måndag 26 april 2010

Kommunen erkänner mobbning - till slut

Det riksbekanta mobbningsärendet i Färgelanda är av allt att döma ett avslutat kapitel.

(Lyssna på SR Väst och dagens nyhetsinslag ang mobbningsärendet SR Väst (klicka på länken). På SR Västs hemsida kan du även klicka på länken till SR Västs nyhetssändning kl 16.30-16.45, där du bl a kan höra Skolminister Jan Björklund (FP) ge sin syn på mobbning.)

Detta efter att kommunen vid dagens tingsrättsförhandlingar erkänt att pojken mobbats och tagit på sig ansvaret.

Som en del i förlikningen mellan BEO och Färgelanda kommun, betalar kommunen ett skadestånd om 80 000 kronor till den mobbade pojken.

I synnerhet för den drabbade pojken måste dagens besked kännas som en oerhört stor lättnad. Nu slipper han vittna om sina traumatiska upplevelser.

80 000 kronor är i sammanhanget en bagatell - redan kommunens egna kostnader för att driva målet mot pojken överstiger med bred marginal skadeståndet. Det är den mänskliga dimensionen - förnedringen och den efterföljande upprättelsen - som är det centrala.

På det politiska planet är det handläggningen av ärendet som står i fokus. Under ett års tid har kommunchefen Jan Eriksson - ivrigt påhejad av Kenneth Carlsson (FP) och Ulla Börjesson (S) - gjort sitt yttersta för att pojken inte skall få upprättelse. Härigenom har de bidragit till att utsätta pojken och dennes familj för ytterligare lidande. De har också skämt ut kommunen i hela Sverige, p g a alla lögner och den fruktansvärda människosyn som de förmedlar till omvärlden.

Den fråga som dröjer sig kvar och pockar på svar, är hur kommuninvånarna skall kunna utkräva ansvar av dessa makthavare?

Bloggredaktionen

9 kommentarer:

  1. Lägg ut 16.30 nyheterna från Radio Väst!

    Jan Björklund(FP) gör ett uttalande om mobbning där.

    Kenneth(FP) bör skämmas genom sitt agerande.

    SvaraRadera
  2. Krister Gustafsson26 april 2010 kl. 19:51

    Jan Björklunds påpekande att det aldrig kan vara den mobbades fel är värt att beakta......... Vakna Kenneth, du är en mobbare!!!!!

    SvaraRadera
  3. Dessutom sa Jan Björklund att det alltid är mobbarna som ska flyttas inte den som mobbas. Undra om kommunen lärt sig något av detta. Har svårt att tro det när jag hör Ulla B på tv4 svamla om "något uppåt" men man ska ju mötas någonstans. Det är fascinerande hur Färgelanda kommun kan lägga tid och resurser på skadeståndsbelopp med utgångspunkt att skaffa ett prejudikat. Med andra ord räknar dom kallt med att det ska hända igen. Då har man inte insett problematiken. Ytterst ansvariga för detta synsätt är Ulla B, Kenneth C, Ann-Marie J och förvaltingschefen Jan Eriksson. Man har inga betänkligheter att kasta ut en kvarts miljon till advokaten, trots tidigare konsultutredning som kostade nästan en halv miljon kronor som konstaterade brister i styrningen inom skolan. Detta resulterade i att välfärdschefen fick gå med ett avgångsvederlag på 1.2 miljoner kronor och nu svider det i plånboken när Ulla säger "något uppåt" när det gäller ett skadestånd på 80 000 kronor. All badwill och förlorade skatteintäkter går inte att räkna. Det är inget fel på folket i Färgelanda. Det är fel på en liten klick i det styrande skiktet. Det krävdes att ärendet hamnade utanför kommunen för att få upprättelse och avslut i den vidriga hanteringen av detta ärende. Hoppas de ansvariga skäms,men det har de nog inte förmågan att göra. Då hoppas jag på att valet i höst gör att de inte får sitta på de platser de har idag utan där ska sitta personer med ett hjärta och en hjärna.

    SvaraRadera
  4. När man hör Ulla så lyser det igenom hur vidrig hon är. Något upp??? "Det är synd om pojken alltså"!???!!!! Hon är totalt genomskådad av vanligt folk. Det är bra. Hoppas bloggen håller lyset på dettas fram till valet.

    SvaraRadera
  5. Mamman berättade i radion att pojken var lättad över att de hade erkännt att han hade varit mobbad och att de inte hade gjort vad de skulle för att förhindra detta. Han var lättad men men men men han undrade om "de menade vad de sa den här gången" Ja i sanning
    en berättigad undran. Nu är det fastslagit i förlikningsdomen. Skulle inte förvåna mig om
    Ulla och Kenneth under ledning av den vedervärdige kommunchefen går ut och säger
    att domen är fel. Fy faan säger jag bara.

    SvaraRadera
  6. Ulla, Kennet och Janne är lättade idag. Men inte för att pojken får lugn och ro och upprättelse. Dom skiter fullständigt i pojken och familjen. Dom är bara glada för att dom slipper fortsatt besvär med detta "problem".

    SvaraRadera
  7. Hur som helst är det skönt att det är över....synd bara att det blev så mycket mer lidande och onödiga kostnader.

    SvaraRadera
  8. Förlikningsdomen har stor betydelse för framtiden när det gäller mobbningsproblematik kontra Färgelanda kommun. Förhoppningsvis har det
    hjälpt något annat barn som har eller skulle ha blivit utsatt. Processen har dock varit under all kritik.

    SvaraRadera
  9. Till och med idioterna insåg att de skulle förlorat om tingsrätten skulle fått dömma.

    SvaraRadera