söndag 8 maj 2011

Smått och gott från Bloggens horisont

Högsäters bygdeförening har fått 40 000:- av kommunen till att bygga idrottshall och digitaliserad bio i Högsäter. Och vi som trodde att det var lite dyrare än så.

Det råder julafton varje dag i Centrumhuset - åtminstone för det av kommunen anlitade väktarbolaget. 66 000:- i månaden (nästan 800 000:- om året) betalar aktieägarna i världens mest ökända Ebberöds bank till väktarbolaget. Easy cash kallas det visst. Som vanligt löser Färgelandas politiker problemen kortsiktigt med hjälp av skattebetalarnas pengar, istället för att lösa de grundläggande problemen.

Valbohem visar ett plusresultat för 2010 på 681 000:-. "Det goda resultatet" beror på de låga räntekostnaderna, säger bolagets avgående VD Bengt Sundholm. Men det är inte riktigt sant. "Det goda resultatet" beror på alla flyktingar som Migrationsverket fyller upp Valbohems annars outhyrbara lägenheter med. En tickande bomb?

Färgelandas kommunalråd Peter Johansson (KD) kommenterar Färgelands jumboplats på Svenskt Näringslivs företagsranking. Peter säger till tidningen Dalslänningen att "Nu finns det bara möjligheter, vi kan inte bli sämre". Men det är inte riktigt sant. "Vi" kan visst bli sämre, men däremot inte falla mer på rankingen! Och när Bloggen gick senaste ronden såg faktiskt patienten riktigt dödssjuk ut.

För att inte folk skall tro att Peter levererar snömos så här i försommartider, förklarar han för tidningens reporter hur man nu skall gå till väga för att vända utvecklingen. "Fler politiker och tjänstemän måste bli involverade i dialogen", säger Peter. "Det finns nu en enighet som känns bra", avslutar Peter. Kommentarer till dessa visdomsord äro sannolikt överflödiga.

Bloggredaktionen

2 kommentarer:

  1. Jag måste kommentera väcktarfrågan.

    Där fanns två alternativ!

    Antingen stänga Centrumhuset eller anlita väcktare.

    det arbetas på högtryck för att lösa den här frågan då väktarinsattsen bara flyttar problemet och inte löser det.

    Personligen har denna fråga engagerat mig sedan 2006 då jag första gången tog upp ärendet i serviceberedningen.

    Olle & Co tyckte inte att det var vi som ägde frågan men gick ändå mig till mötes.

    Ragnesten ( polisen ) Ulla Börjesson ( Brottsförebyggande rådet) och Henrik lindh (Skolchef) sammanfördes på vårt möte.

    Jag föreslog att de tillsammans med socialkontoret skulle utarbeta en plan för att komma tillrätta med problemen, men det hela rann ut i sanden då Ordförande Olle Hagström inte var pådrivande nog.

    Så där står vi i dag. Utan någon plan.
    Men som sagt , nu är det nya tiden och där med kanske vi kan få den plan som vårt sammhälle så väl behöver.

    En annan sak som stör mig är att Bloggen är lite snabb med att dra vissa slutsattser.

    Kanske man skall ge de ledande skicktet lite mer tid att lösa sin uppgift. agendan är i allafall att få Färgelanda på fötter. Som jag tidigare har sagt.

    - Det får konsikvenser att blåsa 88 miljoner utan ledning styrning och kontroll.

    SvaraRadera
  2. Varför anställer inte kommunen någgon apa som kan vara väktare på medborgarhuset för 25 000 kr i månaden istället för att betala ett väktarföretag 66 000 kr i månaden???????
    Kan inte kommunens beslutsfattare räkna.????

    Väktarstackarn kanske kan gå runt lite utanför medborgarhuset också, så får han i alla fall frisk luft och motion istället för att stå och hänga på biblioteksdisken och gäspa.

    SvaraRadera