söndag 12 september 2010

Kenneth Carlssons (FP) avskedshälsning?

Folkpartiets valtidning Bohusläningen har i presentationen av Färgelandas partier sparat "det bästa" till sist - Folkpartiet och dess ledare Kenneth Carlsson.

En del av Kenneths uttalanden i artikeln är så märkliga, ja närmast bisarra, att man undrar om det handlar om ett avskedstal - en sista hälsning till kommuninvånarna. Kenneth tar redan från början fram den stora kanonen och avslöjar sin syn på Färgelandas framtid - den finns inte! Nu förstår kanske väljarna bättre vad Kenneth menar med sitt favorituttryck "se framåt". Kenneth ser helt enkelt fram emot att få lägga ner kommunen.

Vi vet inte om Kenneth har haft kommunens nedläggning som ett långsiktigt politiskt mål - som sin stora vision så att säga. Vi kan dock konstatera att hans agerande som vikarierande kommunalråd varit oerhört skadligt för kommunen. Kenneths, och hans kumpan Ulla Börjessons (S), framfart under senare år, har lett till irreparabla skador. Och det kanske är på det sättet att denna insikt nu - till slut - landat hos Kenneth Carlsson, en politiker som av många anses leva i sin egen lilla värld.

Någon insikt om egna missgärningar finns dock inte hos världens bästa Carlsson. Nej, nej, med en dåres envishet klamrar han sig i stället fast vid sina sedan länge avslöjade lögner.

På frågan vad han är mest stolt över att ha uträttat under mandatperioden?, svarar han "Björnhuset". Kommentarer torde vara överflödiga. Vi vill dock fylla i att Kenneth därmed alltså känner stolthet över att ha brutit mot lagen (revisorerna har konstaterat kommunen brutit mot upphandlingslagen), han är stolt över att kommunen lånat upp 90 mkr som nu är borta för alltid, han är stolt över att 25 jobb försvunnit från Björnhuset (Samhall), han är stolt över att ett 100-tal jobb försvunnit från kommunen (tack vare havererad ekonomi), han är stolt över att kommunen saknar ledning, styrning och kontroll (vilket revisorerna konstaterat).

Det är onekligen lite omvända världen i Kenneths "verklighet", vilket enklast förklarar hur man kan känna stolthet över en sådan fullbordad och monumental kastastrof som Björnhuset. För att uttrycka det ännu enklare - och med Kenneths egna ord - så skulle man kunna kalla det "charmigt".

Som vi kunde rapportera om i går, tycks Kenneth ha dåligt samvete och oroar sig nu över vad Radio Väst kommer att hitta bland alla Kenneths e-mail, som Radio Väst begärt ut från kommunkontoret. Men eftersom Kenneth aldrig gör några fel, så oroar han sig säkert i onödan. Kanske är det i stället det stundande valnederlaget som spelar nerverna ett spratt?

På andra plats bland sina bedrifter under den gångna valperioden, placerar Kenneth nedläggningen av Järbo och Stigen skolor. Visserligen säger han sig inte känna någon direkt stolthet över att ha lagt ner skolorna - här handlar det i stället om att han gjort invånarna i Järbo och Stigen en stor tjänst. De förstod nämligen inte att kvalitén i deras skolor var undermålig och därför var Kenneth tvungen att lägga ner skolorna - för deras eget bästa.

Som vanligt har Kenneth lite svårt att hålla sig till sanningen och påstår felaktigt att kvalitén i Järbo och Stigen skulle ha varit sämre än på övriga skolor. I själva verket visade externutredningen som gjordes innan nedläggningsbeslutet på raka motsatsen.

Kenneth glömmer också sitt lilla utpressningsförsök mot övriga allianspartier innan nedläggningsbeslutet, där han lovade att rädda Stigen och Järbo om bara C, KD och M röstade för att gå med i Leader-projektet. Det var alltså inte fråga om kvalité - utan om inflytande - och skolorna i Järbo och Stigen var i Kenneths värld lika mycket (eller lite) värda som ett projekt.

