måndag 9 maj 2011

Servicechefen Peo Johansson går - frivilligt

Servicechefen Peo Johansson har sagt upp sig och fått nytt jobb i Tanum.

Peo skötte det snyggt i sin kommentar till Bohusläningen (klicka på länken), och vi håller med honom om att det var en bra lösning - för båda parter.

Vi noterar även att den avskedade ekonomichefen fått nytt jobb - med rätt färg på partiboken löser sig det mesta i det här landet. Det är nästan gulligt hur detta "skyddsnät" fungerar.

Bloggredaktionen

15 kommentarer:

  1. Ingen grät när han for hädan.
    En nu tupp var ordnad redan!

    SvaraRadera
  2. Jag ser att det är Jenny Borg som skrivit artikeln. Jag trodde hon fått sparken som lokalredaktör och höll på med nöje. Men hon kanske finner nöje med att skriva skit om Färgelanda......undrar vem som ringde henne och tipsade henne om Peo? Ulla eller? Och inte behövde hon väl leta efter telefonummret till Jan Eriksson coh Johan Karlsson heller. Hon har onaturligt bra kontakter med fel personer den damen......

    SvaraRadera
  3. Håller med bloggen. Peo skötte sina kommentarer snyggt.
    Det skall han ha en eloge för.
    Utan politisk styrning och en kommunchef som ej säkrade sina projekt utan bara ångade på(påhejad av vissa politiker) i en fantasivärld har naturligtvis Peo varit väldigt utsatt de sista åren.
    31 år är en stor del av livet.
    Är alldeles säkert ett riktigt beslut Peo tar.
    Lycka till!!
    Som Peo själv säger så får man se det som en möjlighet både för honom själv och Färgelanda.

    SvaraRadera
  4. Nu har man ju chansen att anställa en bra chef som kan ersätta alla fyra cheferna som slutar. En så liten kommun som Färgelanda med i princip obetydlig skatteförmåga hos sina invånare har väl knappast råd att anställa en massa chefer.
    Intäkterna måste ju räcka till politiska arvoden. Och ja visst ja och sen betala av på Björnhuset.

    SvaraRadera
  5. 17.50

    Håller fullständigt med dig! Det kan väl inte vara nödvändigt med så många chefer när kommunen inte har mer än cirka 6500 inv. Man får rätta mun efter matsäcken, tycker jag. Mer sunt förnuft behövs och då krävs inte så många chefer. Det gäller att hitta dugliga personer att anställa.

    Privatdetektiven

    SvaraRadera
  6. För att F:a ska kunna repa sig måste vi röka ut mygelkulturen i kommunhuset. Det innebär att alla korrumperade chefer måste bort men också alla korrumperade politiker. Om de sen avskedas, sägs upp, går frivilligt eller röstas bort spelar ingen roll. Allt dåligt måste bort. SEN kan vi börja snacka. Ulla och Ann-Marie och Kennet tex. funkar ej och måste bort.

    SvaraRadera
  7. Klart att Färgelanda inte behöver några chefer med så duktiga politiker som Peter Johansson i ledningen. Han kan ta hand om hela skiten, men kan till att börja med gå en kurs i hur man upphandlar konsulter och advokater. Då slipper han bli överraskad när fakturorna trillar in.
    När det gäller PEO är det väl alldeles uppenbart varför han slutar, han är helt enkelt trött på det kacklande som nu pågår.
    Man slutar inte helt plötsligt efter 31 år på jobbet om man trivs och känner att man har politikernas förtroende. Men med den besserwissermentalitet som råder i kommunledningen och på denna blogg väntar vi bara att nästa chef kastar in handsken. Jag har aldrig varit med om maken till sågningar som pågår här. ALLA som slutar eller fått sparken är tydligen odugliga. Och får de jobb på annat håll idiotförklaras de som anställer dem. Med den inställning kan jag inte fatta hur någon överhuvudtaget vill söka jobb i kommunen. Ni som står för avrättningarna kunde ju ägna lite energi åt att tala om hur de supermänniskor skall se ut som inte riskerar att bli halshuggna i denna blogg.
    Det verkar som om ni inte fattar att läget för Färgelanda är mycket, mycket allvarligt. Allvarligast av allt är att kommunalrådet Peter Johansson håller sig undan. Eller vågar han inte uttala sig innan han fått direktiv från alliansbröderna.
    Till sist, vad i helvete har det för betydelse vem som skriver en nyhet i tidningen så länge det som skrivs är klockren sanning.

