tisdag 10 maj 2011

Kommunalråden kommenterar Peos avgång

I dagens Bohusläningen (klicka på länken) kommenterar kommunalrådet Peter Johansson (KD) och oppositionsrådet Ulla Börjesson (S) att Peo Johansson lämnar sin tjänst.

Ulla Börjesson uppger att det inte är så konstigt med tanke på den kritik som Peo framförde i arbetsmiljöenkäten från december förra året. Vi på Bloggen noterar bekymrat vilka extraordinärt fina kontakter Ulla Börjesson har med delar av förvaltningen. Vi har naturligtvis full förståelse för att hon är bekymrad över att dessa krafter nu av olika skäl och på olika vägar lämnar sina befattningar.

Peter Johansson å sin sida uppger att det är tråkigt och en förlust att Peo lämnar och säger vidare att han inte varit missnöjd med Peo. Bloggen antar att Peter Johansson är särskilt nöjd med de grava felaktigheter, som lades Peo till last i Ernst & Youngs granskningsrapport.

Rekryteringskostnaderna behöver dock inte Peter Johansson skämmas för. En professionell rekryteringsprocess kostar nämligen en slant.

Bloggredaktionen

13 kommentarer:

  1. Det är så j-la pinsamt att ni i alliansen inte klarar av att göra ert jobb. Först avskedar ni kommunchefen och ekonomichefen pga. det som kom fram i en utredning. Sen behåller ni andra personer som också gjort sig skyldiga till allvarliga fel. Det visar att ni inte klarar av och regera och fatta riktiga och konsekventa beslut. Det är precis som S-arna säger: ni framstår som handlingsförlamade och klarar inte av att sköta kommunen.

    Just nu ångrar jag att jag röstade på er, JA! Ni får ta och skärpa till er nåt in i h-e om ni ska fixa detta annars åker ni ut med huvet före om 3 år. Det håller jag med mina "sossekollegors" kommentarer om. Om ni ska låta Ulla bestämma allt finns det ju ingen anledning att sitta kvar. Då kan ni ju avgå redan nu. Patetiskt att se er faktiskt.

    SvaraRadera
  2. Hej 17:24

    Har du stoppat in huvudet i ett getingbo någon gång.

    Politik är en process och den tar tyvärr tid.
    men om 3 år så skall du se att din röst ändå hamnade rätt.

    SvaraRadera
  3. Politik tar tid, säger den som inte verkar ha följt med ett enda dugg.
    Under hela valrörelsen profeterade Kd och andra vad som var fel i kommunen och vad som behövde göras. Gör då det för höge farao så får vi se hur rosenrött allt blir. Just nu, snart ÅTTA månader efter valet, har inget som helst skett, utöver att allt fler tjänstemän försvinner från kommunen. I bakgrunden lurar flera uppsägelser från människor som fått nog av den nya majoritetens härskarfasoner. Det är möjligt att det fungerar när man talar med höns, men förbanne mig om det duger när man har med utbildade och lojalt arbetande människor att göra. Kommer ni inte snart ner på jorden och inser värdet av andra människors kunskap och arbete har ni ingen framtid i politikens värld. Den som sår kaos kommer att få skörda kaos.

    SvaraRadera
  4. Går det inte för fort så går det för sakta.
    Förra mandatperioden gick det helt åt helvete.
    Tror nog att ett väl disponerat lopp är det rätta.
    Lite oroande är det att se hur vissa saker ter sig.
    Alliansen måste bli tydligare.
    Vem styr?
    Orutin,osäkerhet???
    Vi får se vad det lider.
    Tycker ändå att ett visst sunt ifrågasättande nu finns.
    Eller???
    Tidigare har det ju varit helt sjukt dålig styrning.
    Innfinner sig den nödvändiga förändringen?

