ett annat.

    Nu börjar vi tänka negativt om Centern. C för inte fram sina väljares åsikt, bara C-ledningens egna åsikt som C tror är hederlig. Är det så att ibland är det hemlig privat åsikt som C i hemlighet jobbar för att föra igenom? NU borde C tänka sig för. Tro inte att det inte märks när C GÖR INGENTING i en galen situation, eller lägger ner era röster. Fegt av C att inte rösta nej mot de extra 18 miljonerna till Björnhuset. Vad gör C för att att stoppa vansinnet? Det är inte hederligt att inte stoppa vid de 30 miljonerna som det var sagt från början. Det hade varit hederligt mot skattebetalare, även mot Björnhusföretagen. Då hade alla fått stått för sitt ord.

    Skola och omsorg behöver mer pengar,de har inte ens råd att anställa tillräckligt med personal, eller köpa material till skolverksamheten, men vansinnesprojektet Björnhuset får 18 miljoner? till ett uthyrningsprojekt som vi vet kommer gå med mångmiljonunderskott idag och i framtiden.

    De tre björnhusföretagen borde hyra sig en kontorsbarack om de inte kan använda sitt gamla kontor. Det hade varit hederligt att även de måste stå för sitt ord.

    FRAM FÖR HEDERLIGA MÄNNISKOR SOM STÅR FÖR VAD DE LOVAT OCH VÅGAR SÄGA STOPP NÄR DET UTLOVADE ÖVERSKRIDS.

    SvaraRadera
  6. Björnhusföretagen borde stå för sitt ord. Det var överenskommet att betala en hyra som baseras på utgifterna som nedlagts i Björnhuset. Istället så vägrar företagen att betala den rätta hyran och bröt sin överenskommelse. Kommunen och vi medborgare ska inte gynna ohederliga företag ytterligare. Tänk på det ni politiker.

    Hade Björnerud, måltidslösningar och Lillesjö varit hederliga och stått för det de lovat så hade det också varit ett sätt att få heder i det här projektet.

    SvaraRadera
  7. Jag tror på manifestation, vi måste agera Nu.. Detta måste få ett slut.

    Man leker med våra pengar, våra barn genom att man lägger ner våra skolor, för att man inte har råd att ha dessa kvar. Kalkyler visar besparingar (det blir inga besparingar).

    Man rullar in mångmiljonbelopp i en tragisk byggnad och tror på tillväxt på detta sätt i kommunen, vad är det med folk?

    Finns det någon som helst kompetens kring politiker/tjänstemän? Jag tvivlar, det enda som man visar och ser är engenhet, maktbegär, politiskt rävspel, okunnighet och rövknulleri.

    Det är snart läge att påminna samtliga invånare inför valet vilka man Inte skall lägga sin röst på, flygblad är bra, jag hjälper gärna till.

    SvaraRadera
  8. Ja vem som helst kan gå bananas av denna obegripliga maniska politik.

    Mani och gruppsykos.

    Orealistiska projekt är utmärkande för mani,

    Och ärligt talat, det är ju inte första gången många dragits med i helveliga projekt i Färgelanda.

    Jag säger bara Schönberg. Många drogs med och vill förstås inte gärna se tossigheten.

    Att tro på von Döbeln som en Färgelandas Arn är ju inte heller påfallande realistiskt.

    Vem som lider av mani är svårt att begripa men det är som sagt inte första gången.

    Men att låta sig dras med. Flämt.

    Ni som låtit er dras med, ta nu och se sanningen i vitögat och BRYT!

    SvaraRadera
  9. Bra Peter, KD får min röst.

    SvaraRadera
  10. Vad jag har hört så har inte Peter varit det minsta hotfull! Att han reagerar på galenskaperna som sker i Färgelanda är något som fler borde visa på samma sätt som Peter. Jag själv har under 1 års tid ställt frågor på kf och fått det ena absurda och korkade "svaret" efter det andra. Att kalla det svar är att överdriva katastrofalt. Svammel har jag fått till svar. Nej!!! Jag ger Peter J mitt fulla stöd i sitt handlande och han ska ha all heder som gör detta. För att myglarna lägger ner skolor som påverkar hela Färgelanda för småslantar och sen kan man kasta pengar till enskilda näringsidkare på ett förfärligt sätt som det inte finns något försvar för. Hoppas verkligen att ansvar kommer utkrävas för detta oansvariga handlande. Och Peter! Bravo!!!

