onsdag 27 januari 2010

KS-beslut - Björnhushärvan granskas!

En granskning av Björnhushärvan värd namnet verkar nu komma till stånd, trots de ihärdiga försöken av (S) och (FP) att sopa hela affären under mattan.

Efter en tre timmars bitvis kaotisk föreställning, fattade ks ikväll ett beslut som i allt väsentligt innebar bifall till ett oppositionsförslag som tagits fram av Moderaterna. Beslutet innebär dels att ansvariga tjänstemän och politikers hantering av projektet skall granskas, dels att projektets fakturor skall granskas. Ett lika nödvändigt som välkommet beslut!

Beslutet innebär ett stort bakslag för den myglande majoriteten, bestående av (S), (FP), och (V). Särskilt sossarna, företrädda av den inte helt adekvata Ulla Börjesson, led i kväll ett svårt nederlag, som förmodligen kommer att få mer vittgående politiska konsekvenser. Börjesson upprädde enligt källor Bloggen talat med allmänt osorterat och var närmast hysterisk i sitt motstånd av oppositionens förslag till granskning.

Förutom att Fru Börjesson hade uppenbara problem med att läsa och förstå oppositionens förslag, kom hon även med felaktiga juridiska invändningar. Känslan av att Börjesson till varje pris vill skydda kommunchefen Jan Eriksson från att få sina förehavanden granskade var påtaglig hos många ks-ledamöter.

När S-gruppen till slut förstod att de skulle bli överkörda av övriga partier, kröp de till korset och röstade för oppositionens förslag! Man kan förmoda att Ulla och hennes medmyglande partikamrater inte ville vara ensamma, om att stå utanför ett beslut om granskning. DET hade ju sett riktigt illa ut inför stundande val!

Bloggen kan bara beklaga att företrädarna för (S) i Färgelanda verkar vara i total avsaknad av moral och frågar oss vad det är typ av människor, som kan tänka sig att ställa upp för eller rösta på ett sådant parti?

Bloggredaktionen

16 kommentarer:

  1. Kommer det mer?
    Hur närmare bestämt agerade Kenneth, Ulla med flera i maktkoalitionen?
    Och vad betyder det här?

    "Känslan av att Börjesson till varje pris vill skydda kommunchefen Jan Eriksson från att få sina förehavanden granskade var påtaglig hos många ks-ledamöter."

    SvaraRadera
  2. "En organisation är som ett träd fullt av apor, alla på olika grenar i olika nivåer. Aporna i toppen tittar ner och ser ett träd fullt av leende ansikten. Aporna längst ner i trädet tittar upp och ser bara arslen."

    SvaraRadera
  3. 21.30
    FP uttryckte tidigt en önskan att gå ifrån sitt eget och S hårt kritiserade förslag, som ju innebar att Björnhuset inte skulle granskas. Ett fall framåt kan tyckas för FP i kväll. Bloggen ser dock FP:s plötsliga omvändelse som ett rent taktiskt utspel, ägnat att begränsa skadeverkningarna av den destruktiva mygelpolitik som man bedriver ihop med sossarna.

    Vad finns det att säga om S och Ulla B? Tragiskt är väl en sammanfattning så god som någon.

    Vänstern deltog inte...

    SvaraRadera
  4. Ullas motstånd kanske också beror på att hon vill skydda sig själv:)

    SvaraRadera
  5. Gött att myglarna fick backa då.....för en gångs skull......

    SvaraRadera
  6. Argus
    Det har du nog rätt i. Ulla är djupt insyltad i det här och har varit med från dag 1 i Björnhusprojektet. "Ramavtalet lite satt ur spel", just det hoho haha.

    SvaraRadera
  7. vilka var för resp mot?
    Fattar inte detta riktigt. Är detta ett nytt spel för gallerierna?

    SvaraRadera
  8. För mig som står Socialdemokratin nära så är "nederlaget" som S-gruppen har tillfogats i KS i kväll gällande Björnhushärvan, en seger även för mig.

    Precis som Bloggredaktören skriver, så finns inte den rösten från mig till en Socialdemokrati i Färgelanda som drivs orätt.

    Kvasten bör gå om min röst skall vinnas.

    SvaraRadera
  9. Lite stänkinfo:Jan informerade KS så här: "Som Ni har hört har vi fått en faktura som innebär att de 72 miljonerna överskrides.Vi kommer inte att betala mer än det KF har godkänt.När vi begärde och fick de 10 miljonerna extra så grundade vi det på uppgifter från Mathuser AB. Mathuset håller nu på med en utredning om varför det inte stämnde." Ingen i KS ställde frågor. Fakturan var för det som var upparbetat till och med december. KF-protokollet där de 10 miljonerna tillstyrktes hade ju precis blivit justerat vid denna tidpunkt. Nej vad bondfångaren ville med sin information var att bana vägen för nya äskanden. Den gubben måste sättas på plats dvs förpassas till uddevalla.Det går inte att låta honom hållas med sina uttalanden. Den som inte säger till honom uppfattas ju själv som en idiot.

    SvaraRadera
  10. Det finns flera partiers företrädare som är otroligt fega i både KS och KF. Var är hakan på C och KD?
    Försök få tillbaka miljonerna som glidit mellan fingrarna till Björnhuset. Björnhusföretagen gär ändå inga fler jobb.
    Försök ge mer pengar till kommunens verksamheter som behöver det, t ex skola och äldrevård.
    Varför har C och KD inte lagt förslag på t ex att utredningen om den mobbade pojken ska läggas ner? Utredningen kostar mer än att betala.
    Utredningen går ju ändå bara ut på att rädda skinnet på skolchefer, kommunchefer och administrationen med hjälp av advokat. Någon mall för vad som ska betalas i skadestånd finns inte, utan ska nu skapas. Skadeståndssumman bestäms alltså av hur bra skoladministrationen kan försvara sig.
    Jag vet inte vad som händer i den härvan nu, men klart är väl att de uppgifter som skolchefen Lind & Eriksson ger advokaten kan vara vinklade ;-).
    Hur mycket är advokatkostnaden uppe i nu?

    SvaraRadera
  11. Nedräkningen fortsätter.... 8 månader kvar...

    SvaraRadera
  12. Jag hoppas att Ulla står som första namn på S-valsedeln i höst:)

    SvaraRadera
  13. "Allmänheten" som Bohusläningen i dag framhåller som opinionsbildare tillsammans med oppositionen är Hembygdsrörelsens blogg!

    Bloggen har bevisat sin politiska tyngd i processen som lett fram till att vi nu äntligen får en ordentlig granskning av Björnhusaffären!

    Fantastisk resa! Det gick att påverka, kräva rätt pch räfstarting, väcka de sovande politikerna!

    Trots den halvdana traditionella mediebevakningen har folkets röst skapat debatt, insyn och gjort skillnad!

    Stort tack och grattis bloggredaktionen!

    SvaraRadera
  14. Mäkta imponerad!28 januari 2010 kl. 17:55

    Ulla är helt fantastisk!

    Hon väcker känslor hos alla. Hon får en idiot att känna sig som Einstein. Vad jag har som största frågetecken "ÄR", vem är hennes ledsagare och skapare? Bröderna Grimm?

    SvaraRadera
  15. Jag börjar faktiskt tro på att det kan gå RIKTIGT RIKTIGT illa för sossarna i valet.....GÖTT DET!!!!!

    SvaraRadera
  16. 20,59 det är precis vad kommunen behöver för att läka.

    SvaraRadera