lördag 8 maj 2010

Om utebliven inhibition i Björnhuset

Bloggen noterar att Förvaltningsrätten i Göteborg har avslagit Bill Östlunds inhibitionsyrkande ang det överklagade KF-beslut om 16,5 nya och upplånade skattemiljoner till företagarna i Björnhuset.

Det överklagade KF-beslutet är ett slags rambeslut, som avser Björnhusfastigheten och som alltså inte direkt anger att de 16,5 mkr skall gå till företagen Lillesjö och Björnerud. Beslutet är därför lite problematiskt att överklaga.

Huvuddelen av anslaget är dock öronmärkt för företagen, vilket framgår av beslutsunderlaget. Östlunds förhoppning var sannolikt att förvaltningsrätten skulle göra en s.k. genomlysning av beslutet och konstatera att anslaget är ämnat för Björnerud och Lillesjös verksamheter, men att företagen inte betalar tillbaka pengarna och att kommunen därför lider skada. Även om förvaltningsrätten gjort denna tolkning, har den uppenbarligen - och i så fall sorgligt nog - inte ansett att det utgjort tillräckliga skäl att stoppa miljonrullningen till Björnhuset.

Bloggredaktionen

1 kommentar:

  1. Hmm, det värsta är att ett av företagen kanske inte kommer att kunna betala alls. Björnerud har ju fortfarande inte fått igång den nya "utrustningen", vilket måste vara ytterst kostsamt för en redan krisdrabbad ekonomi.
    Nä, jag tror det är än mer kaos innanför Björnhusets väggar och att det är MKT illa med företagens ekonomi...

    SvaraRadera