    SvaraRadera
  11. Varför får vi ingen hjälp från myndigheterna. De måste ju nu förstå att situationen i färgelanda nu snart fordrar undantagstillstånd. Bloggen har fått rätt igen. Tyckte att den gick lite långt när den skrev om höbalen. Med facit så var ju framställningen nästan riktig och inte ens satirisk. Om inte en höbal framför dörren så i alla fall något som hindrar idioterna för att klubba sina idiotiska beslut. Tänk vad Kenneth skämde ut oss när reporten frågade om det inte hade varit bättre om beslutsunderlag var framtaget före beslut. Han säger att det är rakt att fatta beslut utan underlag. Så tandlös får en kommunstyrelse inte vara att de avstår från att fatta beslut. Han säger det nästan lite argt. Reporten kunde gärna manglat honom lite på ansvarsbegreppet. Han hade snart snärjt in sig.

    SvaraRadera
  12. Färgelandabor! De etablerade partierna har under många år visat att de inte kan sköta kommunen. Starta ett nytt parti med folk i ledningen som kan grundläggade juridik, ekonomi och vet vad etik och moral är!
    Döp partitet till: Björjägarna!

    SvaraRadera
  13. Märta på hällan15 april 2010 kl. 18:00

    I TT ELA Säger Kenneth att "nu tar vi höjd för att få detta klart". Vilka flosker! Det var ju landa han skulle göra! Hur går det med Linds 20 avskedanden som vi läste i Bohusläningen om. Det gäller kanske att "ta höjd där också" Han lär få god hjälp av R.Eriksson och Ulla. Björnligan lär fortsätta så länge det går. Undrar vad de hotar med nästa gång. Varför hade myglarna inte gjort sin hemläxa innan mötet? Alla förstår varför. Myglare jobbar så. Kenneths uttalanden tyder också på att detta är det naturliga för honom. Så långt har det gått i Färgelanda.

    SvaraRadera
  14. Uteslutningsmetoden visar att det är politiker som läcker uppgifter och medverkar på Bloggen! Anonym 12:41 sa, jag citerar; "Var på KS". Varför inte framträda med namn? Jag känner mig utpekad till insändaren eftersom jag var den ende vid tillfället för intermezzot, utöver Dalslänningens reporter och KS ledamöter som fanns i lokalen.
    Jag tar helt avstånd från insändaren 12:41 och jag tar också helt avstånd från Peters beteende. Det handlar om en gruppledare för KD, ett parti som har som motto, etik och moral. KD har 1 mandat som på ett utmärkt sätt representeras av Bill Östlund. Det är anmärkningsvärt av en partikamrat och ledare för partiet att agera så labilt och omdömeslöst. Hans uppträdande blir till en belastning både för Bill och för partiet. Kanske dags att diskutera en uppförandecod inom partiet?
    Jag är också fruktansvärt upprörd över miljonrullningen, men kan man inte kräva av en politiker att han respekterar demokratiskt fattade beslut?
    Hans motivering till besöket, i overall och som varade i ca 10 sekunder är också anmärkningsvärd, då han uttalar att han vill se vilka som fattar "sådana idiotiska beslut". Han lär vara mycket väl medveten om vilka ledamöter som finns i KS. Dessutom finns en närvarolista som är offentlig.
    Rolf Johansson

    SvaraRadera
  15. Det funkar väl bra för Kennet, det är ju andras (våra) pengar han slänger bort, inte sina egna.

    SvaraRadera
  16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  17. Till Rolf Johansson
    Bohusläningens reporter var alltså inte på plats när incidenten inträffade. Någon har därmed lämnat en "version" till tidningen, som blivit tryckt.

    Syftet med den riktade politiska åtgärden via tidningen - vi kan på goda grunder anta att det är Kenneth och Ulla som ligger bakom - har naturligtvis bara varit ett enda - att skada Peter och oppositionen.

    Menar du för övrigt att innehållet i artikeln, som sägs redogöra för händelseförloppet, är sanningsenlig?

    (Föregående kommentar togs bort p.g.a. redigering. red anm.)

