lördag 25 september 2010

Tid för eftertanke

Nu, när valet är över, är det tid för eftertanke och reflektion.

Vad var det egentligen som hände? I Färgelanda? och i konungariket Sverige?

I Färgelanda handlade det i huvudsak om att säga så lite som möjligt om alla fel som begåtts och om att ta så lite ansvar som möjligt.

I konungariket handlade det i huvudsak om att prata så mycket som möjligt om Sverigedemokraterna, men så lite som möjligt med dem.

Och vad är det egentligen som händer?

Bloggen gillar invandring och ogillar främlingsfientlighet. Samtidigt konstaterar Bloggen att Sverige blivit ett "populärt" asylland. Detta p.g.a. en slapphänt och totalt misslyckad politik, som bl.a. tillåter en närmast okontrollerad asylinvandring och där en organiserad människohandel tillåts verka ostört. Ett stort antal asylsökande som kommer till Sverige har inte här att göra. Många som har här att göra, får inte chansen att komma hit. Visst är det både skamligt och tragiskt.

Bloggen har förstått att både Färgelanda och konungariket Sverige behöver mer kärlek, varför vi i natt kör en mångkulturell mix.

Håll till godo.

Bloggredaktionen

26 kommentarer:

  1. Jag tycker bloggen hitills har haft en bra dialog med medborgarna. Nu tycker jag att det blev lite för känsligt för mig.
    vänligen

    SvaraRadera
  2. Bloggen tog upp ett känligt ämne. Tycker inte blogoggen ska ta upp detta på sin agenda.
    Tror inte att bloggredaktionen kan hantera de känsliga frågeställningarna. Men-ok då
    Efersom det är bloggen!

    SvaraRadera
  3. Nej, Sverige har inte kontrollerat vilka som begått krigsförbrytelser. Deras offer borde haft första plats.

    SvaraRadera
  4. Önskar att en kärleksfull inställning kommer till uttryck när vi tar emot de ensamkommande tonåringarna. De kommer till vår kommun med början i oktober.

    Hur en individ blir bemött präglar den personens handlande. Om vi från början visar det goda som finns i kommunen hoppas jag att ungdomarna känner sig trygga och kan ge något gott tillbaka.

    Jag är inte glad åt SDs framgångar och än mindre åt att Björkqvist överhuvudtaget fick några röster. Jag hoppas att de goda krafterna är starka och inte ger främlingsfientligheten en chans!

    SvaraRadera
  5. Visst är det otroligt stort av skäggbarnen att kunna ta sig hela vägen från "krigets Somalia" till den kalla Norden. Vilken strapatsrik resa det måste vara. Dom är värda all beundran. Jag hade aldrig tagit mig levande till Somalia. Och vilka pengar som måste vara inblandade i den här hanteringen. Hur har dom råd med allt detta när dom flyr från krig och förtryck? Nån blir rik, det är ett som är säkert. Vi betalar kalaset, det är det andra som är säkert. Eko-flyktingar till 90 % skulle jag säga. Men det är min åsikt.

    SvaraRadera
  6. Jag vill bara säga att jag blir glad och förhoppningsfull när jag läser det som anonym 11:15 skriver. Det finns mycket kärlek i vår kommun. Jag håller med dig. Dags att dela med sig och visa det både för ensamkommande tonåringar och alla andra.

    SvaraRadera
  7. Visst skall vi ta "vår" andel av flyktingströmmen. Inget Sjöbo här. Men någon måste någon gång kunna prata om var gränsen går för att det skall vara ok både för de som vi välkomnar och för Färgeland.
    Eller finns det ingen gräns? Jag tycker att det är att visa kärlek om man inte förstör det utrymme som ändå finns för att kunna stötta de som vi redan har välkomnat. Detta är nog för mycket tabu att ens nämna. Därför får Sd röster. Inte för att de som röstar är rasister.

