torsdag 17 mars 2011

Vill S och FP börja ta anvar?

Kerstin Fredriksson (S) hade till gårdagens möte skrivit en interpellation om "varumärket" Färgelanda.

En del blev nog lite förvirrade, eftersom det i interpellationstexten hänvisades till "politikers privata bloggar och hemsidor". Kerstin Fredriksson kunde inte heller redogöra för vad hon menade och tyvärr var det ingen i KF-församlingen som avkrävde henne svar.

Efter att Kerstin Fredriksson utgjutit ett par krokodiltårar över att ha blivit utnämnd till "Stigens paria" på en icke namngiven blogg, gick hon snabbt över till att prata om att "förbättra samarbetsklimatet" mellan majoritet och opposition, vilket hon kopplade till varumärket Färgelanda.

Efter sitt "tal" fick Kerstin Fredriksson applåder från "åhörarna". Det var KF-ersättarna för FP och S som applåderade och som i skydd av den riktiga allmänheten på åhörarplats tog sig denna frihet. Sannolikt ingick detta i oppositionens manus.

KF:s ordförande påminde då "allmänheten" om att det inte var tillåtet att applådera. Tyvärr lär det väl ändå stå i morgondagens tidning att Kerstin Fredriksson fick applåder av allmänheten, istället för att en del KF-ersättare misskötte sig från åhörarplats.

Taktiken från oppositionens sida blev väldigt tydlig när oppositionsrådet Ulla Börjesson (S) äntrade talarstolen. Hon började genast tala om att gräva ner stridsyxorna, "dom behöver vi inte ha", och att "vi skulle ta varann i hand redan efter detta möte", för att "samarbeta bättre".

Kenneth Carlsson (FP) gjorde sedan bilden komplett, när han från talarstolen fyllde i de delar som de båda S-damerna missat. Lite illavarslande var dock att han återigen blandade in Gud i debatten. Oppositionen och Sanningen har ju tyvärr visat sig vara två storheter som inte fungerar särskilt bra ihop.

Bortsett från det uppenbara taktiska upplägget, har till slut oppositionen förstått att deras agerande är skadligt för kommunen. Färgelanda blir inte en bättre kommun av att hela tiden råskälla och kritisera. Negativa skriverier leder bara till att kommunen skadas och att arbetsklimatet försämras - både politiker och tjänstemän påverkas.

Det har dock varit alltför många påhopp i media, alltför många osanningar från oppositionen, för att majoriteten skall kunna tro att oppositionen har ärliga avsikter. Oppositionen har således en lång väg att vandra, innan de har visat att de tar sitt ansvar för Färgelanda kommun. Framtiden får utvisa hur det blir.

Svaret från majoriteten på oppositionens invit var återhållsamt positiv - visa av erfarenheten. Mest nykter var Ann-Marie Jacobsson (C), som varit med förr och som också passade på att ge en känga åt Bohusläningen, för dess negativa och vinklade rapportering på senare tid.

Bloggredaktionen

20 kommentarer:

  1. Efterlyser ett tips. Vad är det bloggen anser att oppositionen skall göra?

    SvaraRadera
  2. Bloggen stryker Ann-Marie Jacobsson på ryggen. Hon representerar ett parti som hela vägen och vid alla tillfällen stött investeringar och hyresavtal i Björnhuset.
    Nu när hon lyckats trassla sig in i den nya majoriteten förefaller det som hon fått någon sorts allmän amnesti för allt som tidigare hänt. I vart fall i denna blogg.

    SvaraRadera
  3. Oppositionen kan börja med att vara med och ta ansvar för den uppkomna situationen som är mycket allvarlig.
    Det borde vara enkelt att förstå.
    Ärlighet och sunt förnuft kan vara användbara verktyg i detta arbete.
    Sen kommer det att gå utav bara farten.
    Ett tungt och svårt arbete skall oundvikligen göras.
    Gammaldags trix är inte välkomna i detta prikära läget.

    SvaraRadera
  4. Läget i Färgelanda är oerhört allvarligt.
    Alla måste ta sitt ansvar och bidra för att ta oss ur denna kris.
    Detta gäller såvväl majoritet,opposition som anställda.
    Ingen har rätt att dra åt fel håll.

    SvaraRadera
  5. Kerstin gråter krokodiltårar, men att föräldrarna i Stigen får köra flera mil extra varje dag för att lämna och hämta sina barn skiter hon i.

    Stackars henne, det är ju inte hennes ekonomi och hennes tid som blir lidande.

    Nu får hon väl ta sej samman.

    Det enda sossarna gjorde när dom stängde skolan var att skapa en massa bekymmer och kommunen sparade inte ett öre, tvärt om skolan drog över budget med 9,5 miljoner. Duktigt gjort.

    Fortsätt du gråta dina krokodiltårar. Det är ingen som lider med dej. Jo, dina kamrater gör ju det men dom har heller inga barn i Stigen.

    //Förbannad Stigenbo

    SvaraRadera
  6. Ytterligare en chef mindre i kommunen. Då sparar man ännu mer pengar. Kanske klarar man sig helt utan dessa chefer och bara tar in konsulter vid vissa enskilda tidpunkter.
    Den chefen som nu slutar säger i radio väst att det beror på dålig stämning med ledande politiker. Så kan det väl inte vara. Peter som är så trevlig.

    SvaraRadera
  7. Ann-Marie är väl utbildad ekonom som jobbat som revisor och ändå var hon med och tog beslut om Björnhuset eller var det någon annan som var KSO då?

    SvaraRadera
  8. Även vänsterns Birgitta Eriksson satt och applåderade.......hon är också ersättare....

    SvaraRadera
  9. Ullas kommentar till Christina Sandahls uppsägning stämmer inte med hennes uttalanden i KF om att ha ett gott klimat. "... Jag vill inte spekulera i varför hon slutar, men vi gjorde en arbetsmiljöenkät i mitten av december och den talar sitt tydliga språk. Personalen på kommunkontoret mår inte bra."

    Åter spekulerar Ulla och ger alliansen en känga. Hon skulle ju sluta med sånt!

    SvaraRadera
  10. Kan inte ha sympati med Kerstin. Hon får stå för vad hon gjort, inte stå där och lipa.

    Mina ungar däremot som gråter var och varannan dag när jag kör dom till skolan, gör också mej så ledsen att jag vill gråta.

    Stigenbo

    SvaraRadera
  11. Helledudandedå vad synd det är om dem som bor i Stigen. Bara ni får som ni vill skiter ni i kommunen i övrigt. Sorgligt.
    Återigen kastar man sig över en tjänsteman när det är politiker som fatta besluten. Lär ni er aldrig hur det fungerar?

    SvaraRadera
  12. Måste fråga något om Christina Sandahl. Jag googlade och sökte på kommunens hemsida för att ta reda på hur länge hon haft sitt jobb i Färgelanda men lyckades inta ta reda på det. Men det framgick att hon var diakon i Svenska Kyrkan i Vänersborg 2009,
    Har hon alltså bara jobbat något eller några år här?
    Enligt Bohusläningen är hon 62 år och har normalt tre år, max fem år till pension. En rekrytering förestod ju inom kort hur som helst.
    Lovorden har haglat över henne men det verkar som det är i politiska syften nu igen. Om hon bara jobbat några år har hon väl knappast hunnit lämna några större avtryck?
    Det är väl ingen som helst katastrof att hon slutar och färdigställer sin doktorsavhandling.

    SvaraRadera
  13. Svar till 19:25
    Jag läste också det. Jag tror Ulla får svårt att hålla ord. Det ligger helt enkelt inte för henne att täppa till den stora glappande truten och va snäll......

    SvaraRadera
  14. Kommuntjänsteman som trivs i annan kommun17 mars 2011 kl. 20:57

    Finns det alls några tjänstemän i Färgelanda kommun som kan accepteras av många av er som skriver på denna blogg, eller är alla mer eller mindre värdelösa. Aldrig i livet att jag skulle söka en tjänst i Färgelanda. En kommun där bytänkandet har nått oanade höjder.

    SvaraRadera
  15. 20:34

    Vilken tjänsteman kastar man sig över, menar du? Jag kan inte se att det nämns någon, men jag kanske har missat något.

    SvaraRadera
  16. 20:34
    Vi Stigenbor är inga själsonanister som tycker synd om oss själva utan vi kavlar upp ärmarna och jobbar. Inget sorgligt över det. Vi trivs oerhört bra här också i vår lilla by.

    Inte kastar vi oss över några tjänstemän heller. Dom flesta tjänstemän jobbar på som tusan.

    Vi vet precis hur saker och ting fungerar, bara att ta tag i det som är dåligt och försöka ändra på det. Så fungerar det.

    =
    Stolt Stigenbo

    SvaraRadera
  17. Kommuntjänsteman som trivs i annan kommun...

    Varifrån har du fått den befängda idén att vi som skriver på bloggen inte tycker att tjänstemännen är kompetenta? Det finns en hel del mycket duktiga och noggranna tjänstemän anställda av Färgelanda kommun. Eller tillhör du skaran som inte kan skilja på tjänstemän och politiker? Som upplysning kan jag säga att Kerstin som omtalas är politiker. Så är alla som nämns i denna kommentarsföljd. Förutom Christina Sandahl, men det står väl inget elakt om henne? Annat än det hon berättat om sig själv. Vad menar du egentligen? Tala gärna om vem du avser så att vi vet vad det hela handlar om.

    Privatdetektiven

    SvaraRadera
  18. Nu fick vi ett kvitto på TV vad Ulla menade med sammanrbetsklimat och att ta ansvar.
    Sur som ätticka försatt hon inte chansen att både försvara Jan och ge alliansen en känga.
    Peter därimot såg trevlig och förtroendeingivande ut.
    Han önskan var att få en kommunchef som kan få personalen att må bra.
    Alliansen kommer att återställa Färgelanda till en riktig bra kommun där invånare och anställda har förtroende för sina politiker.
    Det tar lite tid bara.

    SvaraRadera
  19. KD:s program:
    Att skära ytterligare i verksamheterna eller höja skatterna är ingen bra lösning för kommunen. En höjd kommunalskatt slår hårt mot pensionärer och andra lågavlönade. Det bidrar också till ökad utflyttning osv. En ond cirkel permanentas.

    SvaraRadera
  20. 22:23
    Vad ska kommunen göra när pengarna är slut tycker du då?
    Är bra om man delar med sej av sina idéer om det gagnar kommunen.

    Står det så i KD:s program?

    SvaraRadera