lördag 15 maj 2010

Byalaget i Högsäter utnyttjas i politiska syften

Med några månader kvar till valet ställer folkpartisten Bo Ljung upp för Högsäter och bygden. Han gör det genom att "blåsa nytt liv i byalaget". Nu får det vara nog säger folkpartisten Bo Ljung i dagens Bohusläningen, när Folktandvården flyttar från Högsäter. Nedmonteringen av Högsäter måste upphöra, säger folkpartisten Bo Ljung. Men hur trovärdig är folkpartisten Bo Ljung?

Under mandatperioden har det mesta gått snett. Arbetstillfällena blir allt färre och folk flyttar. Tallbackens äldreboende togs ifrån Högsätersborna och den norra kommundelen. Stigen och Järbo skolor lades ned. Högsäters skola är i farozonen. Vad gjorde folkpartisten Bo Ljung när allt detta hände? Ingenting. Han teg. Han stödde t.o.m. att skolorna lades ned och att Tallbacken stängdes. Folkpartisten Bo Ljungs plötsliga intresse för Högsäters byalag och servicen i Högsäter, är därför lika patetiskt som genomskinligt.

När folkpartisten Bo Ljung får frågan vem han skall kritisera, kan han inte ge något svar. Folkpartisten Bo Ljungs dåliga minne beror möjligen på att det är han själv och hans eget parti som bär ansvaret för nedmonteringen av Högsäter. Och självkritik är inte något som folkpartisten Bo Ljung ägnar sig åt. Nej, folkpartisten Bo Ljung vill bara synas i media för att försöka vinna röster till sig själv och sitt korrupta parti. Som av en händelse står folkpartisten Bo Ljung på 5:e plats på Folkpartiets valsedel i höst.

För några veckor sedan var folkpartisten Bo Ljung (byalaget) i farten, när bensinstationen i Högsäter skulle "räddas", något som gav stor publicitet i media. I nära samarbete med pysselstrategen Jan Stalfors byggde folkpartisten Bo Ljung snabbt upp ett klassiskt luftslott, som innebar att bensinstationen i Högsäter skulle "räddas". Och efter en stor kampanj i Högsäter, lyckades folkpartisten Bo Ljung samla uppemot 200 personer i Högsäters bygdegård.

Hur gick det då? Ja, efterspelet talar sitt tydliga språk - absolut största möjliga tystnad. Folkpartisten Bo Ljungs möte i bygdegården inleddes med ett stort bakslag, eftersom kvällens dragplåster Von Döbeln - ursäkta, vi menar naturligtvis luftslottsbyggaren Jan Stalfors - aldrig dök upp. Han hade fått "förhinder" hette det. Därmed kunde inte alla de Högsätersbor som lurats till bygdegården fråga hjärnan bakom projektet, hur han tänkt att det skulle förverkligas. Förmodligen hade pysselstrategen en dålig dag och orkade inte åka upp till Högsäter, för att slå blå dunster i ögonen på folk.

I avsaknad av sin kumpan Stalfors, hade inte folkpartisten Bo Ljung några "bra" svar att erbjuda. P.g.a. rådande miljölagstiftning torde det vara helt omöjligt att få tillstånd för en bensinstation inne i Högsäters samhälle, dessutom ett stenkast från en vattentäkt. Det tycker man kanske folkpartisten Bo Ljung, som även är "chef" för Räddningstjänsten, borde känna till.

Efter en stunds allmänt surr, där folkpartisten Bo Ljung bl.a. föreslog att Högsätersborna skulle betala 50 öre mer per liter, vidtog istället de lika klassiska som meningslösa grupparbetena, där de stackars församlade - företrädesvis pensionärer - skulle "lösa problemet". Ett lika patetiskt som grymt spel med hederliga människors förhoppningar och oro. Efter det meningslösa mötet vände utnyttjade och svikna Högsätersbor åter hemåt, ett luftslott fattigare men en erfarenhet rikare.

Vi hoppas att folkpartisten Bo Ljung får en bra valrörelse i Högsäter och att pysselstrategen hittar tillbaka till ett normalt liv. Vi hoppas även att "Högsäters byalag" överlever valet.

Bloggredaktionen

12 kommentarer:

  1. Dom är påhittiga myglarna. Dom gör verkligen allt dom kan......

    SvaraRadera
  2. Folkpartiet i Färgelanda?

    Nu är det vår och valår, då sjunger mesen Ljug sin falska sång. Sjunga mer en gärna utan hjärna är denna manskörs signum där kvinnor inte gör sig besvär. Med fyra mandat utger dom sig för att vara kommunfadern själv, där pladdret flödar och svadan är enorm. Självinsikten är och förblir obefintlig, nakenheten inför den viktiga trovärdigheten är total trots deras krampaktiga försök att genom körsång få nya kläder.

    Nej, öronproppar på när falsk Folkpartiet i Färgelanda drar igång är vad som gäller för oss gott folk.

    SvaraRadera
  3. Det var tråkigt att Jan inte kunde komma. Jag hade sett fram emot att få diskutera mina planer att bygga ett konferenshotell för 1 000 personer med honom. Det skall ligga uppe hos Von Döbeln i Järbo. Jag hade hoppats att Jan kan bli nattportier.

    SvaraRadera
  4. Ja detta Folkparti med sitt språkrör Bagdad Bob som i det riksbekant mobbningsärendet uti media spred verklighetsfrämmande och bisarra påståenden.

    Den mest verklighetsfrämmande högst i en fallande skala på Folkpartiets lista, tror Bagdad Bob steg på lista efter detta till en 6 eller 7 plats vilket inte säger lite om övriga.