    SvaraRadera
  18. Men du Rolf hur skall man göra då om de inte lyssnar när vi gång på gång beskriver vad det är för brister och inte gör sin hemläxa. Sedan tycker jag som du att man skall visa respekt och stå för sitt uttalande med sitt namn. Löjes skimmer skriver " någon " Vem kan man undra" det är en massa parametrar som styr mig inte en enstaka händelse. bland annat er anonymitet. Jag pratade med Nyberg för en stund sedan om att dra igång en demonstration och ni som är intresserade är välkomna att hjälpa till, hör av er.

    SvaraRadera
  19. Rolf J
    Har inte också en politiker rätt att tappa humöret och bli förbannad nån gång. Jag tycker det är fantastiskt det som hänt. Och vad är det för dravel om att Peter kom upp i overall. Ja vadå? Han var inte i tjänst och kom dit som privperson. Det är väl en jävla tur att inte alla är så slätstrukna som de stukade ks-ledamöterna.

    SvaraRadera
  20. exakt ! jag har väldigt svårt för människor som dömmer efter utseende, klädsel mm ! vad har en overall för betydelse i detta fall.Peter är väldigt enkel,rak och tydlig.

    SvaraRadera
  21. Rolf vad menar du med politiker som läcker uppgifter?
    vad är det som är hemligt?

    tycker du att vi kommuninvånare snällt skall se på när politikerna leker bort skattemedel och bara HÅLLA KÄFTEN!

    Jag tycker förövrigt att om det blir en demonstration så skall vi alla komma i OVERALL........

    SvaraRadera
  22. Värst vad snobbig du blivit Rolf.....

    SvaraRadera
  23. Rätt många snackar inte med politiken. Oerhört många läser endast Bohusläningen och det som står i den är sanningen och intet annat. Ganska många läser bloggen. Några uttrycker sina åsikter i kommentarerna. Nästan alla som bor i kommunen är frustrerade över att dom få personer som borde förstå, inte verkar förstå, det övriga Sverige har förstått -att det hela inte bara kan gå åt helvete, det har redan gjort det! Och vad gör dom då, jo, de ger bort ytterligare miljoner som verkar kommit fram 5 minuter innan KS började.
    Att då en politiker får spader när han hör detta på radion är det väl inte så konstigt att han reagerar. Jag applåderar till detta mod och beslutsamma handlinssätt. Jag ger tummen ner till de politiker som tycker Peter är ett dåligt föredöme för politiker för att han kommer oombedd i overall när de själva klubbat ja till 18 miljoner kr utan att ens försökt få svar på sina egna frågor och "krav".

    Eller för att ta det ur ett helt annat perspektiv. Talade igår (alltså innan dagens Bohusläningen....) med en Uddevallabo. Han har inga kopplingar alls till Färgelanda mer än att han känner mig. Han följer Färgelanda i Bohusläningen med stort intresse och ur hans sätt att se på det är Färgelanda styrt av ett gäng dårar. Han hade allvarliga funderingar på att gå på KS för han tyckte det verkade vara "världens show". Om han gjorde det fick nog mer vatten på sin kvarn, eller vad tror ni?

    SvaraRadera
  24. Politiskt kaos i Färgelanda.
    Ja det skriver man på svt´s hemsida.

    http://svt.se/2.129956/valet_2010

    se: så styrs din kommun

    "Socialdemokraterna, Folkpartiet och Vänsterpartiet att ingå en allians och upprätta något slags "krisstyre" fram till valet."

    Huvva! Månne det ta stopp efter valet.

    SvaraRadera
  25. Gud så fegt av Rolf. Kommer in här på bloggen och vill tala om för myglarna att han minsann inte pratat bredvid mun. Tydligen rädd om sitt rykte.....

    SvaraRadera
  26. Bra Peter! Fint att du vågar säga till och ge dem en högerkrok. Det behövs mer av den varan.

    Man kan undra om det finns någon vänsterkrok som kan dunka på myglarna också? Fick se att SUF ( Syndikalistiska ungdomsförbundet ) försöker sig på att etablera sig i Färgelanda.

    Blir lite orolig när jag läser om SUF på deras hemsida. Googlade vidare och förstod att det fanns starka band till autonoma miljöer.

    Vad har fått SUF att få upp ögonen för lilla Färgelanda? Kan det vara demokratin? Eller är de missnöjda med kommunistkompisarna i Färgelanda?

    Får dessa element luft under vingarna så slutar det inte bara med ruttna ägg på ledamöterna. Då kan björnhusteckningen " rent hus" bli realitet.

