söndag 25 april 2010

Nytt katastrofresultat 2010 - skattehöjning väntar

Kommunens prognos för 2010 pekar på ett nytt stort miljonunderskott.

I prognosen har dock inte tagits höjd för mångmiljonförlusterna i Björnhuset och det verkliga underskottet kommer därför sannolikt att överstiga 10 mkr.

Kommunens lånebörda närmar sig snabbt 100-miljoners-strecket och det egna kapitalet gröps ur i snabb takt.

De nya förlusterna följer på förra årets rekordunderskott om nästan 20 mkr. Kommunen befinner sig alltså i akut kris, men istället för att lösa krisen mörkar den politiska majoriteten (S, FP och V) förlusterna och försöker undfly sitt ansvar.

När frågan om skattehöjningar togs upp på senaste KSAU sade Ulla Börjesson (S) att det inte var läge att ta den frågan nu. S och Fru Börjesson har ett val att tänka på och att i det här läget gå ut och säga sanningen - att kommunen behöver höja skatten p.g.a. att hon och Den beklagansvärde (FP) vanskött kommunen, är ju detsamma som en säker valförlust. Fru Börjesson vill naturligtvis inte väcka den björn som sover, utan vänta och låta bomben brisera efter valet och låta kommuninvånarna ta smällen för sitt eget misslyckande. Det är så Fru Börjesson arbetar.

Bloggredaktionen

1 kommentar:

  1. Det bekymrar inte vänstern. Att kommunanställda får sparken när ekonomin raseras borde bekymra dom. Även när 25 Samhallsanställda KÖRDES UT från Björnhuset och kommunen. Detsamma gäller den vidriga hanteringen av mobbningsfallet. Att de siffror som presenteras om nya arbetstillfällen i Björnhuset nu för var och en framstår som rena fantasier gör inte saken bättre. Något nettotillskott av arbetstillfällen lär det aldrig bli. Desperationen är total när det nu gireras över 18 miljoner ytterligare till redan rika direktörer. Detta via ett konkursmässigt företag som har fått sin checkkredit spärrad.
    Gud välsigne oss!

    SvaraRadera