    SvaraRadera
  8. 12:59
    Verkligheten är kanske aningen mer komplicerad. Det stora problemet som jag ser det är att världssamfundet inte tar sitt ansvar och delar upp bördan lika och att man inte har hittat nåt bra sätt att separera de "riktiga" flyktingarna från lycksökarna. Håller med om att "ensamkommande barnen" inte egentligen är barn. En del av dom är ungdomar, men en del är vuxna män. Att dom sen säger att dom är 18 är en annan femma. Dom har ju aldrig några papper.....

    SvaraRadera
  9. Jag läser en underton av främlingsfientlighet här.
    Flyktingarna kan inte belastas för den nationella flyktingpolitiken.
    Bättre att visa världen att det går att ta emot flyktingar på ett bra sätt. Prata så språket kommer snabbt, fixa jobb, umgås.

    SvaraRadera
  10. Att ta emot tio ensamkommande i kommunen är något Färgelanda har bestämt sig för. Flera av de andra kommunerna i Dalsland har gått ihop och använder Kristinedal som bas.Kanske det hade varit bättre för Färgelanda också.

    SvaraRadera
  11. Till 12&59 och 13&43

    Betvivlar ni att flykting barnen i artikeln är barn? (Klicka på LÄNK)

    SKÄMS PÅ ER!

    SvaraRadera
  12. Läste i DN att det kommit 3000 serbiska romer (zigenare) till Sverige bara i år..... Hallå eller!!!

    SvaraRadera
  13. Några tankar och reflektioner!

    För några veckor sedan kom jag i diskussion med en person på detta forum just kring dessa svåra frågor. Personen halkade in på rasbiologi och personens uppfattning var en skrämmande läsning. Ångrar att jag ens bemödade mig besväret med att förklara om Lucy m.m. Personen är säkert en av de få individer som valde att rösta på "Svenskarnsa Parti", ett rent rasistiskt parti som tydligen i lågkonjukturens svallvåg fått fascistisk luft under mörka vingar. Skrämmande att SP fick ett mandat i Grästorp.

    Nationalismens draksådd var en av de faktorer som fick ett ekonomiskt bankrutt Jugoslavien att starta flertalet blodiga krig och konflikter mellan åren 1991-2004. Nationalism med deportationståg, koncentrationsläger (Omarska), organiserade massvåldtäkter, etnisk rensning, massakern i Srebenica, byslakt i Stupni Do. Allt i nationalismens draksådd. Ett krig där legoknektar, muhajediner, kriminella paramilitära grupper levde ut sina sjukaste fantasier. En sådan legoknekt var Jackie Arklöv. En man som i dubbel bemärkelse är ett offer för rasism och slutligen krigsförbrytare och polismördare i nationalsocialismens tragiska människosyn, medlem i NSF (Nationalsocialistisk Front) numera Svenskarnas Parti.

    Min personliga uppfattning är att man inte bara kan blunda och inte våga ta i sådant som känns obekvämt. Folkpartiet vågar och fick därför min röst på riks. Debatt på ett humant och logiskt sätt.

    Att endast en person på heltid i hela Sverige, har haft till uppgift att spåra krigsförbrytare är häpnandsväckande. Det är ett dåligt integrationsbetyg. Mörkertalet är stort. Haag är platsen för dessa personer. Inte svensk välfärd. En annan förödande integrationsproblematik och misslyckande är det forsatta byggandet av getton. Att Sd kommit in i riksdagen är ett svar på misslyckad integration och att vi har haft en konjuktursvacka. Med ökad dialog tror jag att politiken blir mer rumsren. Kanske det bästa inte är att att vända Sd ryggen. Rätta mig gärna om jag har fel.

    SvaraRadera
  14. Tyck vad som helst om det svenska flyktingmottagandet och hur FN definierar barn och agera politiskt i dessa politiska frågor men låt det för guds skull inte gå ut över flyktingarna.

