tisdag 25 maj 2010

Dick Jonefelt (KD) tipsar om nyheter

Läs Den beklagansvärdes (FP) och Fru Börjessons (S) "svar" på revisorernas kritik nedan. Nivån är så låg, att man undrar om det är fråga om taskspeleri. De båda myglarna hoppas att deras "svar" skall antas av KSAU vid morgondagens sammanträde. Och vem vet - med benägen hjälp av den "körkortslösa" hjälpredan Ann-Marie Jacobsson (C), kanske det går vägen.

För att underlätta läsarnas bedömning av kvalitén på myglarnas "svar", har vi lagt in kommunrevisorernas kritik efter "svaret".

"Yttrande Diarienr:
2010-05-24 2010/124

Förslag till

Yttrande över kritik riktad mot kommunstyrelsen i revisionsberättelsen för 2009

I revisionsberättelsen för 2009 med bilaga riktar revisorerna i Färgelanda kritik mot kommunstyrelsen för dess hantering av Näringslivsprojektet Björnhuset.

Enligt 5 Kap 31 § Kommunallagen skall kommunfullmäktige inhämta förklaring över anmärkning som framställts i revisionsberättelsen.

Kommunstyrelsens presidies förslag

Kommunstyrelsen beslutar att avge nedanstående yttrande/förklaring med anledning av revisionens anmärkning i revisionsberättelsen.

Då revisionen inte har haft någon kommunikation med kommunstyrelsen eller dess arbetsutskott eller presidiet innan berättelse avlämnades har vi inte kunnat påtala att viss del av kritiken inte längre har någon aktualitet då nya hyresavtal upprättats och i samband härmed kalkylen som ligger till underlag för hyrorna.

Kritiken inleds med att det varit stora brister i vad det gäller styrning, ledning och kontroll av projektet. Denna kritik är svår att ha några avvikande synpunkter på då kommunstyrelsen i sitt beslut den 27 januari 2010 (KS § 30) beslutat att göra en extern utredning av kommunens handläggning av omvandlingen av Björnhuset till ett industrihotell för livsmedelsbranschen, med särskilt fokus på ekonomi (styrning, ledning, kontroll) och handläggning (beslut, dokumentation, information).

Beträffande kritiken gällande att kommunen inte efterlever god redovisningssed avseende den ekonomiska redovisning av de investeringsutgifter som gäller Björnhuset är detta nu inte längre aktuellt då nya hyreskontrakt och kalkyler upprättats.

Påståendet att ovan nämnda skulle innebära att det är osäkert om årsredovisningen är upprättad i enlighet med lagen om kommunal redovisning ställer vi oss starkt frågande till då detta inte torde påverka årsredovisningen 2009. Kommunstyrelsen anser att man kan fastställa kommunens årsredovisning.

Kenneth Carlsson Ulla Börjesson
Kommunstyrelsens 1:e vice ordf Kommunstyrelsens 2:e vice ordf"


Bloggredaktionen

(klicka på sidorna för att göra dem större och läsbara)





9 kommentarer:

  1. Roligt att se att det gått bra Ann-Marie:)
    Hoppas att det även gått bra för hennes familj och vänner:)

    SvaraRadera
  2. Ja, men det känns ju tryggt för oss kommuninvånare att Ulla och Kennet vet bättre än revisorerna...

    SvaraRadera
  3. Vem har gett Ulla och Kenneth uppdraget att svara?

    SvaraRadera
  4. "Beträffande kritiken gällande att kommunen inte efterlever god redovisningssed avseende den ekonomiska redovisning av de investeringsutgifter som gäller Björnhuset är detta nu inte längre aktuellt då nya hyreskontrakt och kalkyler upprättats."

    LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  5. Fin volvo-droska som endast kostar en halv mille!

    SvaraRadera
  6. När blir det ett slut?

    Visst gör det ont när jag läser svarsförslaget till revisionen, allra helst när Socialdemokratin är starkt involverad.

    SvaraRadera
  7. till Fabian
    Du får väl sätta in en stöt där då , Du som har den rätta ådran.

    Kolla datumen på revisionsberättelsen , den är daterad till dagen före det fullmäcktige då vi hade vår demonstration. Man hade absolut kunnat dela ut den till det mötet om man hada velat. men av någon anledning så ville man inte det.

    SvaraRadera
  8. Detta och allt annat visar på vilken nivå kommunens ledning ligger på.

    Alla andra oavsett vilken position hade tagit åt sej kritiken. Men ett vanligt beteende hos individer som inte har gjort rätt för sej eller inte har rent mjöl i påsen är att förneka. Samma symtom finns hos missbrukare.

    Är det inte val snart?

    Ekonomen

    SvaraRadera
  9. De vet att det har gått åt helvete.
    Men mentalt är de förstörda.
    Myglar man så utan att fästa avseende vid att det är fökastligt att mygla så tycker de till slut att det inte är så farligt med lite mygel här och där. Det är som en som är van vid att ljuga. Han/hon ljuger till och med när det hade gått bättre med sanningen.

    Kommunens ekonomi kommer att mörkas så länge det går. Sen kommer de att skylla på OPEC som höjde oljepriset eller nåt liknande. Att resultatet i år blir bättre än 2009 skall man inte hoppas på (minus 18 mkr). Lika lite som att Seafood skapar hundratals arbetstillfällen osv. I längden går det dock inte att fantisera. Tyvärr!

    SvaraRadera