    SvaraRadera
  27. Tycker det blev extra olyckligt när anonym beskrev hur det var på KS. Jag vill vara tydlig med att jag för flera personer har beskrivit den faktiska händelsen ungefär så som anonym beskrev. Hade inte pratat med någon utanför partiet om händelsen(utom möjligen mig anhörig) om inte Bohusläningen hade beskrivit det som att Peter kom in och "vrålade" samt blandade in ev fylla mm etc. Som Rolf beskrev var han ensam (tror nog anonym ljög lite om sin närvaro) som åhörare varför någon politiker har "läckt" dessa uppgifter till Bohusläningen. Att ringa upp media och beskriva händelsen så här tycker jag inte är så snyggt. Vill inte heller här på bloggen ytterligare recensera Peters agerande. Det gör vi inom partiet. Vill dock säga att,och det skall medges,att jag själv ofta har anledning att ransaka vad jag har sagt eller gjort. Tyvärr styrs vi(jag) av känslor och den miljö man seriöst skall försöka verka i. När det är ok att medvetet ljuga i kommunfullmäktige och beslut av stor ekonomisk betydelse fattas utan relevant beslutsunderlag då kanske jag inte säger att det var väl lite dumt.Då säger jag nog som jag gjorde i TV att detta är groteskt. Kanske det har påverkat mig att 20 kommunanställda just nu skall få sparken mm
    mvh Bill

    SvaraRadera
  28. Jag delar Rolf Johanssons synsätt, demokratin skall respekteras fullt ut. Kommunstyrelsens möten är inte platsen för allmänheten att visa frustration. Peter Johanssons uppträdande får inte hyllas.

    Frågan är om Rolf Johansson kan dela min syn på Socialdemokraternas, Folkpartiets och Vänsterpartiets gemensamma attack på demokratin?

    Vi har ett demokratiskt beslut som innefattar sju punkter när det gäller Björnhushärvan, alla punkter skall vara besvarade som beslutsunderlag för kommunstyrelsen.

    En odemokratisk demokratisk kupp!

    Demokratin har inte undanröjt kravet på de sju punkterna, dom ligger fast. Trots detta beslutar Socialdemokraterna, Folkpartiet och Vänsterpartiet ett demokratiskt beslut, helt i strid mot gällande beslut.

    Är det så att vi har en allians av kuppmakare som struntar i demokratiska beslut och istället utnyttja demokratin som sin stridsvagn?

    SvaraRadera
  29. Tur vi har dej Bill.
    Tack för att du kämpar mot vanvett och politiker som har annat än kommunens bästa som sitt uppdrag.

    Det tråkiga är dock att dessa politiker som stängt skolor och låtit denna affär gå över styr kommer att påverka vår ekonomi i tio års tid. Så oavsett om dom nu förlorar makten i vår kommun så är det vi som betalat detta kalas. Jag är precis lika frustrerad som Peter och förstår hans agerande.

    SvaraRadera
  30. Peter! Jag är så OOOTROOOLigt stolt över att jag känner dig, Fan va bra du är!!!!!!!!

    SvaraRadera
  31. Hör du Fabian, jag tycker du snackar mot dig själv. Först vill du inte hylla Peters agerande sedan snackar du om att demokratiska kupper som körs som en stridsvagn. I den jämförelsen är Peters sätt i helt linje med Färgelandas politiska arena. Där har du felet anser jag. Politiken har blivit en egen sluten sandlåda som borrat ned sig så djupt bland kattavföringen att även när några få stackare pekar uppåt och säger att om vi hjälper varandra kan vi komma upp i friska luften igen, så släpper man inte blicken från sina fiender. Frisk luft, sicket skämt! Det vet väl alla, borrar man sig genom jorden kommer man till Kina och det är där affärerna sägs blomstra i framtiden och då har vi tagit höjd för det! Maskinen är färdig för risplättar, riskakor och risotto.

    SvaraRadera
  32. Bäste anonym 10.17

    Jag tittar endast på attacker på vår demokrati, du vill på något sätt mäta skillnaden på attackerna och dess styrka.

    För mig är demokratin helig, varje attack måste slås tillbaka , utan demokrati är allt förskräckligt.

    Demokrati,etik och moral är bristvara i Färgelanda.

