tisdag 22 juni 2010

IAC avslöjar jobbluffen i Björnhuset

Häromdagen rapporterades att IAC tagit in ett 100-tal nya anställda.

Samtidigt har Färgelanda kommun lagt nästan 100 miljoner skattekronor på att ta in konkursmässiga företag till Björnhuset, rationalisera deras verksamheter och därmed göra ett stort antal människor arbetslösa.

De ansvariga i Björnhushärvan (ledande tjänstemän och ledande politiker från S,FP, C och V) har därmed i dubbel bemärkelse gjort kommuninvånarna en björntjänst.Dels innebär "investeringen" i Björnhuset färre jobb hos Björnhusföretagen, dels innebär den färre jobb hos kommunen och en kraftigt försämrad kommunal service.

De 100 nya jobben på IAC visar var kommunens tillväxtmotor befinner sig och i vilken näringssektor jobben i Färgelanda skapas. Färgelanda har under mer än 40 år byggt upp en stor och bred kompetens som leverantör av fordonskomponenter. Det är naturligtvis också därför inom detta område, som kommunens näringslivssatsningar skulle ha skett.

Man vidareutvecklar och blir ännu bättre på ett område, som man redan är duktig på och som man vet har stor betydelse för sysselsättningen. Man ger sig inte in i och spekulerar med kommunens pengar på ett område, där man saknar erfarenhet och kunskap. Detta är så grundläggande saker, att redan en femåring skulle förstå det.

Satsningen på livsmedel i Björnhuset motiverades av att "vi behöver ha ett nytt ben att stå på" (läs storhetsvansinne hos "utvecklingsstrategen" Jan Stalfors och hans kompis kommunchefen). Och sällan har man väl skådat ett sådant självmål, som när kommunledningen de senaste fyra åren gjort sitt yttersta för att såga av det enda ben vi står stadigt på, genom att försumma utveckling och samarbete inom fordonskomponentområdet.

I värsta fall innebär kommunledningens inkompetens och brist på ansvar, att hela fordonskomponentindustrin försvinner från Färgelanda. I bästa fall - med draghjälp av konjunkturen - får den en chans att leva vidare och vidareutvecklas. Björnhuset kunde idag ha varit en sjudande arbetsplats inom fordonskomponentindustrin - istället har det blivit pannkaka av alltihop.

Bloggredaktionen




14 kommentarer:

  1. Man kan också säga "såga av den gren man sitter på".

    SvaraRadera
  2. Rätt bra beskrivning. Det soporna i kommunhuset gjort kan jämföras med om Gnosjö skulle få för sig att lägga ner alla småföretag (såga av sitt ben) och bygga en stor fabrik, där alla i Gnosjö ska arbeta. Idioter som sagt var.

    SvaraRadera
  3. man blir bara så förbannad när man vet hur dom blåst oss på alla pengar.

    SvaraRadera
  4. Jag säger bara det-Var är våra pengar?
    Vi behöver dom nu.
    Sista budet(det ändrar sig pss som Björnhusinv) var att vi går back 18,5 mkr i år(på driften).
    Tragiskt när fantasierna gör att allt förnuft försvinner. Fantasier och båg har avlöst vartannat. Då kan det när det är som värst bli så här.

    SvaraRadera
  5. Bra beskrivning- Är du som skriver utbildad utvecklingsstrateg eller?

    SvaraRadera
  6. Med alla ägg i en korg lever Färgelanda farligt. Tanken med mat är inte fel men i händerna på folk som inte förstår sig på affärer och skillnaden mellan kostnader och investeringar har det totalt urartat.

    SvaraRadera
  7. och så är man förvånad över att näringslivsklimatet är sämst i Sverige......

    SvaraRadera
  8. IAC är i stort behov av plats, Om Iac hade haft möjlighet att hyra Björnhuset hade det nog varit fyllt med verksamhet samtidigt hade Samhall kunnat vara kvar i sin del av lokalerna.

    Hörde ett rykte från en ganska säker källa att Björnerud är i akut behov av investerare annars är konkurs väldigt, väldigt nära.....

    SvaraRadera
  9. Färgelandaägg serverades på bröllopet
    Bertil Jansson i Olstorp, Färgelanda levererade vaktelägg till kronprinsessbröllopet i lördags.

    SvaraRadera
  10. 19.22
    Jaja, så det är KK-dags nu. Lite besviken och förvånad. Trodde faktiskt dom skulle hålla ut nåt år tills hyran steg. Men men, där ser man. Jag får rikta ett särskilt tack till Ann-Mari Jacobsson som möjliggjorde att dom fick dom sista 20 miljonerna. Fy fan va ruttet.

    SvaraRadera
  11. Det är fan kriminellt att betala ut miljoner på det här sättet. Sätt dit dom jävlarna.

    SvaraRadera
  12. Är det någon som tror att härvan är upplöst för att man tog "höjd" (+16.5mkr) och kalkylerade med att Björnerud skulle femdubbla sin omsättningen.
    Hur in i helvete korkad får man vara!??!
    Ljuga för mig själv brukar jag göra ungefär en gång om året.
    Då har jag knäckt en 75-a Wisky.
    Det tar ett par dagar så har förnuftet kommit tillbaka.
    Här vandra fantasifigurena i dimman hela tiden.
    Det enda vettiga som har hänt i Björnhuset är Ingmar Johanssons Wester Tools.
    Typiskt är att Ingmar fixade det själv utan fantasigubbarnas "kalkyler"

    Om Pannkaksmaskinen skall överleva måste de ha gratis hyra samt att kommunen betalar elen till frys och pannkaksmaskinen.

    Var är våra pengar? Var är våra pengar? Var är våra pengar? Jag deklarerade ärligt och betalade in 30% av mina surt förvärvade pengar(ja jag har tur som har jobb). Inte faan ville jag att de skulle satsa på att andra kommunalanställda(eller samhallsanställda) skulle bli av med sina jobb. Jag vill spy när jag tänker på att de ansvariga kanske blir omvalda. Det är inte klokt! Gud bevare Färgelanda.

    SvaraRadera
  13. Bloggen kommer att få rätt!!!!!!!!!!!!!
    Vulgär-ja,ja
    Satirisk-ja. Kåserier och karikatyrer är av hög klass.
    Vederhähftig-ja om man läser mellan raderna
    Informativ-ja om man orkar läsa inlagda dokument.Men även genom sin uppenbara kunskap.
    Jag förstår vad bloggens koncept är. Blev glad när även M och Kd fick sig en känga i förra artickeln. Lika glad som jag blev när bloggen skiljde myglarna från hjältarna. Där svek C bloggen. Det är inte C som skall vara arga på bloggen. Det är C som har svikit bloggen.
    Heja bloggen. Fortsätt och ge kängor till de som förtjänar det.

    Man kan tycka vad man vill men bloggen förutspår och får rätt om den tragiska utvecklingen.
    Vill inte ens tänka tanken att bloggen tvärt lades ned. Vad hade jag haft då. En hemkommun där myglarna ostört skulle fortsatt att förstöra kommunen.
    Bloggen skulle ta mig faan ha presstöd!

    SvaraRadera
  14. Vänta iac har mycket nu.. Det vänder snart. Då sparkar dom alla som inte är röv.......

    SvaraRadera