onsdag 21 april 2010

Ledare ang Centern

Centern kan! - i Dals Ed

Martin Carling (C), kommunalråd i Dals Ed, är ett levande bevis på att Centerpartiet inte är synonymt med korruption och gynnande av särintressen. Det finns goda krafter i Centern.

Carling är en bra kille med integritet, som har sunda idéer och båda fötterna på jorden.

I en intervju för Bohusläningen häromdagen, berättade Carling att han nu driver på en central utvecklingsfråga för Dals Ed - järnvägen.

I Färgelanda är det sämre beställt - särskilt i toppen, som domineras av Jacobsson-klanen. Tyvärr är det så att Ann-Marie Jacobsson (C) är en förbrukad politisk kraft och det är obegripligt att Centern släppt fram henne till förstaplatsen på valsedeln ännu en gång. Ett internt politiskt misslyckande rätt och slätt.

Ann-Maries misslyckande som kommunalråd är så fundamentalt, att hon för alla och envar visat att jobbet som kommunalråd är för svårt för henne. Ann-Marie besitter dock goda kunskaper om den kommunala verksamheten och vi är inte ute efter att "idiotförklara" henne. Men Ann-Marie är alltså ändå inte ett kommunalrådsämne - hon är ingen ledargestalt och är alldeles för vek.

Centern har i Birgitta Mehamedi Örn och Mats Hallsten två intressanta namn. Mats Hallsten var efter valet kandidat till posten som ordförande i kommunfullmäktige. Men när det framkom att Mats ägnade sig åt ballongdans på fritiden, fick delar av Moderaterna värsta moralpaniken och gick emot att välja Hallsten till ordf i KF. Nödlösningen - P-O Magnusson (S) - visade sig vara en riktig katastroflösning. Inte så mycket för att Magnusson snurrade till det för sig, utan mer för att han oblygt fullföljde den socialdemokratiska tradionen av mygel och odemokratisk handläggning i KF. Allmänhetens frågestunder bär smärtsamt vittnesbörd om detta. Ett annat bestående minne från innevarande mandatperiod, är KD:s interpellation i mobbningsärendet, som myglades bort - två gånger dessutom!

Moderaternas ställningstagande mot Mats Hallsten var således inte särskilt genomtänkt och inte heller särskilt lyckat - det var därtill helt opåkallat. Färgelanda kommun lever inte längre i en tid där invånarna tynges av oket under schartaunismens slagskugga. Det är nog dags för M - liksom för C - att inse att nya tider kräver nya krafter och att alla "nymodigheter" inte är av ondo.

Bloggredaktionen

14 kommentarer:

  1. Betr Kenneth Carlssons rädsla att bli fotograferad - och hans rädsla för motståndarnas retorik - och hans önskan att ha LÅSTA dörrar på kommunstyrelsemötena:

    Rädd för sin kollega Peter när han tar ett fotografi?? >Nää gode (fp) Kenneth Carlsson, nu får du skärpa dig, nåt bättre hade du väl kunnat hitta på som argument till att stänga dörrarna? Då får du väl låsa in dig också? Kenneth Carlsson (fp) har ju kämpat för att stänga dörrarna på fullmäktiges möten också, och då var han väl rädd för allmänheten och deras frågor.

    det värsta är att om Kenneth Carlsson låser dörrarna på fullmäktigemötena så har han låst in sig tillsammans med sin kollega Peter Johansson som han säger han är rädd för!!

    Det måste vara svårt för Kenneth Carlsson att företräda en politik som gör så många människor arga och frustrerade, vilket i sin tur gör så att man som politiker är livrädd.

    Tänk om någon kommit in på KS och fört bort Ulla (S) och Kenneth (fp) och Edgardo (v) och låst in dom någon annanstans.. Eller om någon kastat in Björnhusfakturorna, låst KS-dörren utifrån och kastat bort nyckeln...

    SvaraRadera
  2. Björnhusaffären är väl heller inte nån direkt merit för AMJ.

    SvaraRadera
  3. Ett trovärdighetsproblem för C helt klart.

    SvaraRadera
  4. Det bästa vore om hon kunde ta ett steg tillbaka och släppa fram nån annan...

    SvaraRadera
  5. Det blir ju lite svårt för Ann-Marie att se väljarna i ögonen och berätta varför hon tycker det är bra och förlora massa miljoner i Björnhuset när samtidigt många kommunanställda sägs upp. Sen satt hon med från början också. Glöm inte det.

