torsdag 13 maj 2010

Krokodiler och andra farliga djur i Färgelanda

Bohusläningen rapporterade igår att det dykt upp krokodiler i Färgelanda. De hugger in på allt och alla - kvar blir bara slamsor.

Men kommunchefen Jan Eriksson, Fru Börjesson (S) och Den beklagansvärde (FP) är inte de enda farliga rovdjuren i kommunen. Det finns även en svans av hyenor, som glufsar i sig slamsorna efter odjurens framfart. Det är Ann-Marie Jacobsson (C) som leder detta pack.

Prognosen för årets bokslut pekar på ett minus som närmar sig 10 mkr - och då har inte ens mångmiljonförlusterna från Björnhuset räknats med. Ett veritabelt stålbad väntar därför kommunen, de kommunanställda och kommuninvånarna, med kraftiga nedskärningar, kraftiga försämringar av den kommunala servicen och skattehöjningar. Detta är priset vi får betala för de tre krokodilernas vanskötsel av kommunen och för det lika olagliga som vansinniga Björnhusprojektet.

Tommy Widekärr kommenterar på sin blogg de rykten, som nu florerar om nya uppsägningar av kommunanställda (klicka på länken).

"I dagarna har det börja läcka ut om de friställningar som är på gång i kommunen. Från olika håll hör man nu hur det tisslas och tasslas om nedskärningar inom olika sektorer i kommunen och allt skall tystas ner så mycket som möjligt, för att minimera risken till kaos och folkstorm. Självklart är sådana eventuella nedskärningar helt horribla när man sätter det mot den miljonsatsning som gjorts och fortfarande görs till företagen i Björnhuset. Om melodin är att påstådda nyanställningar i "tillväxtmotorn Björnhuset" sker på beskostnad på uppsägningar inom kommunen, är ingenting vunnet. Bara tragedi och dåligt investerade pengar."

Det är alltså inte bara storgäddor, som personalchefen, som krokodilerna äter ut. Rovdriften går även ut över småfisken och har nu gått så långt, att hela balansen i kommunen hotas när fisken tar slut.

Måste kommunen förstöras fullständigt innan krokodilerna drar vidare och plundrar nästa kommun, eller är det möjligt att oskadliggöra dem i höstens val?

Bloggredaktionen


9 kommentarer:

  1. Är det tillåtet med kemisk politikerkastrering?

    SvaraRadera
  2. I går fälldes byggnadsnämnden och stadsarkitekten i Mellerud. Tingsrätten i Vänersborg dömde dem till fyrtio dagsböter vardera.

    Något för politiker och tjänstemän i Färgelanda att tänka på...

    Det verkar som om de tror de är immuna mot lagföring, men så är inte fallet.

    SvaraRadera
  3. Fatta att Kenneth är en riktig sopa. Han har noll koll på ekonomi och är bara en stor glappande käft. Käften går hela tiden på han men tanken står still. Hoppas folk fattat detta nu.

    SvaraRadera
  4. De som nu inte har fattat att den beklagansvärde endast seglar runt och snackar som vilken nasare som hellst de kommer aldrig att fatta detta. När han i TV står och säger att det är charmigt med en revisorsrapport som säger att Lagen om offentlig redovisning inte har följts och att årsrapporten därför ej kan godkännas då undrar man ju om karln är tillräknelig.
    Att begränsa sig till att kalla honom för den beklagansvärde är naturligtvis väldigt ödmjukt av bloggen. Stilen påminner om en spansk strandraggare.

    SvaraRadera
  5. Kan man inte flytta dem till ett annat reservat:)

    SvaraRadera
  6. Naturligtvis kommer inte dom tjänster centrala för kommunens verksamheter att beröras av dom nya avskedningarna. Jag tänker bl.a på pysselstrategen och propagandaministern. Utan dom kan ju inte regimen fungera......

    SvaraRadera
  7. Skribenterna på denna blogg skriver som gudar!

    SvaraRadera
  8. B-forms undervisningen som var så "fruktansvärt" dåligt för barnen i våra nedlagda skolor är på väg tillbaks.
    I valboskolan skall det bli en 3-4:a klass.
    en del av högstadiedelen skall byggas om så att barnen skall få plats???

    När detta är genomfört kan någon visa mig besparingen på dom nedlagda skolorna, mig veteligen så har Stigen skola inte varit "stängd" en enda dag sedan dom la ner den, det pågår verksamhet där dagligen.

    Vad jag önskar dom beslutsfattare som ställt till det i Kommunen är inte värt att skriva här, det kan finnas barn som läser.....

    SvaraRadera
  9. Skolnedläggningen var/är en katastrof. Bara en massa "dribblande" med VÅRA skattepengar.

    Dom menade att dom gjorde det för barnens skull. Säkert!

    Dom gjorde det inte för barnens skull och vi har bara förlorat pengar och barnen har det ännu värre än innan. Måtte friskolorna få klartecken så vi åtminstone kan rädda våra barn från detta dårskap.

    SvaraRadera