    SvaraRadera
  5. Hur var det nu med skolnedläggningen? Var det inte Folkpartiet som ville "nedmotera" bygdeskolorna?

    Märkligt att man som folkpartist byter fot hela tiden.

    Jag sjunger som Dileva, "Vem ska man tro på?"

    SvaraRadera
  6. Svinen blir inte mindre svinaktiga bara för att dom byter kläder......

    SvaraRadera
  7. Jag förstår inte varför alla klankar ner på stackars Bosse. Jag ser mycket positivt på att han strax före valet insett att han behöver göra en insats för Högsäter:)

    SvaraRadera
  8. I dag fick jag en ny ordlek. ett nyskapat och användbart ord: GREKONOMI.

    Och vilket ord kan då bildas efter de ekonomiska händelserna i Färgelanda? BJÖRNHUSPENGAR, som då syftar på pengarna i sjön, kastade som önskemynt i ett allt uppslukande svart hål av lokala politiker och ledande tjänstemän.

    När man i framtiden säger "björnhuspengar" är det en stark varningssignal.

    Tänk er en grekonomi med björnhuspengar.

    SvaraRadera
  9. Jag saknade Ljung i demonstrationståget mot Björnhuset. Men han hade nog fått förhinder och var fullt upptagen med att "rädda" Högsäter.......

    SvaraRadera
  10. Vem 17 ska man rösta på i kommunvalet?
    Jag litat inte på partierna, bara på enskilda personer. Det borde vara ett långtgående personval. Den borgerlige debattören Dick Erixon har samma åsikt. Partierna har ingen återväxt och svaga kandidater skriver han på sin blogg:

    "Partiernas kris: allt fler odugliga kandidater
    söndag 16 maj 2010 · 10:43 SVT:s Rapport har avslöjat att den person som står på 21:a plats på Centerpartiets riksdagsvalsedel i Stockholm är en total virrpanna som på internet levererar den ena konspirationsteorien efter den andra, “Judar bakom 11 september och Förintelsen”.

    Stockholmscentern agerade snabbt, kallade till krismöte igår och strök kandidaten från valsedeln och ansökte hos partistyrelsen om att utesluta honom ur partiet.

    Men skadan är redan skedd. Nu knyts alla konspirationsteorier till ”riksdagskandidat i Centerpartiet”. Jag frågar mig varför C har mer än 20 namn på en lista som i förra valet gav 2 mandat. Varför denna mängd med okontrollerade och okända namn på valsedeln?

    Socialdemokraterna har det än värre. En kommunfullmäktigeledamot — han stod alltså så högt upp på valsedeln i förra valet att han blev vald till offentliga förtroendeuppdrag – sitter häktad som misstänkt för planer på människorov, S-politiker misstänkt för stämpling till kidnappning. Bakgrunden tycks vara att en ung kvinna skulle kidnappas och föras till Syrien med hederskultur som motiv.

    Partiet utsåg honom trots att man fått varningar, som man inte kontrollerade, S-politiker om brottsmisstänkte partikamraten: Jag varnade partitopparna men de vägrade lyssna.

    Och sedan har vi Moderaternas provvalsfusk. Kandidater tvingades bort sedan de avslöjats med att få förmodligen ovetande människor att bli medlem i partiet, så att deras röst kunde utnyttjas i provval inför nomineringar till valsedlarna.

    Allt detta är tecken på hur de politiska partierna är i kris. De fylls av personer som inte lämpar sig till ansvarsfulla positioner, men eftersom gallringen sker av medlemmarna själva finns inga som helst garantier mot att helt olämpliga personer hamnar på listorna.

    Förr hade partierna tiotusentals medlemmar som utgjorde en kritisk massa, ur vilken goda kandidater kunde sållas fram. Idag är partierna närmast tomma. Då kan vem som helst ta sig fram.

    Det enda rimliga är att vi åter får en stor kritisk massa som gallrar fram förtroendevalda. Det betyder att man överlämnar personvalen till väljarna på valdagen. Då kan ingen komma fram utan att ha aktivt stöd av en stor mängd väljare.

    Konstitutionsutskottet har möjligheten att justera grundlagsöversynen och ta bort spärren för personval. Då skulle partierna nominera de namn man känner och respekterar, för att sedan låta svenska folket välja vilka av dessa man vill se.

    Exempelvis hade Centerpartiet i Stockholm då inte spikat en lista med mängder med okända namn. Då hade man satsat på 5-10 kandidater som man aktivt kampanjar för. Då hade man sluppit de pinsamheter man nu utsätts för.

    Också Socialdemokraterna och Moderaterna hade sluppit sina skandaler om vi övergått till personval utan spärrar. Logiken i valet av personer skulle förändras: kraven på dem skulle bli större. Likaså granskningen och genomlysningen av deras kvaliteter och brister. Det är det minsta man kan kräva i ett land som tar demokrati på allvar."

    SvaraRadera
  11. Jag sover tryggt om nätterna i vetskap om att kommunen är i tryggt förvar och i händerna på såna hederliga politiker som Bosse Ljung.......

    SvaraRadera
  12. Jag undrar hur mycket lön Stalfors får för att vara projektledare för Leaderprojekten. Byalagen ska jobba gratis, men inte Stalfors som får hålla på med det här på sin arbetstid.

    Leaderprojekten skulle ju vara så bra för landsbygden att Fp var beredd att låta skolorna vara kvar om Fp tidigare fått färgelanda kommun till att gå med i Leader.

    SvaraRadera