måndag 26 april 2010

Ang Kenneth Carlssons (FP) lögn om Peter Johansson (KD) och stängda dörrar i KS

Det demokratiska mörkret tilltar i Färgelanda

De korrumperade politikerna gör nu allt för att mörka och försvåra invånarnas insyn och kontroll.

Som Bloggen redan rapporterat om har den utredning av Björnhuset, som KS beslutat om tidigare i år, blockerats av Den beklagansvärde (FP) och Ulla Börjesson (S). Enligt beslutet anslogs 200 000 kronor till att utreda bristerna i Björnhushärvan, vad som gjorts fel och vilka politiker och tjänstemän som gjort fel. En utomstående konsult skulle anlitas för uppdraget. Trots att flera månader gått, har det inte gjorts något för att initera utredningen. Det här är dock inte första gången som de korrumperade politikerna saboterar KS:s beslut.

På senare tid har Den beklagansvärde hänvisat till att han inte vill föregripa utredningen, när han vägrat svara på frågor om Björnhuset under Allmänhetens frågestund i KF. Nu har han alltså tillsammans med sin kumpan Fru Börjesson sett till att utredningen inte blir av. Så jobbar korrumperade politiker, som vet hur en slipsten skall dras.

Ett annat exempel på hur Den beklagansvärde och Fru Börjesson saboterar demokratiskt fattade beslut, är förhandlingarna med Björnhusföretagen om hyran. Där hade KS beslutat att den omvittnat inkompetente kommunchefen behövde hjälp, eftersom han inte klarade att ta tillvara kommunens intressen. Men det struntade man alltså i - man ville inte att någon utomstående skulle få insyn.

Nu är det dags att ta nästa steg att mörka och mygla. På KSAU förra veckan förordade mygelpartierna att KS stängs för allmänheten. Eftersom mygelpartierna S, FP och V har majoritet i KS, blir det också sannolikt KS:s beslut.

Enligt uppgifter till Bloggen är det Den beklagansvärde som står bakom den falska artikeln i Bohusläningen, där Peter Johansson (KD) framställdes som en vettvilling, som skulle ha vräkt upp (den redan öppna dörren!) till KS, stormat in på mötet och skapat oreda, svurit och gormat samt fotograferat.

Det enda som är sant i den artikeln, är att Peter fotograferade. Bohusläningens reporter var inte på plats när incidenten ägde rum, utan Den beklagansvärde har i efterhand relaterat den fabricerade historien till reportern, som tyvärr utgick från att han hade att göra med en seriös politiker och därför godtog vad Den beklagansvärde påstod.

Det finns naturligtvis inte någon hotbild mot KS p.g.a. att ledamöterna fotograferas. Däremot innebär uppenbarligen stängda dörrar ett påtagligt och förhöjt hot mot KS:s ledamöter, för att de skall utsättas för myglarnas lögner i media.

Bloggredaktionen

4 kommentarer:

  1. En liten reflektion..

    18 miljoner.
    Från december -09 till nu har pengabehovet plötsligt ökat utan att någon kan ge en vettig förklaring till varför.

    18 miljoner.
    Ruggigt mycket pengar. Förstår Kenneth och de andra överhuvudtaget hur mycket det är?

    I Högsäter finns behov av ny gymnastikhall. Igår roade jag mig med att ringa några samtal för att få reda på hur mycket den kostnadsberäknats till. Lite drygt 15 miljoner fick jag höra att summan var. Detta var 2007 eller 2008. Detta hade kommunen som bekant inte råd med. Men nu verkar man inte ha några problem med att plötsligt låna upp 18 miljoner till ett redan dödsdömt projekt.

    Kommuninvåner! VAKNA!

    Visa Ert missnöje i demonstrationen på onsdag.

    SvaraRadera
  2. Dom myglar när det passar dom. Och det gör det hela tiden. Det är inte klokt det här!!!!

    SvaraRadera
  3. Jag måste faktiskt säga att det är så fruktansvärt att se detta mygel. Och att det pågår hela tiden gör inte saken bättre. Jag måste fråga Kennet och Ulla och alla andra som håller på så här. Varför gör ni så? Varför håller ni på så här och skadar er själva och oss andra?

    SvaraRadera
  4. Är märkligt att det inte blir revision. Ryktet går att det reparerats på fastigheter i närstående kretsen för miljoner i bland annat en grannkommun. Om dessa rykten ska stoppas bör det göras en ordentlig revision.Eller är det sant det ryktet säger?

    SvaraRadera