onsdag 9 mars 2011

Prövningstillstånd om hyresavtalen!

Kammarrätten i Göteborg har beviljat prövningstillstånd i målet rörande de överklagade hyresavtalen. Prövningstillstånd beviljas i princip bara om domstolen anser att det finns starka skäl, som talar för att den överklagade domen är felaktig.

Kammarrättens beslut om prövningstillstånd är alltså ett stort steg på väg mot seger, för alla de kommuninvånare som motsatt sig den osunda miljonrullningen till Björnhuset. På senare tid har det allt tydligare visat sig, att Björnhuset är liktydigt med ren kapitalförstöring.

Sin vana trogen vinklar Bohusläningens Jenny Borg även denna positiva händelse till en negativ för kommunen och Alliansen. I dagens tidning skjuter hon sålunda på kommunalrådet Peter Johansson (KD), för att han skulle vara jävig - och det innan ens frågan om jäv aktualiserats för Johanssons del! Allt är sig likt med andra ord.

Bloggredaktionen

13 kommentarer:

  1. Sälj inte skinnet förrän björnen är skjuten.

    Prövningstillstånd säger inte mycket om den enskilda kommande domen.

    Prövningstillstånd beviljas främst för att rättstillämpningen är oklar eller att tiden passerat gällande rättspraxis.

    Den stora vinsten är en gedigen juridisk genomlysning..

    SvaraRadera
  2. Äntligen tar ytterligare en myndighet tag i Björnhusskandalen!

    Först var det Arbetsmiljöverket som gav förelägganden, vilka åtgärdades. Sedan kom Konkurrensverket med sin "dom". Nu ger Kammarrätten prövningstillstånd gällande hyresavtalen.

    I samtliga dessa tre fall är det enskilda medborgare i kommunen som initierat kontakterna med berörda myndigheter.Sedan har fler hängt på och lagt mer styrka bakom. Det visar att man visst kan åstadkomma förändringar om man reagerar.

    Vet du att något är fel, så knyt inte bara näven i byxfickan, utan gör något!

    Ofta läser jag på bloggen att man påstår sig veta något, men vill/vågar inte lyfta fram det i ljuset. Gör det! Det är först då saker går från att vara rykten till att vara fakta som det kan hända något.

    Med förhoppning om att Kammarrätten gör en grundlig genomgång av hyresavtalen.

    SvaraRadera
  3. Bra rutet Southbrook! Vi behöver fler sådana som du. För egen del är jag för det mesta alltför dåligt insatt, men man kan ju alltid anstränga sig för att bli bättre.
    Privatdetektiven

    SvaraRadera
  4. 10 mars 07:00 -

    Jag tror man kan vara mera optimistisk än du är angående prövningstillståndet. Jag citerar en liten bit från www.domstol.se

    "Kammarrätt
    Är du inte nöjd med förvaltningsrättens avgörande, kan du i regel överklaga till kammarrätten. De allra flesta målen i kammarrätterna har först prövats och avgjorts av en förvaltningsrätt.
    För att kammarrätten ska ta upp ett överklagande krävs ofta prövningstillstånd. Det beviljas om det finns anledning att ändra förvaltningsrättens beslut, om rättens avgörande behövs för att ge ledning för hur liknande fall ska bedömas (så kallat prejudikat) eller det annars finns synnerliga skäl att pröva överklagandet."

    Som både du och jag hoppas, får vi en ordentlig genomlysning av hyresavtalen, hur det än går med domen.

    SvaraRadera
  5. För att en vissa hyresnivå skall anses utgöra stöd till enskild näringsidkare skall den hyra näringsidkaren betalar jämföras med motsvarande hyror i närområdet. Det faktum att den lokal näringsidkaren hyr av kommunen kostat mycket att ställa i ordning är inte avgörande för vilken hyra som skall betalas. Gynnande av enskild näringsidkare kan det däremot bli om hyran sätts till en nivå som understiger vad som är normal för regionen.

    SvaraRadera
  6. Givetvis är Peter jävig.

    Och vad innebär det? Jo, att det är Ulla som ska yttra sej i saken. Det är väl inte mer än riktigt. Det var ju Ulla som tyckte detta var riktigt med dessa hyror, då är det hon som ska försvara saken.

    Ulla ska åka till rätten och skämmas inte Peter. Nu får hon ju världens möjlighet att förklara idiotin, eller??