    Jag ber dej att gå in på, "tisdag 30 mars Carlsson(FP) hårt pressad i SR väst", här på bloggen och lyssna på vad demokratin har beslutat. Genom beslutet förhindrades kommunstyrelsen att gå vidare. När Socialdemokraterna, Folkpartiet och Vänsterpartiet struntar i demokratiska beslut och kör sin 7 mandats stridsvagn rakt över demokratin med orden "nu går vi till fullmäktige", så är det i skydd av "demokratins namn".

    Jag skall avrunda med ett försök att ange ett gradtal på övertrampen mot vår demokrati, vilket du i princip efterfrågar .

    Politikens övertramp lika hett som ett eldrör, och Peter Johanssons kylslaget värre, dock skall båda fördömas.

    Vänligen Fabian.

    SvaraRadera
  33. Fabian, du uppför dig misstänkt likt ett troll (http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll) men jag tror att du menar väl men gillar att vara arrogant och högdragen. Jag skriver ett snömosaktigt inlägg och du säger att jag i princip efterfrågar gradering på övertrampen. Demokratin är helig och övertramp fördöms.
    Du låter som en präst. Jag förstår inte vad du vill ha sagt med ditt rundprat. Tala ur skägget människa. I all välmening, anonym 10.17 eller vad det nu var...

    SvaraRadera
  34. Bäste 10.17 eller vad det nu var...

    Vem fiskar du eller jag?

    Tycker inte du att jag som hör till packet alldeles särskilt skall hålla käften. Borde inte jag ha en fet jävla smäll så jag piper igen for ever. Tycker inte du att jag skall akta mig jävligt noga?

    Vem är "en dum jävel" du eller jag?

    Varma hälsningar till trollmor från trollet Fabian.

    SvaraRadera
  35. Varför är ni så kryptiska?
    Jag förstår inte vad konversationen mellan 10.17 och Fabian handlar om över huvud taget.

    Hela situationen i Färgelanda är föryckt. Det som händer är overkligt.

    Varför beter sig politiker och tjänstemän heltokigt? Hur kan 72 miljoner plötsligt bli 90 miljoner? Varför finns det inga klarlägganden eller motiveringar?

    Twin Peaks och Lost ligger ju för fåglarna i lä.

    Allt är surrealistiskt. Kontor för fyra miljoner? Det är ju inte i närheten av något verkligt.

    Och inte blir det bättre av det obegripliga samtalet mellan 10.17 och Fabian.

    Varför får vi inte veta vart alla pengarna tagit vägen? Varför är ingen hederlig och pratar klartext?

    Varför verkar alla helt bortinatta?

    Kan någon människa ge ett svar?

    SvaraRadera
  36. - Vem fiskar du eller jag?

    Fiskar? Nu snackar du smörja igen.


    - Tycker inte du att jag som hör till packet alldeles särskilt skall hålla käften. Borde inte jag ha en fet jävla smäll så jag piper igen for ever. Tycker inte du att jag skall akta mig jävligt noga?

    När har jag sagt att du tillhör ett pack och vilket pack då? Quack Pack? Nej, jag vill inte ge varken dig eller någon annan medmänniska någon smäll så för mig behöver du inte akta dig.


    - Vem är "en dum jävel" du eller jag?

    Just nu är det du. Det är inte bara trollande på hög nivå, du verkar hög också.

    - Varma hälsningar till trollmor från trollet Fabian.

    Kul kille du är Fabian.
    För att vara en som värnar om demokratin så verkar du inte vara så demokratisk i dina svar.

    Bara så du vet kommer jag ignorera dig hädanefter. Lycka till med ditt liv, det verkar behövas.

    Den bäste 10.17 ever.

    SvaraRadera
  37. Bäste 10.17 Jag förstår, nu är du färdig med mig. Jag summerar dina tre inlägg med alla de olika påståenden,som du anser att jag är till person.

    Jag är en man som pratar mot mig själv.
    Jag är ett troll.
    Jag är arrogant.
    Jag är högdragen.
    Jag är präst.
    Jag snackar smörja.
    Jag är "en dum jävel".
    Jag är hög.

    Det är möjligt att du har ett rätt(präst), du skall hädanefter ignorera mig, någon har tydligen hört min bön.

    Lycka till själv med ditt liv.

