tisdag 17 augusti 2010

Vänsterpartiet i Färgelanda vill låna mer pengar

Bloggen fortsätter sin bevakning av valrörelsen och blandar dikt och verklighet, när vi tar oss an Vänsterpartiets "politik" för kommuninvånarna.

Vänsterpartiet i Färgelanda fortsätter sin fruktlösa jakt på det handfull röster som partiet kan tänkas få i höstens val.

Det senaste bottennappet kunde vi bevittna i en insändare i måndagens Bohusläningen, lika vibrerande och inspirerande som den gråsten kroken fastnat i. Insändaren förefaller vara en kopia av det lokala valprogrammet (en halv A-sida med några frågor i stolpform, utan närmare förklaring om innebörd eller finansiering). Den som tycker om att se stolpskott fick alltså sitt lystmäte, medan övriga väljare sannolikt blev besvikna.

Bland "vallöftena" noterar vi fortsatta satsningar på Björnhuset och livsmedelsindustrin. Om vi förstått saken rätt har vänsterpartisterna därmed tänkt löpa linan ut och knäcka ryggen på kommuninvånarna helt och hållet. Ett rykte säger att detta skall ske genom att V trycker upp s k "kommunobligationer", som är garanterade av "betryggande kapital".

Tanken är att på detta sätt ta in 50 miljoner nya fräscha kronor från kommuninvånarna, för att "satsa på nya jobb i livsmedelsindustrin". Fantastiskt bra idé tycker vi på Bloggen. Men vi tycker kanske att det hade varit rakare om hela sanningen kommit fram om Vänsterpartiets politik.

Saken är nämligen den att kapitalet, som skall garantera återbetalning av lånet, består av redan förbrukat förtroendekapital. Kommuninvånarna kommer således - i likhet med de 90 000 000 som Vänsterpartiet redan lånat upp i Björnhushärvan - aldrig att få tillbaka satsade pengar. Däremot får kommuninvånarna ytterligare en ryggsäck att bära åt "arbetarnas vänner" i Vänsterpartiet.

Ja ja, så kan det gå med vanartade kommunister på rövarstråt.

Idag är det 33 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

12 kommentarer:

  1. För när storfiskarn talar om hur stora fiskar han får...

    SvaraRadera
  2. Ja ja ja. SÅ är det med dessa gossars politik. Inget ansvar för ekonomi. Sen kraschar det.

    SvaraRadera
  3. Man undrar om de bara är dumma eller om det är så att de tror vi är dumma. Hur man än ser det så är de dumma.
    25 statliga samhalljobb kördes bort från Björnhuset och kommunen. Hur många som har fått sparken och kommer att få sparken inom kommunen på grund av Björnhusförlusterna är svårt att säga exakt. Men många är det. Oredan i ekonomin är monumental och jag har en känsla att vi ändå inte har fått se allt. Mycket mörkas till efter valet.
    De är totalt ansvarslösa och verklighetsfrämmande. Det är ju de som de säger sig värna om som får betala notan. Londondirektörerna vandrar bara vidare.
    Fortfarande står Björnhuset där som en rivningskåk och inte ett ord om att ansvar skall utkrävas. De bara kör vidare som om inget har hänt. De till och med plockar fram det som något bra!!!!????
    Alla partier vill satsa på nya arbetstillfällen. Naturligtvis. Alla partier ställde upp på iden från början. Skillnaden var att vissa partier förstod när det började gå åt fanders. V fattar inte ens när det har gått helt totalt käpprätt åt helvete.
    Inte ens fast revisorerna säger att det bedrivs utan styrning och kontroll samt att inget som utlovas stämmer trots att miljon efter miljon pumpas in i Björnhuset samtidigt som dom de säger sig värna om får sparken. Tråkigt,tråkigt,tråkigt. Om inte V värnar om den lilla mäniskan vem skall då göra det. Inte ställde de upp för den mobbade pojken heller. I vänersborg skulle jag dock kunnat rösta på V. Så stora skillnader det kan bli lokalt.

    SvaraRadera
  4. Rösta gärna på V i riksdagsvalet. Men gör det för guds skull inte i kommunalvalet.

    Solidaritet är att om man får ett förtroende så skall man göra så gått man kan. Då kan man inte sitta och sova. Floskler har vi fått nog av i Färgelanda.

    SvaraRadera
  5. Citat Kenneths blogg:
    "Vad vi verkligen är i behov av så är det influenser utifrån. Ingen möda får lämnas osparad i vårt arbete med att förbättra ekonomi för kommunen."

    Kenneth har ju under hela denna mandatperiod bara försämrat kommunens ekonomi för att han är oemottaglig för information.

    Vad har förändrats nu?

    SvaraRadera
  6. Har dom rökt på nu igen?

    SvaraRadera
  7. till 15.49
    Dom delar med Ulla....LOOOOOL....

    SvaraRadera
  8. om de tre första namnen på FP´s valsedel hade hoppat av och lämnat politiken samtidigt som Tommy Widekärr hade lyfts upp hade FP kunnat gjort ett bra val...

    SvaraRadera
  9. Vilken tur att Vänstern har en egen sedelpress och inte behöver ta nåt ansvar för sina förslag......

    SvaraRadera
  10. Bästa läsare.

    Ett uppträdande som bör förmedlas och icke förglömmas när Vänster är på tapeten såhär inför valet.

    Genom min närvaro i fullmäktige som åskådare har jag med egna ögon bevittnat en Vänsterledamots förakt emot allmänheten, en allmänhet ledamoten säger sig företräda, jag tror tyvärr inte så.

    Allmänhetens frågestund är obligatorisk för ledamöterna i fullmäktige, och har genom detta en skyldighet att lyssna och inte störa det hela.

    Den minnesgoda läsaren av bloggen kommer säkert ihåg avslöjandet som bloggen gjorde av teckenspråket som förekom till ordföranden från vissa ledamöter under allmänhetens frågestund.

    Vad denna Vänsterledamot demonstrativt gjorde när en frågeställare ur allmänheten ställer sin fråga gällande Björnhuset var inget litet tecken precis till ordföranden, nej han föraktade frågeställaren direkt, han höll mycket tydligt händerna för öronen inför frågeställarens ögon.

    Tydligheten var avsiktlig för att få frågeställaren förnedrad och ur balans.

    Vänster ifrågasätter inget, dom litar helt på staben, allt enligt utsago från samma ledamot, detta finns dokumenterat på ljudband i bloggarkivet.

    Vem företräder DÅ allmänheten?

    Vem är DÅ Herre över Färgelanda, staben eller politiken?

    Vem är det DÅ som lägger ner våra skolor, staben eller politiken?

    Vem investerar DÅ 15,30,62,72,86 milj i Björnhuset, staben eller politiken?

    Varför skall vi DÅ rösta om vår röst blir lika med noll som Vänster?

    Fabian.

    SvaraRadera