onsdag 29 september 2010

Silly season i Färgelanda

För tillfället är det lite lugnt på den politiska fronten i Färgelanda. Alla verkar lurpassa på alla.

Snart lär det dock hända saker och ting. En möjlighet som kanske inte så många tänkt på, är att S och C tillsammans har 18 mandat och därmed har majoritet i KF.

Ulla Börjesson (S) skulle sannolikt gilla ett sådant alternativ, eftersom hon därmed skulle få möjlighet att dominera C i en koalition, samtidigt som hon skulle kunna blockera M och KD.

Att den skadeskjutne Kenneth Carlsson (FP) skulle ingå i en sådan koalition är mindre troligt, eftersom FP inte är så populära hos C.

Detta skulle - paradoxalt nog - innebära att ett par av valets förlorare blir valets vinnare. I alla fall i ett kortsiktigt perspektiv. En sådan koalition faller dock sannolikt inte i god jord hos C-väljare, inte minst med tanke på att Ann-Marie Jacobsson (C) i valrörelsen lovade borgerligt samarbete efter valet samt att C och S egentligen står ganska långt från varandra i sakfrågorna. C skulle därmed riskera att förlora ännu fler röster och mandat i nästa val.

Men det är många hänsynstaganden som gör sig gällande i ett sådant här läge. Det är också mycket taktik inblandat och det är därför svårt att sia om utgången.

Bloggredaktionen

11 kommentarer:

  1. Då överskrids gränsen för mig som centerpartist! Besviken var jag redan.

    SvaraRadera
  2. Bästa Blogg.

    Tja, ni tar er, sist skrev ni att Socialdemokraterna och Folkpartiet var valets stora förlorare. Snart är ni sanningen nära, den största förlorare är Centerpartiet.

    När Ann-Marie Jacobsson(C) säger något, om det så är i fullmäktiges talarstol, då finns inga garantier att det är sant, så varför förvånas nu? makten hägrar över locket.

    Centerpartiet är tillsammans med Socialdemokraterna förlorare på ett annat sätt, båda har mist goda krafter.

    För mig finns några personer som jag gärna ser som kommunalråd, ingen finns i den nya fullmäktigeförsamlingen.

    Från Centern ser jag gärna Mats Hallsten som Kommunalråd, kanske omöjlig att övertala, vem vet? men en mycket god kraft.

    Per-Olov Magnusson är den goda kraften i Socialdemokraterna som försvann, här behövs övertalning också.

    Sist Moderaterna. Om Centern inte lyckas med Mats Hallstens återkomst och önskar samarbete med Moderater och Kristdemokrater, ja då är Centern ren. Moderaterna bör då tillsätta Kommunalrådet. En återkomst av Magnus Malm i politiken som Kommunalråd ser jag gärna, men även här behövs nog övertalning tyvärr.

    Hursomhelst ser jag Ulla Börjesson(S) och Ann-Marie Jacobsson(C) som helt förbrukade som Färgelandas Kommunalråd.

    Fabian.

    SvaraRadera
  3. Skulle kunna fungera! M har alldeles oerfarna personer i "toppen"!

    SvaraRadera
  4. Per Krokström har vad som behövs

    SvaraRadera
  5. Med "erfarenheten" följer också mygelmentaliteten så in med nya gubbar och gummor.

    SvaraRadera
  6. Jag tror nog att det kan bli en revy nästa år också.
    Ann Marie och centern kan överta Kenneths roll på bloggen.
    Sveket blir minst lika stort som Kenneths om hon sätter sig med Ulla.
    Men med sämre förutsättningar än Kenneths.
    Men allt är hitills bara befängda spekulationer.
    Bloggen skulle dock få ett uppsving.
    Tror även att den folkliga medvetenheten får den tid den behöver för att bli riktigt förankrad.
    Lite roligt skall vi väl ha för pengarna!(som ändå är förbrukade).
    Phu-vi får väl ändå tro att förnuftet segrar.
    För Färgelandas skull!

    SvaraRadera
  7. Jag har tre kandidater som tänkbara kommunalråd och då räknar jag bort Bill då jag ej tror att det är något han strävar efter.

    Någon nämde Mats Hallsten. Ett mycket bra val! Kristdemokraten Peter Johansson har lång efarenhet och har vässat klorna betydligt de senaste åren. Ej helt fel! För att få någon rätsida på alla turer i Björnhuset behövs professionell kunskap. Därav anser jag förslaget om moderaten Magnus malm vara ypperligt om man ser till dessa aspekter. Hoppas att han får en fullmäktige plats åtminstonde. Låt dessa herrar styra tillsammans och ordna upp vår ekonomi och vårt kommunala förtroende. Per Krokström är bra retoriskt men vet inte hur mycket erfarenhet han har? Då får han ha en stark stab runt sig. Då kan det funka!

    PS! Sedan finns det yngre och äldre kvinnor som har kapaciteten och humaniteten, men antingen så är de inte politiker eller så vill de inte. Synd för Färgelanda!

    SvaraRadera
  8. Finns några guldkorn i
    partierna.C harHallsten
    ock Linde Kd har Östlund
    ock P.Johansson M har
    Malm ock Krokström ock J.Nyberg
    Trion i M är giftig ock det
    kann behövas roundupp i komunen.

    SvaraRadera
  9. TV i dag:
    Nyheterna:
    Det har i år varit så gynnsamt för kommuner och landsting att de förväntas gå med ett positivt resultat på 21 miljarder kr!!! Färgelanda minus 16 milj kr!!!!(minst
    Ingen vet vad det beror på!!!!!?????!!!!!!
    Enligt Sveriges kommuner och landsting behöver kommunerna ha de 21 miljarderna de kommande åren som väntas bli sämre.
    Debatt:
    Korruptionen i Göteborg är tragisk. Där fanns ändå avtal. I Björnhushärvan finns ett ramavtal som ej har följts på en enda punkt.
    Dessutom skulle det varit upphandlat enl LOU!! Huset ser ut som en rivningskåk fast det är 90 milj kr utbetalt för fakturor som Mathuset(inget avtal) själv har attesterat!
    Kommunen har på bara 3 år blivit bankrutt!

    DET ÄR REVISORERNAS SKYLDIGHET ATT SLÅ LARM I SAMBAND MED DELÅRSRAPPORTEN. DET KAN INTE OCH FÅR INTE FORTSÄTTA SÅ HÄR. FRÅGAN ÄR VAD YRKESREVISORN HAR VARIT ELLER REKOMMENDERAT DE POLITISKA REVISORERNA I SAMBAND MED 2009 ÅRS BOKSLUT. ETT FALL FÖR REVISORSNÄMNDEN?

    Ofattbart att det bara får fortsätta!!
    Vi skall inte ha skattehöjningar. Vi skall ha tillbaka våra pengar!
    Vi skall inte skära i verksamheterna. Vi skall ha fler lärare,demenscenter mm. Mindre grupper på dagis osv. Helvete vad arg jag blir.

    SvaraRadera
  10. Håller med dig fullständigt "23:35" det är helt katastrofalt det som hänt i vår kommun! Vilken framtid(?) som väntar!!

    SvaraRadera