lördag 18 december 2010

Ulla Börjesson (S) - kvinnlig bödel?

Färgelanda kommuns tvivelaktiga oppositionsråd Ulla Börjesson (S) har nu gått över anständighetens gräns.

Ulla Börjesson och hennes lokala partikamrater har som framgått valt att göra partipolitik av personalärendet rörande f.d. kommunchefen Jan Eriksson. I ett otal intervjuer har sålunda Ulla Börjesson m.fl. påstått att alliansen har begått ett stort antal fel i samband med Jan Erikssons avsked och att kommunen är skadeståndsskyldig.

Visserligen har den formella udden i attackerna varit riktade mot alliansen, men eftersom det handlar om ett mycket känsligt personalärende - som även rönt stort intresse i media - orsakas kommunen stor skada.

Ulla Börjesson tycks dock inte ha några gränser för hur långt hon är beredd att gå i sina hätska utfall och personangrepp. I sin senaste attack (klicka på länken) kallar Ulla Börjesson kommunalrådet Peter Johansson (KD) för "bödel". Detta efter att Johansson haft ett möte med ekonomichefen för några dagar sedan.

Ulla Börjessons ordval är närmast ärekränkande och hon går härigenom över alla anständighetens gränser. Sett till Ulla Börjessons eget agerande på senare tid, är det snarare hon själv som uppträder som domare och bödel i media.

Ulla Börjesson har uppträtt allmänt obalanserat under en längre tid och hennes tragiska sönderfall i gårdagens intervju med Bohusläningen kommer därför kanske ändå inte helt överraskande.

Det är emellertid inte acceptabelt att oppositionsrådet - avlönat av kommunens skattebetalare - skadar kommunen genom att återkommande uppträda opassande. Problemet Ulla Börjesson bör därför snarast åtgärdas.

En lösning kan vara att Ulla Börjesson helt enkelt tar en time out och vilar upp sig. En annan lösning kan vara att alliansen vidtar någon form av adminstrativ åtgärd, för att om möjligt stävja Ulla Börjessons okontrollerade framfart.

Bloggredaktionen

30 kommentarer:

  1. Ett av kommunen avlönat kommunalråd kan helt enkelt inte var kvar när hon använder ett sådant språkbruk(bödel) om kommunstyrelsens ordförande i en dagstidning. Absolut oaceptabelt.
    Alliansen bli nog nödsakade att dra in hennes halva kommunalrådstjänst.
    Det är väl så att hon närmar sig ett hysteriskt nervsammanbrott eftersom hon nu inte längre kan hjälpa sin kompis Jan att förstöra kommunen. Men agerandet är ändå oaceptabelt. Dessutom skämmer hon inte bara ut sig själv utan hela kommunen. Hon skadar faktiskt kommunen väldigt mycket skulle jag vilja säga.

    SvaraRadera
  2. Jo,någonting har hänt med Ulla,hon mår inte bra!Här får hända något ganska snart annars ställer hon till det ordentligt,för kommunen och inte minst partiet!

    SvaraRadera
  3. Tragisk person. Kanske dags för S att fundera på byte?

    SvaraRadera
  4. Kan det vara så att alliansen i själva verket ville lösa detta smidigt för alla parter? För mig tycks det så. Det är för mig enda förklaringen till att de ej gick direkt på avsked. Att de inledande känsliga resonemangen direkt torgfördes av den som berördes samt delar av oppositionen gjorde nog en smidig lösning omöjlig. För övrigt så kan man inte som självständigt tänkande individ komma fram till att det är alliansen som är upphov till den oaceptabla turbulensen. Åtgärderna som har vidtagits är naturligtvis de enda riktiga. Det mest ansvarsfulla som politiker har gjort på länge i Färgelanda kommun.

    SvaraRadera
  5. Inte bra!!!
    Har socialdemokratiska värderingar.
    Men detta är inte bra. Inte bra alls.

    SvaraRadera
  6. Kära bloggläsare. Under bloggrubriken Ekonomichen 17 dec finns ett uttdrag ur Ernst&Youngs rapport. Läds vad som står i första stycket. Det handlar om en borgen som har möjliggjort eller till och med tvingat Kommunen att betala ut alla miljonerna. Denna och utbetalningarna är befogenhetsöverskridande handlingar som har åsamkat kommunen väldigt stor skada. På annat ställe i rapporten utvecklar Ernst&young att det i själva verket var ett beslut som fordrar godkännande i kommunfullmäktige då det har väsentlig påverkan på den kommunala ekonomin.
    Ulla säger i Bohusläningen att "JAG KAN INTE SE NÅGOT I ERNST&YOUNGS RAPPORT SOM GÖR ATT MAN MÅSTE TA TILL SÅDANA HÄR ÅTGÄRDER"

    För mig säger det allt om vilken ansvarslös person Ulla är. Du som inte tycker att det vore ansvarslöst att låta det som beskrivs i Erns&youngs rapport passera utan åtgärd måste nog vara väldigt dum i huvudet. Eller så orkar du inte ens läsa vad Ernst&Young har skrivit. Helt djävla sanslöst att åtgärden ens kan kritiseras.