    SvaraRadera
  7. Till 11:02
    Självklart måste det vara "grundregeln".
    Men i detta specifika fall är det nog svårt att hitta jämförbara lokaler. Det är ju dessutom lokaler som specialanpassats för matföretagen.

    SvaraRadera
  8. Har näringsidkaren först på kommunens (vi skattebetalares)bekostnad själv fått specialanpassa sina lokaler för 90 milj kr och därefter ej behöver betala dessa genom en hyra så är det väl i jösse namn ett olagligt stöd till enskild näringidgare.
    Förutom att konkurrensen totalt snedvrids(andra som tillverkar t.ex pannkakor får ju betala sin investering själv) så är det också orättvist mot andra näringsidgare i kommunen. Varför skall inte JABA GROOP eller Pålsson och de andra företagarna i kommunen inte också få en påse med 90 milj kr att investera? Varför ska de dessutom via skatten dessutom vara med och betala till dessa företag? Att dessutom som vi vet så vårdslöst,utan kontroll skicka iväg påsen är i det närmaste oförlåtligt. Att i efterhand föra in ett resonemang om "marknadshyror" är absurt då det ej ens finns liknade "fabriker" att jämföra med i regionen. Det var, om jag har förstått det rätt ej heller avtalat om att marknadshyror skulle gälla utan det ramavtal som finns skall naturligtvis gälla.
    Om vi skiter i en så viktig lag som avtalslagen då rämnar Sverige. Avtalat är avtalat. Jag vill inte leva i ett anarkistiskt samhälle.

    SvaraRadera
  9. I dag har vi ny sabotagerubrik i Bohusläningen.
    KRITIK MOT AVVECKLING AV NÄRINGSLIVSTJÄNST är den stora rubriken.
    När man sen läser artikeln så förstår man att politikerna har haft en träff med representanter från näringslivet. Man förstår också att politikerna har varit öppna och frågat efter kritik samt spånat om hur det framtida sammarbetet skall utformas och vad som kan göras från politiskt håll. Då måste det ju vara tillåtet för var och en att säga vad man tycker och tror. Alliansen är ny och resonemanget skall ju leda fram till något bra. HUR KAN MAN DÅ HA JENNY NÄRVARANDE när hon därefter går hem och gör rubriker av den "kritik" som kommer fram. Hur skall det bli nästa gång. Det är ju en sorts "arbetsmöten" där kritik skall kunna ges obehindrat för att därefter hitta bra lösningar. Helt sannslöst att ha en så ansvarslös reporter närvarande under dessa träffar. Hoppas det var SISTA gången.

    SvaraRadera
  10. Till företagare sa ...

    Skönt att se att det inte bara är jag som tycker att Jenny Borg är ansvarslös. Det är ju tyvärr alltid så här. Även om hon lyckas skriva något positivt så är rubrikerna negativt formulerade. Tråkigt, för vi är ändå en majoritet som röstat på alliansen och tycker att de kämpar på bra. Något gratis från Bohusläningen lär vi inte få. Jag hoppas ni läser Dalslänningen. Helena Lindgren är en objektiv reporter som följer utvecklingen och rapporterar sakligt.

    Det kan ju inte heller vara svårt att förstå varför Matthildur berömmer Stalfors. Deras företag är ju grannar. Hur skulle det se ut om hon kritiserade honom? För övrigt hoppas jag att Stalfors försvinner från sin tjänst inom kommunen. Ska man spara är detta ett utmärkt sätt att göra det på. Många bäckar små ...

    Alla måste vi dra vårt strå till stacken. Även utvecklingsstrateger.

    Privatdetektiven

    SvaraRadera
  11. Men för h---ete pysselstrategen har väl gjort sitt i denna 90 miljonershärva.

    Inga fler smarta strateger i kommunen tack!!!

    Företagarna efterlyser service i kommunen inte någon tomte som sitter och pysslar och klipper och klistrar!!!!!!

    SvaraRadera
  12. När det gäller att försvara hyresavtalen är det väl lämpligast att Ann-Marie Jacobsson ställer upp och försvarar dem. Hon röstade ju, i motsats till M och Kd, för att de nya hyresavtalen skulle godkännas. Det framgår av protokollen på kommunens hemsida.

    SvaraRadera
  13. Mötet med näringslivet var riggat av Ulla,Stalfors och Jenny.
    De kanske lyckas lite i början men ärlighet och rakhet vinner i längden.
    Vi ser början till slutet på mygeleran.

    SvaraRadera