    SvaraRadera
  8. Dom flesta neutrala bedömarna är nog överens om att Peo hade ett för svårt jobb. Man ser på kommentarerna här och i Bohusläningen vem det är som försvarar honom. Det måste kännas hårt för Ulla och övriga sossar att alla sossetjänstemännen åker ut. Snart har sossarna ingen kvar dom kan lita på:)

    SvaraRadera
  9. Sossar, sossar, sossar, hela tiden detta evinnerliga tjat om sossar. Hur kan någon enda människa veta vilket parti tjänstemännen i Färgelanda sympatiserar med? Bara spekulationer enbart ägnade att svartmåla dem som väljer att lämna kommunen. EN sak är i vart fall bergsäker får man hålla på ett tag till så som man nu arbetar i den nuvarande majoriteten kommer i vart fall ingen att rösta på varken KD, C eller M nästa gång. Maken till inkompetens får man leta efter. Med en ledare som inte ens vet vad han beställt i fråga om konsult- eller advokathjälp är räddningslöst förlorad. DÅ hjälper det inte att denna blogg tagit till uppgift att kalla alla sossar som inte håller med och applåderar alla dumheter som publiceras.

    SvaraRadera
  10. Till 22:00
    Inte särskilt svårt att räkna ut att du är en av dessa sossar. Är det du Tommy? Har du det jobbigt? Är det nån som är inkompetent så är det väl din chef Ulla och Kenneth som sabbade hela kommunen förra perioden!!!

    SvaraRadera
  11. Till 22:40
    Du är i vart fall ingen halvbror till Einstein.
    Jag har ingen aning om vilken jävla Tommy du talar om och någon Ulla till chef har jag aldrig haft. Jag är och förblir egen företagare och har aldrig engagerat mig i politiken, men det betyder inte att jag ser vad som håller på att hända i kommunen. Det är förfärande.

    SvaraRadera
  12. Till 22.59
    Säkert....dra den om Bellman också....

    SvaraRadera
  13. Till 22:59
    Det är personer som du, som drar förhastade slutsatser och därför drar ner trovärdigheten i denna blogg.
    Om du älskar att spekulera rekommenderar jag dig att fundera över vem som driver bloggen.
    Det torde vara av betydligt större intresse än att ägna min enkla person någon uppmärksamhet.
    Men sannolikt är du tillräckligt insyltad i det som nu pågår i Färgelanda och därför alltför handlingsförlamad för att klara den uppgiften. Fortsätt gärna att krtisera den gamla majoriteten, men glöm för all del inte bort Ann-Marie Jacobsson som var kommunalråd när beslutet om Björnhuset togs. Eller har hon helt plötsligt blivit oantastbar bara för att hon nu ingår i den nya majoriteten?
    Förmodligen är du centerpartist med skygglappar för båda ögonen.

    SvaraRadera
  14. Du tillhör kanske den lilla lilla minoritet företagare som tyckte företagsklimatet i Färgelanda var utmärkt i förra mätningen, när den gamla majoriteten styrde och då företagsklimatet bara nästan var sämst i Sverige? En politisk lakej? Mest troligt är du dock S-politiker eftersom du tycks ha reda på allting:)

    SvaraRadera
  15. 21:21
    Ulla anställer väl de tjänstemän som hon vill.
    kanske det blir en ny uppsättning lakejer.
    Vi får se.

    SvaraRadera