    Till 23.09

    Jag ställer en fråga till Rolf Johansson, när han säger "kan man inte kräva av en politiker att han respekterar demokratiskt fattade beslut".

    Visst heter det så "demokratiskt fattade beslut" om man har 7 röster, men hade dom "rätten"?

    Jag backar tillbaka i tiden och har hänvisat till SR Västs intervju med Kenneth Karlsson(FP).

    Efter 5 timmar varav 2 med jurist beslutas att ett 7 punkts program skall ligga till grund för kommunstyrelsen beslut gällande de 18 miljonerna. Detta är ej uppfyllt och man pratar istället om visioner när det gäller hyresavtalen, då anser jag precis som Centerpartiet att en återremiss är det enda kommunstyrelsen kan göra.

    Vad jag har förstått fanns ingen punkt på dagordningen som undanröjde 7 punkts programmet. Demokratiskt fattade beslut skall följas.

    Jag hyllar ingen, varken Peter Johansson eller S,FP,V.

    Om jag skall hylla någon, så får det bli Kristdemokraternas Bill Östlund för hans uttalande om det "demokratiska beslutet", jag tycker precis som han, GROTESKT!

    Trevlig helg önskar Fabian.

    SvaraRadera
  38. Till 23.09

    Jag håller med dig om att det var en helt obegriplig konversation. Jag försökte öppna upp för en mer sansad nivå men Fabian väljer att vrida på orden och lägga in betydelser som inte finns.

    Vi är i alla fall helt överens, även om det är svårt att förstå i inläggen, om att det hela sköts GROTESKT dåligt.

    Men att då fördöma Peters agerande anser jag vara fel. Det har gått så långt att det verkar vara det enda sättet att möjligen få beslutsfattarna om att de nog agerar mot majoriteten av kommunens invånare. Jag fördömer att det skall behöva gå så långt åt helvete att Peter väljer att handla på detta sätt.

    Frågan är om bloggen verkligen hjälper till i dagsläget med dessa kommentarer? För antagligen så läser de flesta på bloggen och när de väl sitter i KS så undrar de om "han" är Fabian och "Hon" är DNV.
    Så hur de skall kunna hitta tillbaks till en riktig demokratisk process verkar vara ett övermäktigt jobb för nuvarande sittande personer. Enda sättet att kunna få igång demokratin igen är att de allihopa väljer att ha förtroende för varandra. Oavsett om man har olika åsikter och värderingar kan man lyssna på andras argument och därefter ta bästa beslutet för Färgelanda.
    Det ser jag som omöjligt just nu, då måste sådana gamla härskarstofiler som Fabian, förlåt, Zaid gå i pension.

    Hälsningar från en riktigt trevlig helgfirare 10.17

    SvaraRadera
  39. Liverala medlemsmagasinet Nu finns inte på nätet. Dock meddelar Tommy Widekärr på sin blogg att vårt tf kommunalråd presenteras på en mindre smickande sätt i senaste numret. Tommy W skriver

    "Huvudreportaget handlade om Sveriges sju folkpartistiska kommunalråd och vårt eget, Kenneth Carlsson får stort utrymme.
    Bland det tråkiga i läsväg kan man finna hur det officiella folkpartimagasinet uppmärksammar Färgelandas Fplista, där kvinnobristen belyses. Detta har redan skrivits om i vår lokaltidning som bekant. Något som även jag skrivit om här i min blogg.
    Även om det aldrig är roligt att konfronteras med mindre roliga saker, är det ändå viktigt att det kommer upp i ljuset och synliggörs."

    Carlsson ror alltså inte bara omkring med fan i båten utan är numera också en rikskänd sexist. :(

    SvaraRadera
  40. Jag har följt Fabians diskussioner under en längre tid på bloggen. Jag upplever att de flesta feltolkar honom( henne ).

    Personligen tror jag att Fabian endast försöker öppna upp ögonen på människor för att de skall kunna se på saker ur ett helt annat perspektiv. Och detta stör tydligen den allmänna ordningen för flera bloggläsare.

    Jag tycker oftast att det är Fabian som blir angripen. Men tydligen är det så i Färgelanda att ingen får tycka annorlunda. Hur ser det ut i politiken. Den är ett reultat av likatänkande och för lite nyanserad dvs nytänkande.

    Jag delar inte Fabians politiska uppfattning men förstår att demokratin är viktig för honom/henne.

    SvaraRadera