söndag 25 april 2010

Det finns hopp för Färgelanda 2

Det är inte bara de äldre som visar gott gry i Färgelanda, även den yngre generationen visar framfötterna.

Färgelanda kan vara stolt över huvuddelen av sina barn och ungdomar. Media har en förkärlek att skriva om olika ungdomsproblem som drogmissbruk, skadegörelse m.m. Och det är inget fel i det - tvärtom är det viktigt att problemen lyfts fram och inte sopas under mattan. Några få förstör ofantligt mycket för det stora flertalet och skadar dessutom sig själva. Det är viktigt att denna grupp får hjälp och stöd av samhället.

Det man lätt glömmer bort i mediabruset, är att det oftast ändå handlar om ett fåtal barn och ungdomar som orsakar problemen. Det stora flertalet barn och ungdomar är duktiga, skötsamma och företagssamma.

Ett kvitto på detta fick eleverna på Högsäters skola och på Valboskolan i Färgelanda, när de häromsisten ställde upp i entreprenörstävlingen "Ung företagsamhet" i Vänersborg och vann flera fina priser. Skolorna vann även pengar för sina insatser, 3 300:- för Högsäters skola och 2 000:- för Valbo. Snyggt jobbat säger vi från Bloggen.

Bloggredaktionen

1 kommentar:

  1. Roligt med en ros till barn och ungdomar på bloggen,som vill något med sin framtid och har ideér, de får flera rosor av mig.
    Det är dessa som i framtiden ska ta hand om vårt vackra Färgelanda med allt det innebär.
    Det är nästan så man önskar att de var vuxna att ta över den svajande skutan så vi blev av med dessa politiker och tjänstemän( med vissa undantag) som idag håller på att sänka skutan.
    Ungdomar håll Er på vägen så kommer det att gå bra.





















    d

    SvaraRadera