tisdag 25 maj 2010

Så arbetar en myglare

Vid kommunstyrelsens sammanträde i maj skulle ks:s ledamöter informeras om att personalchefen fått sparken. Så var det i alla fall tänkt. Men vid mötets öppnande meddelade Den beklagansvärde (FP) att personalärendet strukits från dagordningen. Som avslutande ärende på dagordningen fanns Bill Östlunds (KD) överklagande av KF:s beslut, att skänka företagen i Björnhuset ytterligare 16,5 mkr. Östlund anmälde jäv och deltog inte i ks:s behandling av överklagandet.

Eftersom ärendelistan därmed var slut, gick Östlund hem i tron att mötet var över. Men det skulle han inte ha gjort. Så fort Östlund hade gått informerade nämligen Den beklagansvärde kvarvarande ks-ledamöter, om att personalchefen skulle sparkas.

När Östlund vid ett efterföljande KSAU-möte konfronterade Den beklagansvärdes kumpan, Fru Börjesson (S), med det inträffade, uppgav hon att Den beklagansvärde hade handlat i god tro. Enligt Fru Börjesson förhöll det sig nämligen på det sättet att på morgonen, när ärendet ströks, hade inte kommunchefen Jan Eriksson förhandlat klart med personalchefen. När Den beklagansvärde tog upp ärendet, hade dock kommunchefen förhandlat klart med personalchefen och det var därför som informationen lämnades.

Tidsglappet mellan Östlunds jävsärende och informationen om personalärendet är bara några minuter. För att Fru Börjessons påstående skall vara sant, krävs alltså att kommunchefen - under dessa få minuter - gått ut ur sessionsalen, satt sig ner och förhandlat klart med personalchefen och därefter återvänt till sessionsalen med den "glada nyheten" - att han lyckats förhandla fram ett skadestånd om två miljoner skattekronor till personalchefen.

En sådan uppenbart osann historia förtjänar naturligtvis inte avseende. Det är dock ur ett större perspektiv både allvarligt och bekymmersamt, att en av kommunens ledande politiker tillåter sig att ljuga så ogenerat och så oförskämt. I Den beklagansvärdes fall handlar det om, att han så ogenerat myglar och kränker grundläggande demokratiska värden.

Bloggredaktionen

12 kommentarer:

  1. Chefen för idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg, Ragnhild Andersson, får 1.2 miljoner, dvs ersättning för uppsägningstid när hon får gå för att ha struntat i varningsbrev och hyrt in vakter för att hon hindrat journalister i sitt jobb. Men Färgelanda ger sin personalchef betydligt mer! Man tager sig för pannan igen. Summan säger att det inte finns någon uppsägningsgrund i Färgelanda.

    I tv4 väst i dag framträdde Jan Stalfors kring den bok om Dalsland som han fått EY-bidrag för. Han berättar att han fått in FANTASTISTISKA DIKTER och inte bara foto.

    Han är verkligen FANTASTISKT OKRITISK mot sin egen förmågha. Plötsligt anser han att han har litterär kompetens också.

    Vilket universalgeni denne Stalfors måste vara. Åtminstone om han får säga det själv.

    Han kan inte bara göra fantastiska matklusteraffärer!

    Varför kan han inte avpolletteras snarast?

    Hans fullständiga brist på självkritik är otrolig.

    SvaraRadera
  2. Man kan fråga vad det är för slags gud som Kennet tror på. Det kan i alla fall inte vara den som folk i kyrkan tror på.

    SvaraRadera
  3. Om kommunen skall kunna vända den negativa trenden och framtoningen så måste lögnerna upphöra och man måste inse att förtroendet/tilliten för kommunchefen inte finns varför han fortast möjligt skall skiljas från sin tjänst.
    Att fördröja denna förändring förvärrar situationen för varje dag. Även för kommunchefen..

    SvaraRadera
  4. Lite tankar och reflektioner!

    Ann-Marie Jacobsson har själv personligen sagt att hon hoppas på ett lösning där vår kommunchef Jan Eriksson hittar ett nytt jobb. Hon tycker att det är för kostsamt för kommunen att lösa ut Jan Eriksson. Trovärdigt??? Knappast!

    Är det verkligen någon som tar denna kvinna på allvar? När det betalades ut 1,2 miljoner för att avveckla välfärdchefen Per Bäckstöm hördes inget av dessa tongångar. Vad tycker Ann-Marie nu om de 2 miljoner som det kostar att avveckla personalchefen?

    I Björhushärvan, 88.5 miljoner sek, har Ann-Marie varit totalt omdömeslös med skattebetalarnas pengar. När det gällde skadeståndet i mobbningsärendet så var hon däremot noga med kommunekonomin när det handlade om skadeståndbelopp på 134200 sek. Hon var beredd att tillsammans med Börjesson, Carlsson och Eriksson, driva en gensam linje med anlitande av kostsam advokatbyrå för att processa mot pojken. Varför?

    Tycker verkligen Ann-Marie Jacobsson att Eriksson bör avgå?? Ej trovärdigt!

    Bäcklunds och Fahlanders avgångsvederlag är 3,2 miljoner sek, dvs ungefär samma belopp som kunde bevarat skolorna Järbo och Stigen under resterande tid av denna mandatperiod. "Hallå" Ann-Marie!

