söndag 12 september 2010

Fru Börjesson (S) - bortom sans och förnuft

Fru Börjesson anklagar en f.d. moderat fullmäktigeledamot för samröre med Bloggen.

Oppositionsrådet och kommunstyrelsens 2:a vice ordf Ulla Börjessons (S) smutskastning av allt och alla tar sig allt grövre och mer bisarra former. Fru Börjesson tycks nu dessutom ha tappat huvudet fullständigt, när hon på Socialdemokraternas egen hemsida (klicka på länken) – under eget namn – angriper en före detta moderat fullmäktigeledamot för samröre med Bloggen. Ett sådant angrepp - från en ledande politiker - är både skamligt och ansvarslöst. Frågan är om hon håller sig inom lagens råmärken? Visserligen anger hon den före detta M-politikern endast med efternamnet, men eftersom det oss veterligt bara funnits en moderat kommunpolitiker med det efternamnet, är han alltså direkt identifierbar genom Fru Börjessons inlägg.

Utan att vara någon expert på området luktar det förtal lång väg om Fru Börjessons senaste ”politiska” utspel. Ex-politikern, som lär vara jurist, har sannolikt ett och annat att säga om Fru Börjessons anklagelser.

De senaste veckorna har allmänheten kunnat bevittna en allt mer frustrerad och desperat Börjesson, som svingar vilt mot allt och alla. Nu har det alltså gått så långt att hon hänger ut en privatperson på Socialdemokraternas egen hemsida.

Har hon fullständigt tappat förståndet kan man fråga sig? Fru Börjessons kumpan - Den beklagansvärde Kenneth Carlsson (FP) - jagar ju redan hjärnspöken, som vi kunde rapportera om i går. Kanske är det en föraning om det stundande valnederlaget som frammanar hjärnspöken även hos Fru Börjesson? För att lugna Fru Börjessons söndertrasade nerver - om det nu är möjligt - kan vi meddela att den utpekade ex-politikern inte har något samröre med Bloggen.

Fru Börjessons ”bevis” för att Bloggen är styrd av KD och M, är – om vi förstått Fru Börjessons förvirrade ord – att hon tycker sig kunna känna igen vissa av ex-politikerns ord från tiden han var fullmäktigeledamot. Detta plus att ex-politikern står på Moderaternas valsedel och att Bill Östlund (KD) ibland skriver kommentarer under eget namn på Bloggen utgör alltså i Börjessons värld bevis för att KD och M styr Bloggen.

Innan Fru Börjesson kastade ur sig sina anklagelser, borde hon kanske ha kontrollerat sina uppgifter lite bättre. Den utpekade ex-politikern är nämligen inte aktiv inom Moderaterna, har inga uppdrag, står inte på valbar plats och deltar inte ens i valarbetet – i alla fall inte enligt de rapporter vi fått från tillförlitlig källa. Vi förstår inte heller hur det faktum att Bill Östlund ibland skriver kommentarer på Bloggen under eget namn innebär att KD driver Bloggen. Fru Börjessons märkliga logik leder fram till slutsatsen att det är S som driver Bloggen, eftersom Fru Börjesson läser Bloggen. Varför skulle hon annars ha intresse av att läsa Bloggen?

Fru Börjesson har fortfarande inte insett att politikerna och partierna i Färgelanda får den behandling de förtjänar – oavsett partifärg. Bloggen har inget otalt med S och FP eller ens V, men så som dessa partier uppför sig i Färgelanda, kan de inte undgå kritik.

Inget parti har undgått kritik på Bloggen – inte ens M och KD. Centerpartiet fick fram till Ann-Marie Jacobssons (C) kovändning i Björnhuset mycket – och berättigat – beröm på Bloggen. Med Fru Börjessons logik skulle det innebära att Bloggen drevs av C, KD och M fram till i våras, då C hoppade av Bloggen när den började kritisera C.

Fru Börjesson kan vara förvissad om att hon kommer att få beröm av Bloggen den dagen hon gjort sig förtjänt av detta. Men Fru Börjesson har - om sanningen ska fram - en lång väg att vandra innan hon når dit. En god början är att börja uppträda anständigt och arbeta demokratiskt. Tills dess får hon stå ut med att bli kritiserad.