    SvaraRadera
  5. Till 20:13
    Nu får du kanske ta och lugna ner dig lite, herr bror duktig S-anhängare. Det är tyvärr ett faktum att flera chefer i förvaltningen inte hållit, eller inte håller, måttet rent kompetensmässigt. Dessutom har sossarna under årens lopp anställt många tjänstemän beroende på om dom varit "pålitliga" eller till och med släkt och vänner. Det här känner alla till och det är bara löjligt att försöka förneka det. Därför är kommunhuset med några få undantag genomruttet och vi behöver byta ut dom flesta högre tjänstemän. Även dom flesta topp-politiker behöver bytas ut eftersom dom är samma skrot och korn. Apropå kompetensbrister är det bara att titta på Jan Eriksson med sin misslyckade tvååriga el och teleutbildning från Östrabogymnasiet. Zaid tappar ju allt förtroende efter att ha anställt Janne E på dom premisserna. Tyvärr är det Zaid och hans S-kamrater som bär ansvaret för alla misslyckade rekryteringar på senare år och som kostat oss mångmiljonbelopp. Glöm inte bort det nu, sossar som borgare, när vågorna går som högst i ankdammen om hur uselt Alliansen sköter frågan om tjänstemännen. Sossarna har tidigare löst alla problem (dvs dom tjänstemän som sossarna ansett vara mot dom) med att köpa ut dom eller tråka ut dom så att dom sökt sig nya arbeten. Det finns hur många exempel många som helst. Sossarna är verkligen inga änglar. Däremot är dom genuint falska.

    SvaraRadera
  6. Till 21:18
    Och mitt i allt detta står du som en guru som sitter inne med all kunskap.
    Om ALLA vet hur korkat sossarna uppträtt betyder det att även alla som röstat på dem skall betraktas som idioter. Det är till ha respekt för det demokratiska systemet.
    Nej håll dig du till den lille sprätten Peter Johansson som med ynka 341 röster lyckades mygla till sig kommunalrådsposten. Det är förbanne mig skrattretande och förekommer inte i en enda av Sveriges övriga kommuner.
    Inte en enda. För övrigt är jag inte sosse och aldrig varit sosse om du inbillar dig det. Men jag har ett sinne för rättvisa som du saknar och jag känner för människor som utan att ens ha blivit åtalade kastas ut utan en enda krona i ersättning.
    Dessbättre kommer det att bli en ändring när kommunalrådet får svara för sina tilltag i AD. Herrejösses vad dyrt det kommer att bli.
    Inte en enda kommunchef i detta land har avskedats utan ersättning, oavsett vad det hittat på. Inte en enda. Det går alldeles utmärkt att ta reda på genom att googla på avskedade kommunchefer eller genom att läsa AD-domar. Den naiva inställning som Peter Johansson och nägra andra torgför när det gäller de avskedade tjänstemännen är ingnet annat än dimridåer. Men, som sagt, snart lättar dimman och då blir det extra intressant att följa reaktionerna från er som tror att Färgelanda kan skapa egna lagar när det gäller arbetsrätten. My god, som en Kd:are säkert skulle sagt.

    SvaraRadera
  7. 21:53
    Ju mer du förnekar du är sosse desto mer tror jag du är det......

    SvaraRadera
  8. Till 21:53
    Så du menar att Jan Eriksson skulle varit kvar som kommunchef efter allt han ställt till med???????

    SvaraRadera
  9. 21:53
    Jag gick nästan på det. Ja att du inte är Sosse!
    Men där av hjärtat är fullt, så talar munnen!

    Jag tror, har en känsla av, att denne kommunen är unik i många hänseenden . O-befintlig företagarförtroende mot de kommunala. ( sist i rankingen)

    tjänstemän som lämnar dåliga , eller nästan obefintliga underlag till beslut.

    Tjänstemän som står i fulmäktige och ljuger.

    Listan på fadäser och underlåtenhet kan göras lång och de flesta står den nu avskedade kommunchefen för.