    Allt blir så kristallklart, att Ann-Marie Jacobsson styrs av sitt "ego" och inte av att utveckla kommunen. Björnhushärvan stinker således "jäv" då starka band finns mellan Jacobssons och aktörer i projektet. Likaledes fanns det starka handlingsband och förhandlingsband i agerandet i det riksbekanta mobbningsärendet.

    Motiv att minimera och marginalisera det och de som kritiserar Björnhusprojektet? Detta kan man uppnå genom att slå på den som redan ligger ner. Sunda människor avstår. Börjesson, Carlsson, Eriksson och Jacobssons tar tillbuds alla medel. "Smutsiga" eller legalt stödda av SKL.

    SKL driver under den senaste tiden en linje att kommunerna skall bli tuffare gentemot BEO pga av de höga skadeståndsbeloppen. Fyrbodalgänget vill säkerligen få en guldstjärna av SKL. Vem vet det kanske kan var karriärsbanande. Slå mot Östlund genom att processa mot pojken, lagstödda av SKL:s riktlinjer. Dubbel utdelning???

    Lojalitet till absurdum. Lojalitet mot högre makter än den gud som Carlsson säger sig tro på och Ann-Marie Jacobsson ekonomiskt företräder i sin privata tjänsteutövning. Den gud som tex säger att du icke skall stjäla.

    I mina ögon har de här individerna spelat ut sin roll för deltagande i Färgelanda kommuns politiska och ekonomiska framtid. Bannlysta hade varit den gamla kyrkans straff för handlandet och människolidandet som de givit flertalet av församlingsborna.

    Må dessa individer bli bortröstade!

    I Jesu Kristu namn!

    Amen!

    SvaraRadera
  5. Färgelandas varumärke går inte att återupprätta utan offer!

    Mr X! omnämner 11.36 två politiker som i hans ögon har spelat ut sin roll att deltaga som förtroendevald i Färgelanda kommuns framtid.

    Jag håller med och vill självklart lägga någon där till, men, att välja bort dessa vid valet är inte vårt jobb, dom skall vara borta innan dess.

    Så partier, ert ansvar är att göra bokslut nu för denna mandatperiod, där ert partis misslyckanden får konsekvenser i ledet, någon eller några bör ta ett steg åt sidan.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  6. Fabian
    Kan bara hålla med dig. Viktigt är att komma ihåg vem det är som har myglat och begått brott. Men gjort är gjort och mycket viktigare är därför att stoppa dom från att fortsätta förstöra kommunen efter valet. Det gäller att rösta rätt. Annars fortsätter eländet.

    SvaraRadera
  7. värderingsmannen25 maj 2010 kl. 19:55

    Efter andra världskriget sa Churchill om de engelska flygarna:"aldrig har så få gjort så mycket för så många"
    Efter denna mandatperioden kan vi i Färgelanda säga: "aldrig har så få förstört för så många"

    SvaraRadera
  8. Vikten av fakta på kommentarer och inlägg i denna blogg väger liksom ett höstlöv i storm.
    Nu en ny "sanningsprofet" Värderingsmannen, han citerar Churchill, eller snarare gissar vad han sa och när. Håll Er till fakta.

    www.google.com/search?q=aldrig+har+s%C3%A5+f%C3%A5&rls=com.microsoft:sv:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7ADBR

    Aldrig har så många haft så få att tacka för så mycket, yttrande fällt av Winston Churchill i underhuset 20 augusti 1940. Han syftade på de brittiska flygarnas motstånd vid tyskarnas flygangrepp på Storbritannien samma år.

    SvaraRadera
  9. Skrivet 12 maj 2010 16:43 Dick Jonefelt KD (Ej registrerad)
    Till Ledsen

    Jag vill påminna om att det faktiskt inte är Bohusläningen som skapar rubrikerna utan det gör vissa manipulerande politiker i vår kommun . Beträffande det här ärendet så gick det till så här .

    På sist Kommunstyrelsemöte Stod det att man hade personalärende på dagordningen men när ledamöterna infann sig så sa man att detta ärendet skulle utgå.

    Och så kom man fram till den sista punkten som var behandlingen av svaret beträffande inhibitionen och vår representant Bill Östlund ansågs jävig och han lämnade lokalen .

    Efter som detta var sista punkten så gick Bill hem och trodde där med att dagens överläggningar var klara. Men si de var de inte, utan då på övriga frågor , som en blixt från en klar himmel så kom personalärendet upp med omedelbar behandling .

    Alla åhörarna jagades ut och då bestämdes de som står i denna artikel. Så jobbar man mot kritiska politiker i Färgelanda Kommun.

    PS Har ni inget nytt och komma med.
    Tips: Det finns ett diarefört förslag till uttalande 2010/124 Kolla om det finns något matnyttigt där!

    SvaraRadera
  10. 25 maj 2010 20.55

    Ge dig.
    Vi andra förstår vad den du kritiserar menar

    SvaraRadera
  11. värderingsmannen25 maj 2010 kl. 21:44

    Till 21.55
    Tack för att du delgav bloggläsarna den exakta ordalydelsen av vad Churchill sa och att det inte var efter andra världskriget utan under andra värdskriget.
    Var nog lite vådslös där. Ber om ursäkt.
    Nu har i alla fall bloggläsarna fått till sig en riktigare historiebeskrivning.

    SvaraRadera
  12. Yttrande över kritik riktad mot kommunstyrelsen i revisionsberättelsen för 2009

    För er som är intresserade så finns det att läsa på min blogg

    Klicka på mitt namn för att komma dit

    SvaraRadera