onsdag 14 juli 2010

Kossor på grönbete

För någon dag sedan hade Bohusläningen en artikel om "Färgelandas politiker" och deras syn på den kommande valrörelsen.

Kommmunens politiker, som enligt tidningens reporter tydligen består av Den beklagansvärde (FP) och Fru Börjesson (S), ses på ett foto glatt idisslande på en grön sommaräng. Som vanligt kom det kloka läten ur de båda politikernas strupar.

Fru Börjesson t ex, lät meddela invånarna att hennes stora förebild, Mona Sahlin (S), "har rätt mycket i bagaget", men att det "med dagens mått handlade om ganska små grejer". Och vi kan hålla Fru Börjesson om, att om man jämför med 90-miljonerssvindeln i Björnhuset, så ter sig Sahlins förseelser som relativt små. Vi antar att det är detta som Fru Börjesson menar med att utvecklingen i Färgelanda går framåt - från Toblerone till total utplundring.

Även Den beklagansvärde ville sin vana trogen göra sin röst hörd och lät meddela att han inte ändrat sig angående sitt populustiska valfläsk om fria busskort till kommunens ungdomar. Han tonar ned att han vill jaga iväg Färgelandas ungdomar, utan uppger nu istället att han vill lära dem åka kollektivt. På så sätt "får vi tillbaka dem", säger den obotlige populisten till tidningen.

Att kommunen inte har några pengar till gratis busskort tycks inte heller bekymra Den beklagansvärde - här gäller det att se framåt, säger han. Det har han för övrigt sagt i 30 år nu. Om Den beklagansvärde istället tittat bakåt och lärt sig av historien, hade sannolikt inte kommunen varit den konkursmässiga avvecklingskommun den är idag. Men när man tillbringar all sin tid under korkeken för att lukta på blommorna, kan å andra sidan inte resultatet bli mycket annorlunda.

Bloggredaktionen

9 kommentarer:

  1. Det var en bedrövlig artikel på alla sätt men Bohusläningen vansköter sin vana trogen lokalredaktionen i Färgelanda. Efter all turbulens i kommunen är det ansvarslöst av redaktionen att låta en okunnig vikarie genomföra det som med Ulf Blomgren vid pennan kunde ha blivit en verkligt viktig artikel.
    USCH OCH FY Bohusläningen!

    SvaraRadera
  2. Läste i Bohusläningen att neddragningar måste ske på föreningsbidrag. Finns det en bättre investering än de små föreningsbidrag som ges till stöd för allt det ideella arbete som läggs ned på våra ungdomar. Denna neddragning har blivit "nödvändig" sedan Ulla och Kenneth ställt till det genom misshushållning.
    Snacka om populister.

    SvaraRadera
  3. Framtiden är även till för att kunna åldras tryggt och värdigt i Färgelanda.
    Alla som arbetar inom vården gör ett fantastiskt arbete.
    Oordningen i ekonomin gör mig verkligen orolig inför framtiden. Tänk så lätt det är att förstöra för andra. Ansvarslösheten har hållit på alldeles för länge.

    SvaraRadera
  4. Kenneth är väldigt porträttlik om man jämför med kortet i tidningen.......

    SvaraRadera
  5. Härligt att se hur fifflarna trivs ihop...

    SvaraRadera
  6. Här en upplysning till dig Kenneth. Eftersom det inte finns något gymnasium här i Färgelanda kommun så har nog dessa ungdomar redan lärt sig att åka kollektivt för länge sedan! Och du Kenneth, du borde lära dig att räkna till 10 (minst) innan du säger nåt!

    SvaraRadera
  7. Färgelanda är en fin kommun med alla förutsättningar för att möta framtiden.
    Om bara politiken blev frisk och utifrån vanligt enkelt bondförnuft tog sitt ansvar.
    Konkreta åtgärder måste vidtagas omedelbart.
    Något annat sätt finns inte!
    Ska det vara så svårt att fatta.

    SvaraRadera
  8. Det går väl med granskningen av Björnhushärvan som med ramavtalet dvs den blir "överspelad".
    Hörde dock att konkurensverket inte har glömt.
    Hitills har inget hejdat myglarna.

    SvaraRadera
  9. Att han hånar även Länsrätten i sin blues beror på att han har lång erfarenhet av att den är helt "ofarlig" för honom så länge han skyddas av politikerna. Det är fö politiker som sitter som nämndemän i länsrätten.

    Sorgligt när en myndighet själva gång på gång bevisar att den "ej behövs" när det gäller.

    Varför kom jag att tänka på att kungen inte kan åka fast för fortkörning??

    Du och jag får betala för varje dag detta spektakel tillåts forsätta.

    SvaraRadera