onsdag 27 januari 2010

Kommunen gick back 17-18 miljoner 2009!

Vid dagens ks-sammanträde rapporterade "ekonomichefen" Johan Karlsson att prognosen för 2009 visar på ett underskott om katastrofala 17-18 miljoner kronor!

Kommunen har aldrig tidigare ens varit i närheten av sådana underskott och det finns nu en utbredd oro över att kommunens ekonomiska ställning blir så svag att det påverkar kommunens upplåningsmöjligheter och därmed i förlängningen kommunens möjligheter att sköta sina dagliga åtaganden gentemot kommuninvånarna och anställda.

Den politiska majoriteten ignorerar problematiken och saknar dessutom uppenbarligen kompetens att ta itu med orsakerna till kommunens grava ekonomiska problemen. Den negativa utvecklingen kommer därför att fortsätta.

Bloggen erfar dessutom att Jan Eriksson måste söka sig om efter ett nytt ekonomibiträde, eftersom det nuvarande biträdet (Johan Karlsson) om några veckor går på långledighet - enligt uppgift året ut! Ett bra läge att lämna skutan kan tyckas, eftersom han gjort absolut ingenting för att stoppa Erikssons huvudlösa framfart och därmed i högsta grad är medansvarig. Nu får ju också Eriksson och de politiska myglarna någon att skylla på.

Bloggredaktionen

10 kommentarer:

  1. Peter Johansson i KD27 januari 2010 kl. 15:16

    Vad är det ni säger? Gick kommunen back med 17 - 18 miljoner 2009?
    Det här kommer att få konsekvenser.
    Alla i Budget- och bokslutsberedningen, alla i Kommunstyrelsen samt Kommunchefen kan lämna sina uppdrag omedelbart. Med några få undantag har ledamöterna mycket tydligt visat att de inte klarar av att sköta vår kommun. Kommunchefen har jag fortfarande inget förtroende för. Hans insatser talar för sig själv.

    SvaraRadera
  2. "Vi hade i alla fall tur med vädret" Eller vad säger man "Tack för kaffet" kanske eller "hoppas kommunfesten blir trevlig i kväll" Fy fasen vad bloggen förstör mycket genom sina upplysningar.Vi kan väl se livet från den ljusa sidan och festa till lite.Om vi inte får låna mer : än sen da. Vi får väl ta ett problem i taget. Kommunchefen har ju informerat politiken. Ulla och Kenneth är ju förvissade att allt är under full kontroll. Jag själv har alkoholproblem. Men det är inte något problem för mig bara för min fru och mina barn. Jag vet att jag kan sluta om jag vill. Men jag vill inte.

    SvaraRadera
  3. Jag antar att det är bokslutet som Janne vill fira med de anställda ikväll...

    SvaraRadera
  4. Kan kommunen gå i konkurs rentav???? Asså, allvarligt talat, finns det INGEN som kan stoppa Eriksson. Det här går VERKLIGEN åt
    h-e för oss allihopa!!! Fatta!!!

    SvaraRadera
  5. Är det nån som vet hur mycket kommunen hade i eget kapital i förra bokslutet? Går det att hitta på nätet?

    SvaraRadera
  6. Alla bokslut finns på kommunens egen hemsida!

    SvaraRadera
  7. Det finns på kommunens hemsida,
    Följ den här länken

    http://www.fargelanda.se/page/1873/bokslut.htm

    SvaraRadera
  8. även bokslut för 1997-2007 dvs 10 år finns

    SvaraRadera
  9. "Allmänheten" som Bohusläningen i dag framhåller som opinionsbildare tillsammans med oppositionen är Hembygdsrörelsens blogg!

    Bloggen har bevisat sin politiska tyngd i processen som lett fram till att vi nu äntligen får en ordentlig granskning av Björnhusaffären!

    Fantastisk resa! Det gick att påverka, kräva rätt pch räfstarting, väcka de sovande politikerna!

    Trots den halvdana traditionella mediebevakningen har folkets röst skapat debatt, insyn och gjort skillnad!

    Stort tack och grattis bloggredaktionen!

    SvaraRadera
  10. Har blivit sjukt skeptisk. Ulla blev tvingad till ett otrevligt beslut men det är inte samma sak som att myglarna har givit upp sitt myglande. De har bara blivit tvingade att flytta sin operationsposition. Vad man därimot kan hoppas på är att M, C och KD har fått en aha-upplevelse av att det lönar sig att konstruktivt säga ifrån. Det lär de få göra flera gånger på vägen om det skall bli någorlunda kvalite` på utredningen.Kommunchefen måste absolut hållas utanför. Även berörda politiker.Detta är naturligtvis självklart men det skadar inte att det sägs (på förekommen anledning som det i bland heter)

    SvaraRadera