    SvaraRadera
  15. Ja SD är väl tyvärr bland annat en återvinningsstation för konservativa moderater som känner sig hemlösa och så allmänna politiska virrpannor förstås.
    Vända ryggen åt SD politiskt går inte, de är en aktiv och numera erkänd del av samhället.
    Att i övrigt vända ryggen till sd:are sker automatiskt eftersom deras bärande argument omöjliggör vettiga samtal.

    SvaraRadera
  16. Håller med dig 15.23! Tycker inte om de rasisitiska kommentarerna som florerar på forumet!

    SvaraRadera
  17. Jag var ung,på 50-talet,då det var en stor ström av flyktingar/invandrare till Sverige efter kriget!Aldrig hörde jag någon invandrarfientlighet och jag vet nu varför!!!! Det fanns arbete åt alla!!! Inga bidrag utan direkt in på Uddevalla Varvet,SAAB,Flygmotor m.fl. arbetsplatser!Skall vi få stabilitet och ökad välfärd,åt alla,så måste arbetsmarknaden stärkas inget annat hjälper över tiden!!

    SvaraRadera
  18. Och ska vi få en bra arbetsmarknad i Färgelanda och allmänt bra utveckling måste Jan Eriksson och Jan Stalfors omplaceras till hemtjänsten.

    SvaraRadera
  19. Till 14.16
    Efter att ha kollat länken du/ni hänvisar till så finns all anledning att tvivla.

    mvh.mohaha

    SvaraRadera
  20. Tack för att ni i Färgelanda frågade oss i Högsäter om vi ville ha det där flyktinghemmet på Tallbacken. Tack så hemskt mycket. Hur lätt tror ni det blir att sälja hus i Högsäter nu? Vad händer med priserna?
    Tack så hemskt mycket igen.

    SvaraRadera
  21. "efter att SD kommit in i riksdagen" slut citat. Precis som om att de 20 människorna bara har tagit sig in olovligt.
    De är där p.g.av att 5,7 % av SVENSKA folket
    har "sagt" sitt.

    SvaraRadera
  22. Jag misstänkter starkt att väldigt många är oreflekterat främlingsfientliga/xenofobiska. Och alltid finns det något xenofobiskt att hänga upp sig på hos invandrarna och så förenklas frågan med det ena eller andra problemet.
    En ordentlig och systematisk statsvetare i min nätkrets publicerade nyss följande katalog över vilka problem som ryms inom de något svävande begreppet invandring. Här kommer den:

    "Invandringen" är en beteckning på massor, bitvis sammanhängande men ofta helt separata frågor.

    a) Arbetskraftsinvandring
    b) Anhöringinvandring
    c) Flyktingmottagande - teori
    d) Flyktingmottagande - praktik

    e) Integrationspolitik för grupp a-d
    f) Skolans funktion och roll i e
    g) Svenska språkets ställning
    h) Ghettofieringen av vissa förorter
    i) Brottslighet hos invandrare
    j) Brottslighet i h-orterna

    k) Terrorhot efter 911
    l) Islam & co

    m) Vad ovanstående kostar
    n) Om ovanstående kunde göras på bättre / effektivare sätt

    o) Den långsiktiga effekten av att över 15% av befolkningen inte är född i landet, vilket torde vara unikt i modern tid (USA drog i invandringsbromsen efter WW1 vid ungefär denna siffra).

    SvaraRadera
  23. Nej bevevare oss för Jan E o Jan S i hemtjänsten! Åldringarna skall få ha frid i hemmen!Granplantering,på Kroppejäll,är lämpligare!

    SvaraRadera
  24. Till 17.42

    Du får runt 500" som dom andra!

    SvaraRadera
  25. Granplantering är en bättre idé!

    En bekant dissident från Mali berättade om hur det var att sitta i fängelse i Mali. Fångarna fick bygga en hundra meter lång stenbesatt väg. När den var klar fick de riva vägen och börja på ny kula med vägstumpen.

    Tyvärr finns det väl inga straffarbeten att erbjuda i kommunen.

    SvaraRadera
  26. Vi skall vara humana mot barn som har det svårt. Allt annat i min värld är otänkbart.

    SvaraRadera