Sedan gråter Kenneth en liten skvätt och beklagar sig över alla vänner han förlorat. Javisst är det konstigt det där med sanning och konsekvens, eller hur Kenneth?

Kenneth avslutar lika seriöst som han börjat, med att säga att han står fast vid förslaget om fria busskort till ungdomar, trots att kommunen inte har pengar till att genomföra förslaget. Så skall en slipsten dras!

Idag är det 7 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen


I inslaget nedan får väljarna svaret på frågan varför det gick som det gick i Färgelanda, när Kenneth Carlsson (FP) började vikariera som kommunalråd.

15 kommentarer:

  1. Kenneths sista strid? Kenneths sista flygtur på skattebetalarnas bekostnad? :)

    SvaraRadera
  2. Bohusläningen har inte sagt att kommunen går 20 milj kr back i år(även om den kanske kommer att göra det). Bohusläningen har sagt att verksamheterna behöver sänka sina kostnader 2011 med ca 20 milj kr om lagstadgade balanskrav skall uppnås.
    Enligt kommunstyrelsedokument som jag har kommit över så blir verksamheternas kostnader i år 305 milj kr. De får ej vara högre än 284 milj kr nästa år. Det är det Bohusläningen har skrivit. Sanningen alltså.
    Varför är då Ulla arg? Jo-hon vill inte att saningen skall bli offentlig före valet.
    Konstaterar-det är endast Ulla som står för personangrepp(bortsett från bloggen) och angrepp på media.

    SvaraRadera
  3. Jag är mest förvånad över att han överhuvudtaget har några vänner kvar...

    SvaraRadera
  4. Kan någon vara vänlig och presentera Kenneths CV? Han lär ha varit cykelhandlare. Är det så? Om det är så, förstår jag varför han är ute och cyklar i politiken!

    SvaraRadera
  5. Han har sålt servetter också! Nu lär han behöva ett antal servetter att torka pannan med under valkvällen!

    SvaraRadera
  6. Citat Kennets blogg:"Årets valrörelse har helt gått i ekonomins tecken och "överbuden" har lagts på varann - låt vara att partierna, klokt nog, angett att reformerna skall sjösättas först när statskassan så medger."

    Varför var han inte "klok" när det gäller "vår" kommunalakassa?

    SvaraRadera
  7. Ja fyn fan vilken valkatastrof han går mot. Jag tror inte han fattar hur dåligt det kommer att gå för honom. Stackars sate höll jag nästan på att säga, men det säger jag inte för jag tycker inte ett dugg synd om honom.

    SvaraRadera
  8. Hur tänker Kennet? Tänker han överhuvudtaget?Som partiledare för Folkpartiet i Färgelanda borde väl visionen om den egna kommunen vara större än att den samma ska läggas ner, eller rättare sagt fusioneras med annan kommun. Har vi Färgelandabor verkligen råd med politiker som honom? Om våra främsta företrädare inte har större förhoppningar på kommunens framtid, bör de avgå! Kennet avgå!! Folkpartiet behöver en gruppledare som tror på vår kommuns framtid.

    SvaraRadera
  9. det vet väl alla att han inte bryr sej ett dugg om kommunen. Han har bara sej själv i fokus. Och han tror att han är påväg till Stockholm.
    Vem vill ha honom där?
    Kan han inte fatta vettiga beslut här hemma hur ska han då fatta vettiga beslut i Stockholm?
    Vill man ha en politiker i Stockholm som tvingt fram 2 kr skattehöjning i Stockholm?
    Vill man ha en politiker som får en kommun att nästan konka pga idiotiska oövertänkta projekt som skadar kommunens kärnverksamhet och utflyttningen tar enorm fart? Det är det vi kan sätta oss ner och vänta på.

    Vem vill ha svartepetter?

