fredag 16 april 2010

Trolöshet i Björnhushärvan?

SR Väst rapporterar om Björnhusets resa från 30 till 90 miljoner.

Lyssna på SR Västs inslag (klicka på länken) från igår, där man bl a berättar om Björnhushaveriet som gått från 30 mkr till 90 mkr - utan underlag eller upphandling.

Vi förstår att företagen - och andra inblandade i härvan - gnuggar händerna, när politiker i ledande ställning är beredda att missbruka sin ställning till skada för kommunen. Huruvida agerandet är brottsligt får vi förhoppningsvis svar på från den förundersökning, som skall inledas i härvan. Om en sådan utredning leder fram till åtal, finns det goda chanser till att de ansvariga får sitt straff.

Vid en fällande dom, skulle vi få tillbaka alla de miljoner som vi förlorat på den olagliga hanteringen. Ja, i alla på papperet. Verkligheten är dock den att ingen av de KS-ledamöter som kan tänkas bli fällda, har råd att betala ett sådant skadestånd till kommunen. Däremot skulle de bli utblottade. Man kan fråga sig varför en del är beredda att ta sådana risker. Svaret är förmodligen att de i sin maktarrogans tror sig stå ovanför lagen och inbillar sig att deras handlingar inte träffas av brottsbalkens bestämmelser. Men där har de alltså fel.

Bloggredaktionen

5 kommentarer:

  1. När beslutet togs att öka från 30 til 60 sa Kennet och Ulla att vi var tvungna för att inte förlora dom 30. Argumentet att höja från 60 till 90 motiveras på samma sätt. Om man kallar det här för idioti är man alldeles för snäll.

    SvaraRadera
  2. Vetande utan förnuft är dubbel dårskap

    SvaraRadera
  3. De politiker som låter allting fortsätta på samma sätt och till och med släpphäntare än tidigare kan bara drömma om att det blir bra nu. Förstår att det är mycket psykologi och gruppeffekter som gör att det nu är utom all kontroll men Ni måste nu hålla huvudet kallt och börja tänka klart. När jag tänker på "vissa" s.k underleverantörer" så går mina tankar till en kille(figur) i en bok jag läste. Denna kille sov ofta över i bilen. Han var så att säga alltid beredd att fly. Det enda som nu skulle förhindra en riktig skandal är att politikerna nu inser att medicinen inte är att bara pumpa in mer pengar. Fantasierna måste dessutom ersättas av realistiska förhoppningar.

    SvaraRadera
  4. Folk i allmänhet kan inte förstå hur alvarlig situationen är.Alla läser ju inte bloggen. Det känns verkligen inte bra. Skall kapitalet till London nu(igen)? Dom firar nog nu när kosingen är på väg. En och annan resa är nog bokad. Henrik försvann. Torstensson fick sparken. Mathusets VD har stängt av telefonen .Kommunchefen är offside. Myndigheterna har inte tid. Cecilia är arg. Taket läcker(än sen då). Granskningen är blockerad.mm.mm.mm Politikerna håller ställningarna. Kan det bli bättre?

    SvaraRadera
  5. Kära "Färgelandabor"
    Känns riktigt skönt att få höra att kontorsbyggnationen på björnhuset rycker allt närmare,bevisar att det finns dom som börjar ta sitt förnuft till fånga..länge leve företagarna inne i björnhuset kämpa på och ni kommer att gå med flaggan i topp!!!

    SvaraRadera