    SvaraRadera
  6. Hörde på SR väst att Kommunen än en gång har förnäkat mobbning och att pojken nu skall vittna i Tingsrätten nu på måndag. Har SR fått det om bakfoten? Hade inte centern nyktrat till?? Får väl tro att SR har fått fel uppgifter annars får man konstatera att centern nu måste läggas i malpåse tills de har förändrat sin ledning. Den man röstar på vill man nog ha förtroende för i detta valet. Efter FP-sveket med skolorna tror jag att förtroendekapital är viktigt när vi går in i valet. Eller var det bara den "missförstådde" Torbjörn som skulle räddas för stunden? Vi behöver inte måla faan på väggen. Sanningen lär vi snart bli varse

    SvaraRadera
  7. SR sa att det var biträdande kommunalrådet (Kenneth (fp) eller Ulla (s)) som nu hade ändrat inställning och nu sagt att pojken inte alls blivit mobbad.

    SvaraRadera
  8. Jag har idag erfarit att det planeras för en protestaktion mot miljonrullningen i Björnhuset.
    Denna aktion kommer att ske i form av ett demonstrationståg i samband med KF den 28/4, då beslut skall tagas om ett anslag om ytterligare 18 miljoner.

    Demonstrationen riktar sig i första hand inte mot själva tanken på ytterligare näringslivsgrenar i kommunen, utan sättet som satsningen i Björnhuset skötts på.

    Framförallt riktar den sig mot kostnader som inte finansieras via hyran.

    Det är viktigt att det inte blir en partipolitisk demonstration. Alla som är emot miljonrullningen skall kunna deltaga utan att känna sig utpekade.

    Vore det inte fantastiskt med ett demonstrationståg där alla, från vänster till höger, kan gå under samma paroll?

    Pengarna behövs inom kärnverksamheterna skola och omsorg.

    Demonstrationen planeras starta 17:00 vid Björnhuset och gå mot Allhem där KF startar 18:00.

    Sprid detta budskap!

    Visst kommer ni?

    SvaraRadera
  9. Nu står det även i Bohusläningen att de förnekar mobbing. Åter igen!!?!! Såna svin. Orkar pojken? Är det såna människor som styr i vår kommun? Vad vill de igentligen? Skämmer ut vår kommunen för lång tid gör de också. Oansvarigt och obegripligt är vad det är.

    SvaraRadera
  10. Skall Eriksson vara vänsterpartist och stå upp för de svaga i samhället? Förstår inte varför han är politiker. Man hör ju aldrig att han står upp för någonting. Röstar han bara som de hårda okunniga myglande sossarna. Jag är mycket besviken på vänsterpartiet i Färgelanda. Om jag röstar på dom så riskerar jag att min röst blir hård när jag vill att den skall vara mjuk. Måste jag rösta på M om den skall bli det? I varje fall när jag skall rösta kommunalt.

    SvaraRadera
  11. Från vänster till höger22 april 2010 kl. 09:58

    R.Eriksson säger i Bohusläningen att han inte förstår att advokaten vidhåller att pojken inte har blivit mobbad. Vad R.Eriksson inte förstår är att han är ytterst ansvarig för att advokaten säger så. Så är det alltså ställt med R.Erikssons förstånd.Vad jag har förstått har han inte en enda gång framfört någon avvikande åsikt i kommunstyrelsen. Är han inte ansvarig då??? Alla utom R.Eriksson förstår nog att han är mycket ansvarig till att denna pojken har fått stora ärr för livet. Han kan inte heller skylla på något eller någon. Han har haft hur mycket tid som hellst på sig att läsa Beos utredning. Det är även så mycket annat som indikerar att det är ett stort fundamentalt fel i Färgelanda så han borde ha reagerat för länge sedan. Han förstår nog men nu går väl all mental kraft åt till att hitta försvarsingångar. Vi får väl se.

    SvaraRadera
  12. Det är klart jag kommer. Tack för att Ni gör något.

    SvaraRadera
  13. Varför gör facket inget?????????.
    Det är ju väldigt många som har och kommer att förlora sina jobb på grund av Björnhusaffären.

    Vad är fackets roll? Att vara åskådare ??
    Det var de även när kommunen frångick LAS.
    De kanske bara är trötta?

    Det är förbannat mycket som är tråkigt i Färgelanda just nu.
    Ett ljus i mörkret är att folk börjar engagera sig. Tror nog att Färgelanda reser sig. Det finns säkert ett gry i folket.

    SvaraRadera
  14. Facket har blivit alltför insyltat i partipolitiken. Deras förtroendevalda vågar inte starta ett Rosornas Krig i Färgelanda.

    SvaraRadera