torsdag 12 augusti 2010

Bohusläningen - en legoknekt i FP:s tjänst

Nya uppgifter som kommit Bloggen tillhanda visar att Bohusläningens nyhetsredaktion är direkt involverad i Folkpartiets valkampanj. Tidningens trovärdighet är därmed förbrukad.

Många har lyft på ögonbrynen de senaste veckorna, efter att den nya lokalredaktören Jenny Borg skrivit flera "artiklar" om Den beklagansvärde populisten Kenneth Carlsson (FP), där han fritt fått ägna sig åt att göra reklam för Folkpartiet.

Igår var det dags igen, när Bohusläningen slog två flugor i en smäll och Bloggen utsattes för ett oprovocerat angrepp samtidigt som Den beklagansvärde - en dokumenterad mobbare - hyllades för sitt förslag om "nollvision mot mobbning".

Bohusläningens "nyhetsrapportering" liknar mest en kampanj - en kampanj för Den beklagansvärde och för Folkpartiet. Bilden av att Bohusläningen är direkt inblandad i FP:s valkampanj förstärks av uppgifter på Den beklagansvärdes blogg, där han skriver att han idag torsdag skall intervjuas av Bohusläningen ang FP:s valkampanj. Vi kan alltså förvänta oss att bli serverade fler samordnade "nyheter" av Bohusläningen, som rör Den beklagansvärde och FP:s politik.

För Den beklagansvärde och FP är det naturligtvis en avgörande fördel att kunna använda en tidning - som skall vara objektiv i sin nyhetsrapportering och som på papperet är till för den breda allmänheten - som en valplattorm, varifrån man kan basunera ut sitt politiska budskap och klämma åt sina motståndare. För att detta skall fungera krävs dock "medhjälpare" på tidningen, som i sken av att vara journalister pumpar ut Den beklagansvärdes och FP:s budskap i parti och minut.

Genom ett samarbete med TTELA och Bohusläningen har Den beklagansvärde och FP fått tag på journalistiska avfällingar, som är villiga att delta i FP:s valkampanj. Nuvarande lokalredaktör Jenny Borg kommer närmast från TTELA, efter att hon sparkats som nyhetschef. Den nye nyhetschefen på Bohusläningen, Karl af Geijerstam kommer också från TTELA (tidigare reporter). Karls fru Tove af Geijerstam (FP) är riksdagskandidat för FP och står på samma valsedel som Den beklagansvärde. Tove är även fullmäktigekandidat för FP i Vänersborg (2:a plats), vilket förklarar makens flytt till Bohusläningen.

Bohusläningen har härigenom blivit en journalistisk ulv i fårakläder - en legoknekt i Folkpartiets tjänst.

Idag är det 38 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

16 kommentarer:

  1. före detta prenumerant12 augusti 2010 kl. 11:51

    Nu är demokratin i verklig fara.
    Vi har lärt oss att korruption är mycket svårt att komma tillrätta med.
    Att en tidning har så här känsliga band till ett parti skulle väl kunna vara ok. Men om den har det så ställs stora krav på de ansvariga att objektiviteten aldrig kan ifrågasättas. Även om tidningen är observant på att objektiviteten kan ifrågasättas så kommer man inte ifrån att en misstänksamhet ändå finns. Det gäller alltså att vara extra försiktig och inte underskatta att läsarna är känsliga för sånt här.
    Att i så här stora och feta rubriker framföra ett partimanifest är även om "jävsituationen" inte hade funnits ändå direkt frånstötande.
    Rubriken i mycket feta bokstäver lyder

    FP VILL HA NOLLVISION MOT MOBBNING.

    Samma text skulle kunna stå på klisterdekaler som Fp delat ut eller själva klistrat på sina bilar.

    Hela artikeln var med en blandning av jämförelsen mellan bloggens satir mot Kenneth och en så allvarlig sak som mobbning ett hopkok som liknar det som Kenneth i bland själv har presterat.
    Mycket motbjudande och mycket illavarslande måste jag säga!
    I bästa fall kan man hoppas att det var en engångsföreteelse. Annars får Bohusläningen det mycket svårt med att hävda sig i Dalsland. Folk är inte dumma! Och framför allt är de hjärtligt trötta på korruption. Återstår att se om Sundhage har förstått att en tidning är till för läsarna.

    SvaraRadera
  2. Bästa Bohusläningen.

    Högt spel som slutar illa?

    Jag tror Bohusläningen gör bäst i att inte underskatta den kraft som finns i Färgelanda för demokrati.

    Hela upplägget är rakt igenom Beklagansvärt, Bohusläningen står nu med byxorna vid fotknölarna och rumpan bar, ingen vacker syn precis.

    Den lukt som nu framträder borrar sig ohjälpligt fast i trycksvärtan, tidningen blir oförenlig med en god frukost.

    Oavsett saneringsfirma kommer samma åtgärd göras, uppsägning av prenumerationen av odören och frukosten är räddad.

    Lycka till Bohusläningen.

    Vänligen Fabian.

    SvaraRadera
  3. Det är bara så fruktansvärt bedrövligt att se hur Bohusläningen agerar.
    "Snart f d prenumerant"

    SvaraRadera
  4. Hoppas att Blomgren snart är tillbaka från sin semester. Han brukar komma med lite jobbiga frågor till kommunens makthavare.

    Jag saknar frågor till kommunen angående hur de bevakar sina intressen i Björneruds rekonstruktion.

    Vad har kommunen för "Plan-B" i fall det blir en konkurs?

