torsdag 3 mars 2011

Kort och Gott!

Handlarna i Färgelanda polisanmäler numera alla snattare, vilket fått till följd att snatterierna minskat. Ett resolut och enhetligt handlande från handlarnas sida innebär inte att snatterierna upphör - däremot att de minskar i omfattning och att såväl handlare som berörda myndigheter får en bättre bild av vem det är som ägnar sig åt snatterier. Då finns det också bättre förutsättningar - om sociala myndigheter bryr sig - att sätta in åtgärder för att hjälpa snattarna, som ofta är ungdomar.

Passivhusen i Ellenö är klara för inflyttning. Men vi behöver ha mer passivhus och annan bebyggelse i Ellenö med omnejd. Barnfamiljerna skulle sannolikt stå på kö, om det fanns tillgång till bostäder i Ellenös natursköna omgivningar - på idealiskt pendlingsavstånd från Uddevallaområdet. Politikerna måste därför jobba hårt med att lösa de problem som uppkommit p.g.a. att länsstyrelsen agerar bromskloss och saboterar kommunens utvecklingsplaner i sjönära områden. Ett minst sagt oansvarigt agerande från länsstyrelsens sida, tycker sannolikt de flesta.

Teknikinspirerade Rikard Karlsson i Järbo planerar för nya investeringar och verksamheter med tillhörande nyanställningar. Härligt att se att det finns entreprenörsanda i kommunen - en av flera nödvändiga komponenter för att kommunen skall kunna utvecklas i framtiden.

Kenneth Carlsson (FP) har blivit utnämnd till begravningsombud och för denna bedrift - som i normala fall hade belönats med en notis - har Bohusläningen förärat honom en jätteartikel med tillhörande jättefoto. Allt är precis som vanligt med andra ord.

Bloggredaktionen

1 kommentar:

  1. Ellenö är framtiden för Färgelanda och här måste till en kraftansträngning för att få till ett startskott för en ny positiv era.

    SvaraRadera