onsdag 1 december 2010

Arvet från S, FP och V - 28 miljoner back

Den nya alliansen (C, M och KD) har erhållit ett arv, som de med största säkerhet hade klarat sig förutan - om de bara kunnat och fått välja själva.

Det tvivelaktiga arvet utgörs av en vanvårdad ekonomi och ett underskott om 28 miljoner kronor nästa år.

Det är den gamla majoriteten, bestående av S, FP och V, som bär ansvaret för att fullständigt ha tappat kontrollen över ekonomin och verksamheterna.

Särskilt stort ansvar för den ekonomiska misären bär det tidigare vikarierande kommunalrådet Kenneth Carlsson (FP) och kommunalrådet på halvtid Ulla Börjesson (S).

Under sitt vikariat deklarerade Kenneth offentligt att han inte förstår sig på siffror, samtidigt som han satt och klubbade igenom den ena miljonen efter den andra till Björnhuset. Ulla kan visserligen räkna, men brydde sig mer om att skydda felande tjänstemän än att ta ansvar för kommunen och dess invånare - tragiskt men sant.

Det lär bli ett par tuffa år framöver, när nu alliansen tvingas städa upp efter det tidigare vanstyret.
-----------------------------------------------------------------------------------
Idag sammanträder kommunstyrelsen i kommunhuset (klicka på länken för föredragningslistan)

Bloggredaktionen

7 kommentarer:

  1. Tveksam till om det blir någon uppstädning!Nytt vanstyre,med nya förmånstagare,är troligare!Barnomsorgs- och skolfrågor börjar redan att spåra ur!Utbyggnad är påbörjad där behov saknas!

    SvaraRadera
  2. Politiker behöver inte kunna allt men de måste besitta omdöme.
    Att denne osannolike kommunchef har fått hålla på och härja på det sätt som har skett är helt omdömeslöst.
    Så blev det som det blev!
    Men hur blir det. Blir det någon förändring.
    De som har följt eländet väntar på tydliga förändringar.

    SvaraRadera
  3. Känns skönt att kommunen väljer rak avskrivning och inte skjuter problemen framför sej.

    SvaraRadera
  4. 6:54
    Märks att du inte är uppdaterad var barnen finns. Rätta dej inte efter henrik Lindhs siffror. Han har inte en susning var barnen finns. Utan gå du ut och börja räkna de barn som verligen finns.

    Förra gången han räknade så saknades det mellan 5-7 ungar i de upptagningsområdena han ville lägga ner.

    Med sådana tjänstemän kommer vi aldrig har riktiga underlag att fatta beslut på.

    SvaraRadera
  5. Inte e siffra att lita på. Gud sicka beklagansvärda beslutsfattare vi haft som
    inte har gjort något åt felräknarna eller siffermanupulerarna eller vad man skall säga.
    Det är nästan komiskt(men tragiskt). Svinarp är nästan sömnigt om man jämför med vad som händer i Färgelanda.
    Lind kan väl i dag betecknas som en "handelsresande" med siffror som kan "köpas" av dem som behöver för att legitimera sina beslut. Han har liksom en uppsättning av siffror som han plockar ur så att en viss kombination skall passa det givna tillfället.

    SvaraRadera
  6. Ja, vad är det man brukar säga?
    Skit in, ger skit ut!

    SvaraRadera
  7. Det vore bra om man använder de byggnader som är i bra skick och som finns i kommunen, istället för att bygga nytt om kommunen ska försöka spara pengar. Det går faktiskt att åka nåra kilometer till servicen också.

    Framförhållning vad gäller antalet barn i skola, fritids och barnomsorg är inte kommunens starka sida. Aldrig har det varit så överfullt på alla skolorna,vi får hoppas det inte flyttar in fler barn nu, för så har hänt det senaste året trots att skolchefen sa att det inte skulle hända.
    Skulle inte förvåna om kommunen vill bygga ut skolan i Färgelanda centrum med hänvisning till att det är trångt och lägga ner de få andra skolor som fortfarandde finns kvar.Det skulle kosta pengar... Men då skulle nog centrumborna inte klaga. Då skulle utflyttningen från landsbygden till stan ta fart, men va spelar det för roll för Färgelandda centrum? Ja förlust av ytterligare skattepengar förståss.

    Betr barnomsorgen så måste det väl va ok att i första hand Stigenbarn som har barnomsorg i Färgelanda o andra platser får lov att flytta tillbaks till Stigen o att Järbo/Rännelandabarn som tvingats ta barnomsorg i Bäckefors får lov att flytta tillbaks till Järbo.
    Så frigörs ju platser där de varit. Och tro inte på kommunens siffror, de barn som redan tvingats flytta finns ju inte med i kön längre även om de inte fått plats där de vill.

    SvaraRadera