    Så även om du kan hänvisa till andra domar, så tror jag ändå inte att de i de här fallet kan vara vägledande. De blunder som begåtts är i det här sammanhanget alt för stora och saknar där med motstycke.

    jag tycker mig änna känna igen dig och dina uttalanden och får då en känsla av att du tycker att det är bedrövligt att janne fick foten,

    menar du att han skulle ha några millar,, är det de du säger? I så fall är du en sosse utan tvekan.

    De har hela tiden fört en ansvarslös politik och den sträcker sig ända upp på riksdagplanet. Jag hörde Håkan i radion i dag . sikken soopa!

    Vad har sossarna egentligen
    Palme = en hök
    Karlson = fot
    Persson = buffel
    Mona = toblerone
    och slutligen
    Håkan = mustag
    det är olika namn men samma dåliga politik.
    eller som Persson brukade säga " Där håller politiken inte ihop"

    "Färgelanda kan skapa egna lagar " skriver du
    Men det var väl det som Janne försökte göra, men där han världen utanför Färgelanda ifatt. Dommen blev att kommunen med Janne i spetsen bröt mot Kommunallagen. och snart kommer kammarrätten att slå fast det också.

    Men du kommer väl med en dåres envishet hävda att det i alla fall skall betalas ut en massa millar till fd kommunchefen.

    SvaraRadera
  10. Till sist, vad i helvete har det för betydelse vem som skriver en nyhet i tidningen så länge det som skrivs är klockren sanning.
    9 maj 2011 20:36

    Skriver någon tidigare här på bloggen

    Men hur ofta är det de. Hittills har inte bohusläningen varit särskilt sanningsenlig. Före Jenny hade vi hade en reporter som hette SANNebro, med där fanns bara sann i namnet. även han hade mycket fantasi i sina artiklar.

    Sedan undrar jag med vilken ände Ingela tänker med , då hon åter lämnar uppdraget till Jenny att göra en artikel. Där åkte nog en & annan abonnent ytterligare då bara blotta närvaron från denna donna ger kalla korar. och lögnen formligen sprutar ut!

    SvaraRadera
  11. Det är inte klokt vilket sossehat som florerar på denna blogg. Det bevisar inget annat än att ni saknar respekt för de 1228 väljare som röstade på sossarna i valet. Jämfört med de ynka 341 som röstade på KD.
    Enligt er är 30% av Färgelandas väljare att betrakta som mindre tillräkneliga och de enda man tydligen skall ha respekt för är de som nu råkar ha majoriteten.
    Fortsätt gärna och gapa om Jan Eriksson det spelar ingen roll för mig. Jag är bara intresserad av vilka principer som gäller för personal anställd av Färgelanda kommun. Därför kan jag bara konstatera att det kommer en dag då ert gapandet kommer att fastna i halsen på er. Ni tror varken på verkligheten eller rättsväsendet och då är ni räddningslöst förlorade.

    SvaraRadera
  12. Till 23:51
    visst visst, självklart är det en politiker som håller på, förmodligen porr-Tommy eftersom han tjatar om arbetsdomstolen och domar hela tiden.

    SvaraRadera
  13. intressant debatt på radion nu
    Man kommer redan nu i höst införa skolknotering i betyget.
    Björklund fick några varma sirvetter av Lotta B
    och sedan noterade hon att Håkan Juholt hade skolkat ca 50 % av riksdagens voteringar.

    Som sagt sikken soopa.

    Ja jag vill nog påstå att 1218 eller kanske några färre. röstade på S av födsel och ohejdad vana och inte på grund av vad ni har åstadkommit.

    Och det verkar inte som ni försöker ändra inriktning.
    Ta det senaste utspelet t.e.x. ta bort en Svensk högtid och ersätta den med em muslimsk!

    Hur intelligent är det på en skala.
    Sedan bara några dagar senare så drar man tillbaka förslaget.

    SvaraRadera