tisdag 28 september 2010

S och FP - Valets stora förlorare!

När mandatfördelningen nu är klar, framstår de två mygelpartierna S och FP som valets stora förlorare.

FP - under ledning av Kenneth Carlsson - mer än halveras röstemässigt och halveras mandatmässigt - från 4 till katastrofala 2 mandat. FP har därmed reducerats till ett marginalparti.

S - under ledning av Ulla Börjesson - backar 2 mandat till 10 och har nu två borgerliga partier som mandatmässigt är nästan lika stora - M och C. Det var Miljöpartiet som såg till att fullborda det socialdemokratiska valfiaskot, genom att knipa ett mandat i demokratisk ordning från Ulla och hennes dränggäng.

Så kan det gå.

Bloggredaktionen

8 kommentarer:

  1. Vilken tur myglarna hade att valet var nu.

    Två tre månader till så hade det inte gått att dölja skiten längre.

    SvaraRadera
  2. Vad rätt de tänkt, så fel det blev.

    I det förra inlägget var det någon som tyckte det var jätebra att nu förlita sig på bilindustrin igen.

    Det är vanskligt. Ingen vet hur bra Muller-Antonov lyckas ratta Saab och ingen vet om det bara är en tidsfrist. Och var hamnar Geelys underleverantörer på sikt. Ok, en stororder från lastbilsindustrin och ok en utvecklingsavdelning men bilindustrin är alltid pressad, alltid överetablerad, alltid i knivskarp konkurrens och särskilt personbildindustrin ack så konjunkturkänslig.

    Färgelanda behöver alternativa strategier så själva idén med Björnhuset har sina poänger men i händerna på amatörer går det förstås åt skogen.

    Det är amatörerna som låtsas vara proffs som är problemet.

    Amatörerna kan inget annat än bluffa,kör med bondfångeri och seglar omkring som somaliska pirater i havet av kommunala skattekronor.

    Snälla kära politiker som vill så väl, sluta lägga vår framtid i händerna på klantskallar. Till samma pris och lägre finns det proffs.

    SvaraRadera
  3. Det var ingen högoddsare att dessa partier skulle förlora röster. Bara minus två mandat för sossarna är bättre än de har förtjänat tycker jag. Är även förvånad över att Vänsterpartiet har lyckats behålla sina mandat. Är inte Centerpartiet också förlorare i valet?

    SvaraRadera
  4. Nästa vals förlorare är de som nu sätter sig vid makten. Det är omöjligt att städa upp utan att fatta väldigt inpopulära beslut.
    Hur skall det alls gå att få ordning på Sveriges mest kraschade ekonomi. Det räcker inte på långa vägar med en skattehöjning på 2 kr. Stora nedskärningar skall till också.
    Från dessa gigantiska underskott,Björnhus,Pensionsskuld,allt fler äldre(nytt demenscenter etc) till ett enligt balanskravet stort plusresultat! Lycka till!
    Låt de som har ställt till med alltihop hålla på tills tvångsförvaltning blir ett faktum. Det dröjer ändå inte så länge. Då kan nya ta över. Då finns förutsättningar för att folk har fattat så att de nya kan få resterande och den nya mandatperioden(2014-2018) på sig att föra en sund politik till gagn för vår gemensamma framtid.

    SvaraRadera
  5. Hur går det med konkurrensverket?

    SvaraRadera
  6. Anonym 13:51

    Kommunen skall inkomma med svar, vilket skall vara KKV tillhanda senast 2010-10-04, dvs på måndag.

    Konkurrensverket låter meddela att Halmstads kommun gjort en otillåten direktupphandling vid byggandet av Halmstads Arena. Klicka på DNV så länkas ni till Konkurrensverkets sida.

    Anm: Halmstads kommun har ej tilldömts någon markandsskadeavgift eftersom den regeln endast gäller projekt som påbörjats efter den 15:e juli 2010.

    SvaraRadera
  7. Innebär att Fla kommer "slippa" böter också!?

    SvaraRadera