    SvaraRadera
  5. Jaja, Bohusläningen. Nog för att ni varit inne och fuskat i de här träskmarkerna tidigare, men att ni skulle vara så här korkade trodde jag faktiskt inte. Ni måste tro att folk är totalidioter som inte fattar sånt här. Blir man illamående? O ja.

    SvaraRadera
  6. Ett av klusterföretagen har ställt in sina betalningar och lyckats flytta "sista datum" för en ev. rekonstruktion till efter valet(22 sept).
    Kommunen håller fortfarande på att investera för företaget som kör för fullt med sin verksamhet. Detta trots inställda betalningar.
    Inte ett ord från Bohusläningen om hur kommunen ser på den uppkomna situationen.
    Varför tillhandahåller vi t.ex el som vi ej kan få betalt för osv? Säger inte att det är fel att kommunen gör det men kommunen kan väl få ge sin syn på saken osv. En annan fråga är hur mycket av de "sista" 16.5 miljonerna som är förbrukade och när skall projektet vara färdigt?
    Liknande frågor som belyser den uppkomna situationen är ju av ett jättestort allmänintresse i Färgelanda.
    Är detta för obekväma frågor för folkpartiet och Bohusläningen?

    SvaraRadera
  7. Hoppas det inte är sant det Kenneth skriver på sin blogg om att han i dag torsdag skall ha överläggningar med Bohusläningen hur de skall lägga upp Fp-s valkampanj.
    Kommande artiklar blir avgörande.
    Vi får då ett mått på om Bohusläningen förstår att objektivitet är viktigt.
    Jag vill inte i detta läget tvärt döma ut Bohusläningen. Ulf Blomgren har trots besvärlig motvind ändå gjort sitt jobb.
    Vi skall komma ihåg att ett mynt alltid har tå sidor. Men det är klart att fortsätter det så här så vill jag ej befatta mig med tidningen mer.

    SvaraRadera
  8. Har i dag mailat Sundhage att jag säger upp min prenumeration pga av artikeln.

    SvaraRadera
  9. Förstår att folk säger upp sina pren. Skamligt som Bohusläningen håller på.

    SvaraRadera
  10. "Roligt" att Bohusläningen till slut hittat ett syfte med sin verksamhet:)

    SvaraRadera
  11. Bloggen brukar ta upp korruptionen i F:a, den korruption som Bhln inte vill skriva om. Men vad ska man säga om den mediakorruption som följer av att Bhln lierar sig med ett politiskt parti? Beklagansvärt? Patetiskt? Oförlåtligt? Listan på frågor kan göras lång.

    SvaraRadera
  12. Hade tänkt att börja prenumerera på Bohusläningen men mailade idag till Sundhage att jag kommer avstå från detta! Jag vill nämligen inte vara med och sponsra Folkpartiets valkampanj. Uppmanar så många som möjligt, som inte vill stötta fp´s valkampanj att säga upp sin prenumeration!!!Skrämmande av Sundhage att själv gå ut och kommentera bloggens anonymitet när hon inte vet ett dugg om hur det fungerar i denna kommun!!!

    SvaraRadera
  13. "Havre Oskar",ett före detta kommunalråd i Färgelanda,påpekade ofta "lita aldrig på en folkpartist"! Detta synsätt står sig väl än idag!

    SvaraRadera
  14. Hur vågar Bohusläningen sälla sig till de krafter som medverkar till nedmonteringen av demokratin i Färgelanda?

    Sundhage är mer bekymrad om tidningen och sin lön än om att låta det fri ordet råda.
    Till sin hjälp har hon "pigan" Jenny Borg.

    Partikamrat får inte endast bli partikamrat i vått och torrt. En partimedlem som handlar skadligt för partiet eller i övrigt visar på särskilt dåligt omdöme borde med andra ord uteslutas omgående. Kenneth Carlsson är en katastrof för folkpartiet och bör uteslutas innan valet. Har inte hans partikamrater förstått det? Att han dessutom är riksdagskandidat är en försvårande omständighet.

    Vad Sundhage inte ser är att hon gör sig själv till en Kenneth Carlsson inom journalistiken. Förödande!
    Det drabbar inte bara hon själv utan en hel yrkeskår. Med sig på färden tar hon det adliga paret Af Geijerstam. Hela projektet med plan "B" dvs Kenneths lakejer får en dålig eftersmak när man kan läsa på paret Geijerstams hemsida att riksdagskandidaten fru Af Geijerstam är logoped och just nu sadlar om till präst.

    Kyrklighet blandat med politik och journalistik är tydligen något som paret Af Geijerstam delar med Kenneth Carlsson.

    Visst är det som att återgå till 1500-talet då adel, präster och borgare var de högre ständerna över bönderna. Svaret på detta angrepp borde vara att var man och kvinna av Färgelanda kommuns småföretagande och yrkesarbetande glesbygdsbefolkning sade upp sina prenumationer på Bohusläningen. De sista numren passar ypperligt som dasspapper på toaletten.

    SvaraRadera
  15. Detta är början på demokratins undergång.

    SvaraRadera
  16. Till 12.15

    Man måste komma ihåg att blomman är ett föredöme som journalist. Journalistiken skall vara grävande för det är endast då den lilla människan kan göra sin röst hörd. Det finns olika maktstrukturer i ett samhälle tex näringsliv och politik. Journalistiken brukar kallas för den tredje makten. Får inte sådana gyllene journalister som blomman spira så förändras snart den tredje makten och samhället slutligen till att filmen "Den tredje vågen" blir realitet.

    SvaraRadera