måndag 14 juni 2010

Höjdenskolan

"Hoppet" dör aldrig hos en del

Enligt en artikel i dagens Bohusläningen, hoppas "kommunen" att en familjecentral och en öppen förskola skall starta i "snart nedlagda" Höjdenskolan. Bloggen fastnade för orden "snart nedlagda".

I och med planerna läggs nämligen inte Höjdenskolan ned. Är det någon som är förvånad? Nä, kunde tro det. S, FP och V har ju knappt kunnat sova en blund sedan beslutet att lägga ned Höjden togs. Tydligen är det bara Apoteket som är nöjt - de har enligt uppgift sålt slut på sitt lager av antidepressiva medel.

Det är en gammal politisk dröm hos S, FP och V, att kunna "rädda" Höjdenskolan genom att lägga ned Högsäters och Ödeborgs skolor. Att drabbade skolbarn måste bussas in till Färgelanda centrum och i många fall får orimligt långa skoldagar, tycks inte bekymra centralisterna. De gör uppenbarligen en alldeles egen tolkning av devisen "Hela kommunen ska leva".

Idag är det 97 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

7 kommentarer:

  1. Kennets våta dröm......

    SvaraRadera
  2. Nä just dä, kommunen ska fortsätta använda Höjdenskolan och kanske t o m renovera detta fallfärdiga ruckel, otroligt vad kär man kan va i den här byggnaden.

    SvaraRadera
  3. Huvet på spiken!

    SvaraRadera
  4. Det finns nu ett medborgarförslag om att ta in en konsult för att få ett grepp om ekonomin. Helt förståligt! Det är rena lekstugan. Amatörerna svälger allt Lind och Peo kommer med. I dag har det helt spårat ur i Färgelanda. Ingen helhetssyn. Ingen långtidsplanering(varken fysisk eller ekonomisk). En inkompetent kommunchef. Tillikaså vissa tjänstemän på nyckelpositioner. Utan ledning,styrning och kontroll. Helt rätt! I dagens Bohusläning bemöter Kenneth Tomas Anderssons (M) insändare om just detta. Han snackar som vanligt runt på bästa försäljarvis. Nu och den närmaste framtiden duger det inte att snacka. Korruption och lögner måste förpassas långt från den politiska arenan. Till dess får man vara pessimistisk optimist.

    SvaraRadera
  5. Lind har fått befogenheter som överstiger hans kompetensnivå.
    För att inte tala om Jan.
    PeO framstår allt mer som en springpojk som gör allt han blir tillsagd. En sorts målvakt skulle man kunna säga.
    Stalfors passar väl in i gänget.
    Gleisner är lite udda då hans egentliga synd är att han har fått ett omöjligt jobb i denna miljö. Hoppas Gleisner snart får något säljbart att "sälja". Ett sådant Färgelanda vill vi alla ha.
    Snart val! Var är KD och M? Sover dom?

    SvaraRadera
  6. Till 15 juni 2010 11.33

    nej då
    vi jobbar för fullt. men allt vi gör synns inte i media.
    Jag försöker att skriva vad vi har på gång nästan varje dag . Fast då på min Blogg

    Får nog hålla med dig om Peo . Jag får också medge att jag är lite besviken över honom då jag tidigare har sagt att han i mina ögon framstått som en vederhäftig person.

    I bland får man göra vissa omverderingar.

    Klicka på mitt namn så kan du läsa där.
    Har nog ett 80 tal inlägg i olika politiska frågor

    SvaraRadera
  7. Svenskt Näringsliv hade ikväll en föredragning i Allhem som visar att företagarnas förtroende för kommunen har rasat katastrofalt sedan 2006.
    Någon som vet när Eriksson och Stalfors anställdes?

    SvaraRadera