torsdag 15 juli 2010

Björnhusgranskning på gång

Efter många om och men tycks det nu bli en extern granskning värd namnet av Björnhushärvan. Det är Ernst & Young som fått uppdraget.

Enligt uppgifter till Bloggen fanns det från början intresse från annat håll, bl a Pricewaterhouse. Pricewaterhouse, som företräddes av Håkan Olsson, backade dock ur när de i förberedande förhandlingar med gruppledarna fick klart för sig att de skulle bli tvungna att göra en "riktig granskning". Olsson ville helt enkelt inte göra en utredning, vars resultat skulle bli besvärande för ledande politiker och tjänstemän.

Personer som Bloggen talat med säger att Håkan Olsson är ett välkänt revisorsnamn i Färgelanda. Han har nämligen tidigare varit kommunens externrevisor. Tillsammans med sin vän Fru Börjesson (S), som på den tiden var kommunrevisor, skall Håkan Olsson ha arbetat tvåskift för att inte hitta några fel under det avpolleterade kommunalrådet Zaid Långströms (S) era, som kantades av allehanda skandaler. Enligt samma källor skall Olsson och Fru Börjesson ha lyckats till 100 % - allt sopades med andra ord under mattan. Fru Börjesson skall därför ha drabbats av en mindre depression, när Olsson berättade att han inte kunde hjälpa henne den här gången.

Kommunchefens uppgifter i fullmäktige förra året, att han fått "klartecken från kommunens revisorer och jurister" betr frågan att inte handla upp Björnhusprojektet, har ju visat sig vara patetiska lögner. Kommunrevisorerna har tvärtom deklarerat att projektet skulle ha upphandlats. Många ställer sig också frågande till vilka jurister det är som Eriksson vidtalat, eftersom det inte kan finnas en enda kompetent och seriös jurist, som hade gett klartecken till projektet utan upphandling. Orsaken till att Eriksson inte har namngett juristerna i fråga, är att de helt enkelt inte existerar.

Det borde för övrigt vara en av frågorna som borde redas ut med Eriksson innan han avvecklas, att han får redogöra för sina många förmodat osanna påståenden som rör Björnhusprojektet och hans tjänsteutövning i övrigt.

Bohusläningen återknöt i tisdags till Bloggens tidigare uppgifter, att "informationsansvarige" Andreas Gleisner har lämnat sin sista bulletin. Det har länge misstänkts att Gleisner sjunger på sista versen och många minns säkert de smäktande tonerna från Gleisners gitarr, när han ackompanjerade den falsksjungande kommunchefen på den famösa kommunfesten. Det mest påtagliga resultatet av att medspelaren Gleisner tystnar, är kanske ändå att lönekostnaden tas över av Trollhättan kommun, som lockats av Gleisners färdigheter. Vi önskar Andreas lycka till med sina nya herrar och hoppas att de är bättre, än de han nu lämnar bakom sig.

Det finns flera skäl att lyssna och titta noga, när Eriksson nedan framför sin Färgelanda blues.

Idag är det 66 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

5 kommentarer:

  1. Tysta nätter?

    Vuxen hånar, festen är stor, 31,25 i timmen.

    Ränta vad då, 500000:- hej då, 31,25 i timmen.

    450000:- ges så, koppla maskin var det då, 31,25 i timmen.

    Uppräkningen kan fortgå med avgångsvederlag, advokatkostnader, konsultkostnader och allt vad det är, kvar bli smulor till ungdomarnas sommarjobb där endast ett 30-tal aktiveras med timmersättningen 31,25:-.

    SvaraRadera
  2. Det Ulf Blomgren undvek att nämna i artíkeln om Gleisners sorti är den enastående propagandan för Björnhusprojektet i pysselstrategen Stalfors nyhetsbrev.
    Det är ju för övrigt häpnadsväckande att ha en informatör i kommunen som inte är den som producerar också de nyhetsbrev kommunen ger ut. I stället har den person som rimligen borde ägna sin tid åt att utveckla näringslivet i kommunen och som INTE har Gleisners professionella bakgrund som journalist pyssla med nyhetsbrev.
    Klantskallar och klåpare.
    Och storhetsvansinne hos Eriksson.
    Hur han lyckats få klartecken från politikerna för så dyrbara adjutanter är en gåta men så går det när en blind leder en blind.
    En liten skuta behöver inte besättning som en oceanångare, hur skråån har Eriksson fått politikerna med på den sortens vidlyftigheter?
    Hur har det gått till?

    SvaraRadera
  3. 10.35
    Ja, eller hur.

    SvaraRadera
  4. Mycket intressanta uppgifter om hur PWCs Håkan Olsson tillmötesgår politiska viljor.
    Jag råka känna till att han och tre till är anmälda till Revisorsnämnden för deras bristfälliga granskning av Arena Vänersborg.
    Om personen som Bloggen har talat med har några konkreta uppgifter om hur Håkan Olsson har frångått god revisorssed i sitt arbete är det just nu ett optimalt tillfälle att ta kontakt med Revisorsnämnden.

    SvaraRadera
  5. Det är inte klokt vilket myglarnätverk det finns.
    Tar inte väljarna sitt ansvar så kan det bara fortsätta.
    Är det detta samhälle vi vill ha?
    Kommunchefens falsksång på kommunfesten visar tydligt hur omdömeslös han är.

    SvaraRadera