    SvaraRadera
  7. S rasar ned i avgrunden,om de håller på så här,kolla bara Färgelanda,Lysekil och rikspolitiken!Nästa val finns troligen inte S utan partiet har sönderfallit i 3-4 nya partier!

    SvaraRadera
  8. Ulla Börjesson har verkligen gett uttrycket GO BANANAS ett ansikte.

    SvaraRadera
  9. När Ulla pratade med Dalslänningen inför valet sa hon, direktcitat: "Det är viktigt att prata gott om sin kommun"

    Varför gör hon inte det själv?

    SvaraRadera
  10. Väljarna brukar inte uppskatta när det blir pajkastning som nu. Jag är inte insatt i sakfrågan så jag ska inte uttala mig om vem som gjort rätt eller fel om kommunchefen. Det som alla kan se är dock att det är S som står för angreppen medan dom borgerliga håller en låg profil. Ulla B borde nog ta det lite lugnare, JA.

    SvaraRadera
  11. jag skulle snarare kalla Ulla Börgesson för självmordsbombare än bödel.

    För samtidigt som hon politiskt skjuter sig själv så försöker hon skada kommunen så mycket som möjligt

    Bohusläningen har tagit på sig All Jasiras roll med sin rapportering.

    SvaraRadera
  12. Peter har väl skaffat sig en bödelhuva så att han kan fortsätta att spara kostnader i kommunen och ta bort onödiga lönekostnader. Behövs väl ingen ekonomichef, ska väl KSO kunna sköta själv i en så liten kommun.

    SvaraRadera
  13. Peter fortsätter förhoppningsvis med resten av chefsskiktet ibland tjänstemännen i kommunen. Alldeles för många anställda i en så liten kommun med sånt stort ekonomiskt underskott. Rimligtvis borde Peter kunna halvera antalet anställda i kommunen före sommaren 2011 för att därigenom få en rimlig bemanning och en rimlig kostnad för kommunens skattebetalare och därigenom kunna sänka skatten igen till en aceptabel nivå och inte som nu till en av landets högsta skattenivåer.

    SvaraRadera
  14. Att sitta utanför och tycka och tro en massa är inget nytt fenomen. Vad vi till dags dato sett är att helt självklara åtgärder vidtages.
    Det är vi inte så bortskämda med.
    Har själv varit företagare. Vet att man ej kan tillåta någon form av regelöverträdelse i företaget. Speciellt inte så här grova.
    Det skulle helt enkelt inte gå att driva företaget vidare.
    Tror säkert att det nu kan bli lite politisk styrning i Färgelanda.
    När diciplinen är återinförd så är det viktigt att skapa trygghet i organisationen.
    Bra att alliansen inte kommenterar personalärenden i media. Helt rätt.

    SvaraRadera
  15. En halvering,av tjänstemannaskaran,verkar rimlig!Vid toppar och speciella projekt så kan konsulter anlitas!

    SvaraRadera
  16. Ang rättegångskostnader

    Det har - medvetet eller omedvetet - spridits en mängd felaktiga uppgifter berörande f.d. kommunchefen. Så är även fallet beträffande rättegångskostnaderna.

    Så här ligger det till:

    Huvudregeln är att i arbetstvister gäller rättegångsbalkens bestämmelser för rättegångskostnader. Huvudregeln innebär att förlorande part skall betala motpartens kostnader. I 5 kap. 2 § lagen om rättegång i arbetstvister anges dock att rätten kan förordna att vardera part skall bära sina egna kostnader, om det är så att en part hade en skälig anledning att få tvisten prövad. Detta undantag tillämpas sällan, vilket får till följd att förloraren – förutom sina egna - nästan alltid får betala motpartens kostnader.

    SvaraRadera
  17. Håller med 15.31. Halvera antalet anställda i kommunen och ta in konsulter vid behov. Sparar säkert mycket pengar åt den utfattiga kommunen. Jobbar säkert 400-500 i komunen idag med 6 950 invånare. Orimligt många anställda sett till antal innevånare. Ungefär som om Trollhättan skulle ha 15000 anstälda i kommunen. Vilket slöseri med skattepengar. Bort med dem bara. Det fixar Peter lätt.

    SvaraRadera
  18. Bloggen har mycket bra juridisk kompetens och ägnar sig inte åt allmänt tyckande!Tack för att ni finns,annars hade Färgelanda kommun varit helt ödelagd av inkompetenta politiker och tjänstemän!!Hoppas att ni kan öppna ögonen på blinda hönor!En höna hör inte ens vad väljarna säger!Här finns mycket att göra!

    SvaraRadera
  19. Det enda som är värre än en politiker som gör fel är en politiker som gör fel och inte kan erkänna att det blev fel. Speciellt när det blir så uppenbart som i Björnhusprojektet.
    Förvaltningen behöver höra detta från politiker i stället för bortförklaringar.
    Först då kan en verklig läkning börja.
    Oppositionen stärker inte precis sin trovärdighet genom de utfall vi nu bevittnar.

    SvaraRadera
  20. håller med 20:15
    GO BANANAS GO-Det "är" Ulla.

    SvaraRadera
  21. GO BANANAS=när man blir helt galen och gör något konstigt

    SvaraRadera
  22. Till 17:54

    Kan du förklar dina siffror där du jämför Färgelanda och Trollhättan?

    Om vi säger att 10% av invånarantalet är lika med kommunens personalstyrka så är 400-500 under det. I Trollhättan ligger man ganska exakt på de 10%, vilket verkar vara vanligt för kommuner över lag.

    SvaraRadera
  23. Hörde från ett par partikamrater att det börjar koka i leden. Verkade som att man tyckte det hade gått för långt nu med Ulla´s sänkning av partiet. Var tydligen ett möte på gång med förbundet där hennes framtid skulle diskuteras. Hoppas att det inte bara var lösa rykten.

    Sosse trots allt.

    SvaraRadera
  24. För två år sedan, då anförde Sossarna att det var för svaga nypor hos dåvarande kommunalråd och att styrningen var för svag.

    Nog var det svårt att styra med alliansbröder som ibland förfördes av Ullas söta tunga.

    Kritik mot kommunalrådet sköts då för 2 år sedan av sossarna försåtligt in lite överallt istället för interna pratstunder kommunalråd emellan.

    Nu när vi fått ett tuffare kommunalråd, ja då är han helt plötsligt en bödel enligt sossen Ulla.
    Finns det inget lagom i sossarnas ideliga utspel?

    Väldigt obalanserade uttalanden.
    M Ä R K L I G T vad hon ylar hon Ylla.

    SvaraRadera
  25. Sosse trots allt 20:37!? Nu är det bråttom,i ditt parti!Skall inte partiet falla sönder p.g.a inkompetenta ledare och gammaldags politik så krävs omedelbara åtgärder!Ulla Börjesson är ett fruktansvärt sänke för socialdemokraterna och politiken överhuvud taget!Hon skämmer ut kommunen!

    SvaraRadera
  26. Vård, omsorg och skola behöver sin personal.
    Men kommunadministrationen kan säkert drivas med lean production, bara på att Stalfors, som ju absolut inte har gjort något vettigt hittills, får gå sparar kommunen i runda slängar en miljon.

    SvaraRadera
  27. Om man går på så hårt som majoriteten gör nu och inte ger en förklaring till sitt handlande så blir det så här vissa blir kallade bödlar mm. att hänvisa till en utredning av Ernst & young ger utrymme för spekulationer för det har ännu inte givits någon konkret förklaring till majoritetens handlande. När det gäller personangreppp så blir jag road av kommentaren att detta att Ulla går över gränsen när hon kallar Peter Johansson för BÖDEL, om man tar de personangrepp som förekom på denna blogg i förra mandatperioden så var ingen av dem i närheten så snäll som BÖDEL.
    Det skall bli intressant att se den politiska kompetensen ta över kommunstyret när tjänstemännen åker ut.Kommentarer om att vissa tjänstemän inte har gjort någonting är säkert påstådda av invånare som inte vet ett skit om tjänstemännens arbete och det är alltid lätt att tycka, prata skit när man sitter på läktaren och tittar på.Vi får se någon skrev ju att man kan ta in konsulter till uppdrag som kräver speciella tallanger
    det var kanske tur då att majoriteten nu höjde skatten så att de får råd att anställa en konsult som kan driva en kommun.
    Sanningen kommer ikapp en!

    Framtidsoptimisten

    SvaraRadera
  28. De allra flesta tjänstemänen behövs och gör ett bra jobb.
    Håller dock inte alls med om att man behöver motivera uppsägningarna mer än man gjort.
    Hur ofta finns de så tydligt på pränt utav en av Sveriges mest etablerade revisionsbyråer.
    Anser man inte att det som står där tillsammans med vad yrkesrevisorn tidigare har skrivit samt det uppenbara resultatet(Björnhushaveriet,ekonomin) så finns det liksom inget mer att argumentera om.
    Utöver detta kom konkurrensverkets dom.
    Egentligen behöver jag naturligtvis inte skriva detta.
    De som är Bananas Go kan man ju inte ge en aha-upplevelse.
    Valet räddade oss i alla fall. Det får bli Färgelandas Julklapp. Något annat har vi inte råd med i år.

    SvaraRadera
  29. Äntligen en klar "politisk" skiljelinje.
    De som tycker att Jan Eriksson skulle varit kvar(Inte tycker det som står i Ernst&Ypoungrapporten är graverande) samt de som tycker att det som står i rapporten motiverar avsked.
    Bananas go alternativt politisk styrning skulle man också kunna säga.

    SvaraRadera
  30. Måste ge Peter Johansson beröm för hans insatser och handlingskraft. Han agerar som om det vore ett privat bolag d.v.s. rensa bort folk som håller på med olagliga saker. Hoppas det är slut på att kommunens tjänstemän och politiker ska få göra som dom vill i sin skyddade verkstad.Man undrar hur det är ställt uppe i huvudet på dom som inte ens nu inser att något gjorts fel under förra mandatperioden.Sen så klagar en del folk på att skatten höjs för mycket.Tror fan det att den måste höjas när man gödslat med pengarna på det viset.

    SvaraRadera