    SvaraRadera
  10. Det ska bli skönt när valkampanjen är över. Det är pinsamt att behöva höra alla påhitt som partierna drar fram inför framtiden. Inget kommer kunna förverkligas eftersom kommunen kommer att behöva spara på allt.

    Färgelandas ekonomi är körd i botten av alla partier utom KD och M. Tyvärr håller M på med sitt miljösnack, försöker lura väljarna att de är miljömedvetna. påstår att de är bra för miljön att dra hit ett par tre hundra bilar nån helg då och då istället för att 30 bilar från Dalsland skulle köra härifrån för att se på motortävlingar någon annanstans än i Färgelanda. Samma moderater vill dra oväsen och stora vägar ut i skogen när de vill bygga vindkraftverk. På samma ställe där de säger att turisterna ska trivas. OOOOOtroooligt dumt. Allt de hittar på är för egenvinnings skull.det blir säkert jobb för nåra grävmasjiner under det året som en motorbana skulle byggas. Och Ödeborg-Färrgelandaborna behöver inte lyssna på eländet, för ljudet från motortävlingar hörs nog bara två mil.så det blir väl bara KD kvar att rösta på då.

    SvaraRadera
  11. Moderaternas vindkraftsintresse kommer av att man som markägare kan få vinkraftverk på sin "utmark", med årlig rejäl ersättning! Utöver detta får man en stor bärig väg byggd,alldeles gratis!Demensboendet,i Ellenö,är en helknasig idé! Har själv gamla,med stort vårdbehov,i min närhet!Jag vet hur många besök som görs,till vårdinrättningar,per vecka! Väntetider,hos taxi,skall vi bara inte tala om! Demensboende skall vara invid vårdcentraler!

    SvaraRadera
  12. Kenneth är 2:a på FP Riksdaglista och har stora möjligheter att bli Riksdagsman. Kan vem som helst bli Riksdagsman?

    SvaraRadera
  13. Tyvärr håller M och C ihop om att skogsägarna i toppen vill tjäna pengar på att få ett årligt arrende från varje vindkraftsverk som de vill bygga i urskogen på Kroppefjäll. Ett dåligt ställe att bygga på för det blåser alldeles för lite. Men vindkraftsbolagen har ju blivit stoppade att bygga vid kusten, för där stoppar turisterna, de fritidsboende, allt vindkraftsbyggande. Detta visar att turism och vindkraft inte går ihop. Återstår nu för kraftbolagen att bygga där bonnläpparna blir överglada för pengarna och skiter i hur det låter och hur det ser ut. Turismen efterfrågar inga motorbanor, istället efterfrågar turisterna den absoluta tystnaden och orörd vildmark. Fatta detta!

    SvaraRadera
  14. Varför föddes inte Jesus i Färgelanda? Det fanns inte tre vice män!

    Hälsningar

    Josef

    SvaraRadera
  15. Det finns OLIKA turism.
    Energifylld samverkan för Dalslands kulturarv
    LANDSHÖVDINGEN LARS BÄCKSTRÖM uppmanade dalslänningarna att se alla fantastiska möjligheter istället för problemen.
    BÄCKSTRÖM ANSÅG att en av de stora ut-maningarna är att få in Dalsland i människors medvetande och i detta arbete kan Länsstyrelsen vara till stor hjälp. Det finns pengar att söka. Mer än hundra miljoner
    kronor i landsbygdsstöd finns att tillgå varje år.DALSLAND BEHÖVER SLÅ IHOP kulturupplevelser med de andra produkterna. Detta hävdar Jonas Dahl från Västsvenska
    turistrådet. Han menar att framgång hänger på hur man bygger upp de andra produkterna kring kulturturismen.
    Hur ser då den typiska kulturturisten
    ut och går det att tjäna pengar på den? Jodå, hävdar Dahl, kulturturisten har högre inkomster och spenderar mer pengar än andra turister. Andra egenskaper
    är att kulturturisten reser mer och gärna på andra tider än högsäsong. Det är dessa turister Dalsland enligt Dahl ska satsa på.

    SvaraRadera