lördag 18 december 2010

F.d. kommunchefen ute och cyklar

Enligt uppgifter i Bohusläningen (klicka på länken), kräver f.d. kommunchefen Jan Erikssons fackförbund Ledarna skadestånd av Färgelanda kommun för att "uppsägningen" strider mot LAS.

"Lycka till"! säger vi - för det kan nog behövas.

Förutom att Eriksson blev avskedad, och alltså inte uppsagd, omfattas han inte av LAS. Det innebär i sin tur att Jan Eriksson inte kan ha rätt till det allmänna och ekonomiska skadestånd som Ledarna nu påstås kräva för Erikssons räkning.

Kommunen har inte heller brutit mot något kollektivavtal i samband med avskedet, varför något skadestånd inte heller är aktuellt av detta skäl.

Hela den här processen kommer sannolikt att sluta i tårar för f.d. kommunchefen, med en tunnare plånbok och ett om möjligt än mer skamfilat anseende.

Bloggredaktionen

5 kommentarer:

  1. Helt dj-a otroligt att kommunchefen skall kunna gå fri från straffansvar efter allt han har ställt till med!
    Tack i alla fall för att Ni(alliansen) inte slänger stora gåvor efter honom. Ulla och Ingmar med för den delen hade säkert slängt miljoner efter honom. De hade säkert bjudit över varandra. Ge i stället pengarna till de anställda som gör så fina insatser för vår kommun. Vårdbiträdena t.ex
    En vattentätare avskedsgrund får man leta efter.

    SvaraRadera
  2. Det blir nog dyrt för kommunen detta med några års tvist i arbetsdomstolen framför sig där man också ska betala sina egna advokatkostnader oavsett vem som vinner i slutändan. Men Färgelanda kommun har väl råd, de har ju gott om pengar verkar det.

    SvaraRadera
  3. 10:39
    Betala advokater oavsett vem som vinner i slutändan??!!!!???
    Snacka om noll koll på verkligheten.

    SvaraRadera
  4. Noll koll på verkligheten = en av Sveriges högsta kommunalskatter. Lycka till alla stackare i denna efterblivna kommun.

    SvaraRadera
  5. Heja Peter Johansson!
    Höj skatten lite till vet ja.

    SvaraRadera