Bloggredaktionen

10 kommentarer:

  1. I valrörelsen har jag inte sett ett enda politiskt personangrepp från M och Kd.
    S har nu satt igång. Utfallet mot Bill på socialdemokraternas hemsida blir så dumt så det slår tillbaka mot Ulla själv. Att Bill skulle vara lat och opåläst finns det ingen vettig person som kan köpa. Ulla och Kenneth därimot som inte ens orkar läsa igenom ett för kommunens överlevnad vitalt ramavtal på två sidor är inte bara lata. De är ansvarslösa också.
    Hoppas att Bill inte bemöter befängdheterna.
    Utöver detta är fru Börjesson ute i pressen med sina påhittade siffror och angriper såväl GT som TV4 och Bohusläningen.
    Nog börjar det bli lite fult.
    Som sagt jag hoppas de andra partierna fortsätter att hålla sig till sakfakta så att den allvarliga debatten ej försvinner in i dimmorna. Bloggen har enligt min mening i bland varit alldeles för skoningslös i sin satir. Men när kommunens egen hemsida stundtals har fört ut politska budskap där sanningen har fått ge vika för subjektiva intressen så har bloggen behövts som en motvikt. Det skall dock inte behöva vara så.
    Hoppas och tror att stämningen blir bättre efter valet.
    Eftersom jag bl.a är husägare(kan behöva bygglov) så föredrar jag att vara anonym.

    SvaraRadera
  2. Det ser inte bra ut för kommunen när ett kommunalråd går spekulerar i saker som kan uppfattas som förtal offentligt. Oavsett om det är förtal eller inte är det inte passande för ett kommunalråd att hålla på med sånt här.

    SvaraRadera
  3. Socialdemokraterna i Färgelanda har sektliknande inslag.
    Motsägelser finns inte på kartan.
    Nån ny karta vill de inte ha. Det går bra med den från början på 1900 talet.
    Att det har kommit till andra vägar spelar ingen roll. "vi kör på dom gamla".

    SvaraRadera
  4. Jag skall försöka ge ett litet exempel på retoriken som en del av politikerna i Färgelanda håller sig med.

    De svarar oftast undflyende på frågor, de utelämnar viktiga delar av sanningen, allt i avsikt att förleda frågeställaren.

    En liknelse:
    Mor frågar Kenneth om han tagit glass utan lov från frysen.
    -"Nej svarar Kenneth", sanningsenligt. -"jag har inte tagit någon glass".

    Kenneth talar sanning, han har inte tagit någon glass ur frysen. Det var nämligen hans bästis Ulla som tog två glassar ur frysen, en till Kenneth, en till Ulla.

    Hur skall man då tackla denna retorik?
    Ett sätt är att ställa öppna frågor som inte duger att besvara med endast ett ja, eller ett nej.
    Exempelvis kan mor fråga Kenneth: Kenneth lilla, hur har två glassar kunnat försvinna ur frysen utan min tillåtelse?

    Då har Kenneth att välja på att antingen tala sanning och förklara för mor hur det gick till, eller att ljuga och säga sig inte ha någon vetskap om det hela.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Kommunchefen väljer den sista utvägen.
    Han meddelar Kf att det finns hyreskontrakt med livsmedelsföretagen trots att det inte finns några.
    Han backas upp av Kf-s ordförande när frågeställaren frågar varför han ljög. Kf-s ordförande svarade då i kommunchefens ställe att allmänheten hade "hört fel".
    Så jobbar gänget. AGA är förbjudet så vad skall mor göra?

    SvaraRadera
  6. Till Anonym 16:24

    Dra in "apanaget" kanske?
    Eller varför inte hota med utegångsförbud?

    SvaraRadera
  7. Visst kan man tycka att det är låg nivå på Ullas inlägg, men det är hon inte ensam om. Däremot är det bekymmersamt att hon visar så här dåligt omdöme. Man har rätt att begära mer av ett kommunalråd!

    SvaraRadera
  8. Besinningslöst blir min bedömning!
    Inte ens bloggen går ut med påståenden av den här karaktären.
    Socialdemokraterna borde göra som bloggen och lägga in en fördröjning så att någon vettig person fick godkänna inläggen så att sådana här fadäser kunde undvikas.
    Rätt som det är kan det ju komma en ogrundad anklagelse att t.ex en person är pedofil osv
    Man blir mörkrädd när ett kommunalråd går ut så här. Det är i alla fall socialdemokraternas hemsida.

    SvaraRadera
  9. f.d socialdemokrat(kommunalt)13 september 2010 kl. 07:37

    Socialdemokraterna vinner inga sympatier genom slika personangrepp och ryktesspridningar.
    Väljarna vill höra att missgrepp som Björnhushanteringen har gjorts och att åtgärder för att förhindra att de upprepas har/skall vidtagas så att de ej upprepas.
    De måste bli tydliga på denna punkten om ett visst förtroende skall återvinnas.
    Folk är inte dumma!
    Väljare får de nog ändå - men inte lika många.

    SvaraRadera
  10. Totalt vettlöst!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera