onsdag 18 maj 2011

KF i kväll - politikerna får "med beröm godkänt"

För första gången i mannaminne skötte sig ikväll politikerna utan anmärkning och får med beröm godkänt!

Inget käbbel och inget tjafs således - kors i taket!

Visserligen var Kerstin Fredriksson (S) uppe och snurrade lite i pensionärsrådsfrågan, som ju KF beslutat att avskaffa i demokratisk ordning, men det uppvägdes dock med råge av Ulla Börjesson (S), som för en gångs skull skötte sig fläckfritt och bidrog med konstruktivt tänkande, bl.a. när hon resonerade kring behovet av en förbättrad budgetdisciplin.

Kommunalrådet Peter Johansson (KD) var förhindrad att närvara vid kvällens sammanträde, men Per Krokström (M) och Ann-Marie Jacobsson (C) hade dock inga problem med att företräda majoriteten.

Per Krokström visade att han håller på att bli varm i kläderna och Ann-Marie Jacobsson visade återigen att hon är en skicklig och insatt politiker.

Per Krokström och Ann-Marie Jacobsson anmälde jäv när medborgarförslaget om att skjuta upp vindkraftsplanen behandlades. Visserligen kan det ifrågasättas om de båda är jäviga i den aktuella frågan, men de visade ändå ansvar när de avstod från att delta i beslut med tanke på att frågan är infekterad.

Bloggredaktionen

19 kommentarer:

  1. En som var där18 maj 2011 kl. 22:34

    Ett klockrent referat!

    SvaraRadera
  2. Synd att jag missade kf. Hade varit trevligt att se gemytet. Så måste det bli framöver. Tillsammans är vi starka och vi har inte råd med käbbel nu.

    SvaraRadera
  3. Är det verkligen sant?

    Kan man äntligen böra hoppas att skiten har blivit till jord?

    SvaraRadera
  4. En som var där19 maj 2011 kl. 08:00

    Jord som främjar god tillväxt!

    SvaraRadera
  5. 08:00
    Exakt
    Färgelanda är i grunden en underbar kommun.

    Glöm det gamla och jobba tillsammans för att alla ska trivas (även politiker).

    Om sunt förnuft får råda så är det inte så svårt.

    SvaraRadera
  6. Enligt Krokström sa han i Västnytt att han handlade inte i jäv angående vindkraftsparken Vinnsäter och hans agerande i kommunen för denna park. Men så läser jag att han och AnnMarie Jacobsson nu anmält jäv då medborgarförslaget skulle behandlas i KF. Är han jäv nu helt plötsligt? Eller tar de det säkra för det osäkra och stiger åt sidan?

    Nåväl polisen kommer väl snart att förklara för dessa ledamöter, plus ordförande, hur mycket jäv de egentligen är i denna fråga.

    SvaraRadera
  7. Är väl bättre att stiga åt sidan när man blir anklagad. Tror du, Dag, att polisen kommer och tar dem? Det tror inte jag. Du verkar leva i en egen värld fylld av egen vinning. Professionell agitator, är det din titel? Håll dig i din egen kommun. Men du är väl anlitad, betald, för att bevista våra kommunala möten och för att smutskasta Färgelanda kommun på din hemsida. Du kan säkert få extraknäcka på Bohusläningen om du frågar. Ni har samma låga moral. Vi behöver lugn och ro i vår lilla kommun, men ni gör allt för att knäcka oss. Jag tycker så illa om allt sånt. Man blir faktiskt väldigt ledsen.

    SvaraRadera
  8. I Sverige har vi ett rättssystem med polis, åklagare och domstolar som sätter kriminella personer i fängelse. Korruption är ett sådan brott som kan ge fängelse.

    I en demokrati skall all korruption motarbetas och rensas ut innan varbölden förgiftat hela samhällskroppen.

    Att nu i detta läga säga vad detta rättssystem kommer att fälla för dommar över dessa kommunpolitiker är fel. Rättsapparaten måste få arbeta i lugn och ro.

    Att det sen finns kriminella, och deras kumpaner, som vill vara ifred med sin diskutabla verksamhet kan jag förstå. Men som Svensk medborgare har jag min sammhälliga plikt att polisanmäla alla misstänkta brott mot lagen. Vi svenskar vill ju ha ett demokratiskt och laglydigt land att bo i.

    Och vi förväntar ju oss att de folkvalda inte trampar på väljarnas förtroende genom att sko sig själv i olika jävsituationer.

    Att en politiker kallar en medboragre som har rättsbegreppen klar för sig för "proffsagitator" är ju bevis nog på vad den politikern är i grund och botten. Lite objektivitet har man väl rätt att kräva? Eller? ... tills rättsaparaten har sagt sitt i ärendet, menar jag.

    Och vad fel är det att agitera för lag och rätt? Jag skäms inte för demokratin och dess spelregler härvidlag.

    SvaraRadera
  9. Nej Dag. Det är inte fel att agitera för lag och rätt. Felet var att du fick lov att ta all den tiden i Färgelandas fullmäktige. Du hör inte hemma där. Vill du agitera kan du ordna egna möten där du bjuder in allmänheten.

    Och om det var mig, 19 maj 2011 22:57, du kallade politiker så hade du fel. Jag är en helt vanlig färgelandabo, som är intresserad av den lokala politiken. Det är det för övrigt många som är i vår kommun. Jag har också det största förtroende för de politiker du tror polisen ska komma och haffa. Det är bara löjligt att tro att de gör detta för egen vinning. Vi är många som hellre har vindkraft än kärnkraft.

    SvaraRadera
  10. Bäste Dag Blomqvist!
    Du är verkligen en äkta rättshaverist.
    Försök skaffa dig ett liv istället.
    Vänligen.

    SvaraRadera
  11. Bäste Dag Blomqvist!
    Lär dej stava.
    Trovärdig om man inte kan stava? Nope

    SvaraRadera
  12. Rent spontant så tycker ju jag att det är bättre att bygga ett kärnkraftverk i Fla, än att ha vindsnurror.

    SvaraRadera
  13. 21 maj 2011 21:20
    Att märka ord är den dummas sätt att hävda sig!

    21 maj 2011 21:23
    Suck!

    I övrigt Dag så kommer inget att hända då detta fortfarande är en plan och inget bygglov .
    Vi har en parlamentarisk ordning och den har vi följt. Att du inte har varit på rätt plats i rätt tid kan du bara lasta dig själv för.

    Jag har sagt det till dig förut att du får hålla dig framme då bygglovshandlingarna kommer på bordet så du inte hamnar på efterkälken där också.

    Fast nu gäller en ny plan och bygg lag som är betydligt snävare i sin bedömning beträffande berörd part, och anser man att du inte är berörd granne har du ingen talan utan får stå där med lång näsan.

    SvaraRadera
  14. Som sagt, jag skäms inte för demokratin och det rättssamhälle vi har i Sverige - så länge det beivrar brottsligheten och stävjer korruption bland politiker och tjänstemän som skor sig själva i maktens korridorer.

    Och att de nu dyker upp haverister och vinddrivna förståsigpåare som kastar sten på de som älskar lag och rätt är ju bara att beklaga.

    Jag bor inte i Färgelanda kommun, det är sant. Jag bor i Åmåls kommun. Men det finns de som bor i Färgelanda kommun och som bad mig komma dem till undsättning, vilket jag skyndsamt såg mig nödgad att göra. Varför inte lovorda min insats? Varför spy galla över de hjälpsamma och de som älskar lag och rätt i samhället?

    Att sen någon anonym krypskytt beklagar tiden som upptogs i ärendet visar vilka prioriteringar den personen styrs av. Inte är det då det att ett ärende skall utredas och klargöras innan beslut tas. Inte heller tog jag mera plats än den som ordförande gav mig. Så den som irriterar sig härvidlag får skjuta in sig på ordförande och stena honom för det tilltaget.

    Men det typiska i detta är att de noviser som saknar argument gärna kastar sig på budbäraren och hans sätt att agera, eller stava något enstaka ord, men berör överhuvudtaget inte det budskap som debatterades och som frågeställningen gällde.

    Så kan dessa dissidenter inrikta och avleda uppnärksamheten på annat än själva sakfrågan har dessa marodörer lyckats med sitt onda uppsåt.

    Men nu är det så här att det som göms i snö kommer upp i tö. Ingen skall för ett enda ögonblick inbilla sig att politikers smussel och lagbrott går att gömma undan med ovidkommande skönmålningar. För jag har inte i skönheten substitutet för sanningen.

    För skit är skit och snus är snus om än i gyllne dosor.

    Sen vad det beträffar olika kraftverk för energiutvinning så bör de styrande lägga sina vindkraftsplaner på is de närmaste fem - tio åren. För det kommer nya och långt renare utvinningsmetoder än livsfarliga och miljöförstörande vindkraftverk.

    SvaraRadera
  15. Det var bra sagt 21:23. Det leder mig till tanken om folkomröstning. Vi borde ha folkomröstning om vindsnurrorna!

    SvaraRadera
  16. Vindkraftsförespråkarna domineras inte sällan av markägare som kan sitta lugnt på sin kammare och håva in hundratusentals kronor utan att lyfta ett finger. Tar man dessutom obrukbar mark i anspråk desto bättre, för markägaren.
    För oss andra som vill ströva i orörd natur är det inte fullt lika roligt.
    Dessutom är det väl så att det företag som har koncession på att leverera el måste göra det oavsett det blåser eller inte. Därför kan vindkraft aldrig bli dominerande. Frågan är om inte vindkraft i dess nuvarande utförande inte är en parentes innan betydligt effektivare energikällor kommer i drift. Förr eller senare måste ju solkraften bli dominerande och då står vi där med mängder av mer eller mindre obrukbara snurror som inget vet vad man skall göra med.

    SvaraRadera
  17. Till Dag.
    Jag hoppas du klargjorde för dina uppdragsgivare att de var för sent ute. Mig veterligt har de aldrig tidigare bevistat kommunfullmäktige och de verkade tagna på sängen av att detta skulle belutas om. Nu går de väl på alla politiska möten framöver? Det är vår skyldighet att hålla oss informerade om vad som händer i Sverige. Tur då att du kunde ställa upp så proffsigt!

    Tror att ordföranden ångrade att han upplät så mycket tid åt en som bor i annan kommun. Det kommer nog inte att inträffa igen.

    10:32
    Även vi markägare tycker om att gå i naturen. Och alla markägare får inte vindsnurror de kan tjäna pengar på. En del får breda kraftledningsgator utan någon större ersättning. Jag tillhör inte någon av dessa kategorier, men markägare är jag.

    SvaraRadera
  18. Tack Dag för att Du sällar dig till oss alla Järbo o Kroppefjällsbor som inte vill förstöra Kroppefjäll. Tack för att Du ställer upp för oss med din kunskap när vi ber dig. Det är inte förbjudet att ta med sig expertis till kommunfullmäktigemöten.

    I Dals Ed har man fått se att det oupphörliga brummandet från vindkraften sprider sig flera kilometer bort.
    Fågellivet blir utarmat, plus att vi inte längre vågar vare sig jobba eller jogga i skogen med risk för att få nåt hårt i huvet, slungat av vindkraftverken.
    Friluftslivsmöjligheterna och den gamla kulturen i området blir utplånad av stora breda vägar och vägbommar.
    Järbopolitikerrna skapar ovänskap mellan sina grannar.Vi knyter näven i fickan än så länge.
    Varför inte bygga några vindkraftverk längs med väg 172 i Färgelanda samhället, där är det oväsen redan och spelar väl ingen roll om det blir lite mer buller. Ett par vind- kraftverk skulle kunna stå på Håvestenskullen. Eller varför inte vindkraftverk på en ö i Svinesjön? Några vinddkraftverk skulle kunna stå uppe vid Högsäters kyrka och i skogen därruntomkring och ett par vid Färgelanda kyrka.
    Ersättningen för ett vinddkraftvärk på Kroppefjäll blir en engångsuma på lite över 100 000. Det är inte tillräcklig ersättning för att aldrig mer kunna gå till en tyst badsjö.
    Färgelanda kommun har de senaste 30 åren nekat folk att bygga sommarstugor på Kroppefjäll för att kroppefjäll har ovärderlig natur.
    Länsstyrelsen har velat göra ännu fler vandringsleder än de som finns.
    Varför? Jo för att Kroppefjälls natur är unik och säregen.
    Tyvärr är inte Järbo-politikern som dragit igång vindkraftplanerna naturintreserad.

    Hade Kroppefjäll fått fler sommarstugor och vandringsleder för längesen hade Färgelanda kommun idag kunna tjänat en hacka på turismen, genom att skapa arbetstillfällen. Vindkraften skapar inte arbetstillfällen åt Färgelanda eller Järboborna, bara åt entreprenörerna från Rabalshede o Åmål.
    Dessutom tvingas markägarna att betala dyrt för att forsla bort de 12 stora giftiga betongfundamentet om 40 år när de 12 - 16 vindkraftverken i Vinnsäter - Storabön - Slättängen ska monteras ner. Hålen i granitberget kan aldrig göras ogjort, säkerligen betyder det att urberget vittrar ner sakta men säkert. Det går inte att sätta nytt vindkraftverk på samma fundament, utan det måste byggas nya betongfundament på ett annat område om rabbalshede kraft fortfarande lever kvar om 40 år och om de fortfarande vill ha kvar vindkraftverken på kroppefjäll, vilket inte als är säkert. Mycket skog måste avverkas för att komma fram med breda vägar och ledningsgator.
    Kablar och ledningar kommer att ligga på marken eller dras kryss och tvärs i luften i skogen, för att inte tala om var ledningarna ska dras på väg till utlandet. För det är ju till utlandet Sverige exporterar sitt elöverskott som vi ju faktiskt har. Det är därför som vi svenskar ombeds spara på el så att elexporten kan öka. Att sälja el på export är mer lönsamt än att sälja i Sverige eftersom elen är dyrare att köpa i andra länder.

    SvaraRadera
  19. Till Dag Blomqvist
    Du får inte peka ut identifierbara personer som brottsliga, därför blev inte din senaste kommentar publicerad. Du får föra resonemanget på ett mer allmänt plan och förklara vad det är som utgör brott i sammanhanget. Då blir det också lättare att förstå vad du menar och varför du polisanmält.

    Det hela är dock en bedömningsfråga. Har du handfasta bevis för den brottslighet som du påstår, kan det vara befogat att publicera sådana uppgifter. Men i ditt fall handlar det alltså bara om påståenden.

    SvaraRadera