söndag 30 januari 2011

Delar av förvaltningen går i otakt med politiken

Det tycks som om en del högre tjänstemän lever kvar i tron att det fortfarande är S, FP och V som styr kommunen - i vart fall att döma av debatten om familjecentralen.

Trots att den nya majoriteten (C, M och KD) varit väldigt tydliga gentemot förvaltningen, att Höjdenskolan inte är ett alternativ, har detta - lika tydligt -inte gått hem.

Följden har blivit att betydande resurser har lagts ned i onödan, bl.a. på att utreda ombyggnader och renovering av Höjdenskolan.

Höjdenskolan är dessutom i så dåligt skick, att det vore ekonomiskt vansinne att lägga ner mångmiljonbelopp på en omfattande renovering och ombyggnad.

Det är för övrigt inte heller acceptabelt att vissa tjänstemän - i direkt trots mot den politiska majoriteten - driver en egen dold agenda, en agenda som sammanfaller med oppositionens politik.

Bloggredaktionen

9 kommentarer:

  1. Inget nytt under solen i Fla, det har varit tjänstemannastyre länge. Därför det blev som det blev när allt gick åt skogen. NÅGON förstår inte att man av politikerna får en uppgift som man ska utföra. Sammarbetssvårigheter??? Ja kanske det!

    SvaraRadera
  2. Med politiker som med druckna papegojors envishet upprepat frasen "vi måste lita på våra tjänstemän" är väl inte annat att förvänta än att tjänstemännen trimmats in i tron att de kan skita i vad politikerna tycker och tänker. Laaata politiker utan känsla för ansvar för vad de fått förtroendet att förvalta. Som enkelt låtit sig bedras av bondfångare. Det är väl inte det minsta märkligt att tjänstemännen blivit maktfullkomliga.

    SvaraRadera
  3. Hoppas vid Gud att det blir en förändring.
    Det är klart att man måste kunna lita på sina tjänstemän. Men absolut inte om de upprepade gånger misslyckas eller gör fel.
    Dessutom måste politiker besitta sunt förnuft och egen vilja och uppfattning. Det måste till politisk ledning,styrning och kontroll.

    SvaraRadera
  4. Alldeles nyss,dvs cirka 12 50, hamnade Färgelanda kommun i Ekonomiekot när chefen för Konkurrensverket tog upp fyra exempel i hela landet som gjort flagranta överträdelser av Lagen om offentlig upphandling.
    Visst borde Jan Eriksson få ett fett avgångsvederlag. på några miljoner... obs! ironi.
    Herr utvecklingssrategen Stalfors söker jobbet som näringslivsutvecklare i Dals Ed och kanske imponerar Björnhusprojektet på Dals Edarna, dock åberopar han alls inte detta ökända projekt i sin ansökan. Inte heller att han sagts upp i Färgelanda. Men konkurrensen är stenhård mellan en lång rad högt kvalificerade medsökande. Enligt uppgift ska jobbet där tillsättas endera dagen.

    SvaraRadera
  5. Ta del av nyheten om den otillåtna upphandlingen i Färgelanda i Ekonominyheterna 12.50:

    Fusk vid upphandling kan vara toppen av isberg
    Publicerat: kl 13:00, Ekot, Dela
    Dan Sjöblom Tre kommuner och en statlig myndighet får skarp kritik av Konkurrensverket för otillåtna upphandlingar. Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom tror sig funnit toppen av ett isberg.

    http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10977&artikel=4322287

    SvaraRadera
  6. 90 miljoner på löpande räkning! Beställaren är inte med i matchen utan utföraren ropar av de löpande arbetena av sig själv!!
    Eriksson kan väl få ropa av sitt avgångsvederlag av sig själv också. Det blir i så fall ingen skillnad på förfarande.

    SvaraRadera
  7. Jan Eriksson får inget avgångsvederlag/fallskärmsavtal vad jag vet. Det finns angivna skäl på misskötsel av sitt uppdrag här.
    Bloggen kan säkert ge korrekt information om förhållandena här, det vore bra med lite utredande fakta kring när avgångsvederlag/fallskärmar betalas ut.

    SvaraRadera
  8. I slutändan blir det ännu högre skatt i Färgelanda.

    SvaraRadera
  9. Till Anonym 31 januari 18:56.
    Sanningen är den att det inte finns någon som kan påstå att Jan Eriksson inte får något avgångsvederlag.
    Googla en stund på avskedade kommunchefer och du kommer att upptäcka att inte en enda avskedats utan avgångsvederlag. Enda möjligheten att slippa betala torde vara att vederbörande begått en brottslag handling och dömts för det. Men ingen i Färgelandas ledning har antytt att Eriksson skall polisanmälas. Det blir nog till att bita in det sura äpplet och betala.

    SvaraRadera