fredag 31 juli 2009

Björnhusgänget och Syltburken

6 kommentarer:

  1. Med tanke på artikeln i dagens Bohusläning så lär det inte komma någon sylt tillbaka i syltburken. Företagen har ju blivit lovade den hyra dom har idag. Fast när Ulla Börjesson säger att kommunen ska få tillbaka alla pengar genom hyressättningen så kanske hon inte tycker att några miljoner hit eller dit spelar någon roll. Det finns ju fler skolor att lägga ner. Nalle måste ju mat till varje pris, eller hur Ulla!!!

    SvaraRadera
  2. Ja, när sas det att hyran inte skulle bli högra än den de har idag? Har inte settdet någonstans. Ännu ett bortglömt/bortgömt papper?

    Fors uttalande att den 20 sugusti avgörs det om de flyttar in eller inte. Hyresavtal skulle vara klart då. Men, hyresavtalen ska godkännas av KS (och även KF?) Bråttom, utpressning? Hoppas några kan stå emot trycket.

    Om jag tolkat uttalandena rätt så finns det mycket kvar att göra och det kan säkert krävas mer än de 8 miljonerna extra.

    SvaraRadera
  3. Vad säger konkurrensverket om denna sponsring till några företagare? Det kan väl knappast vara ok att gynna vissa företagare på ett sådant här uppenbart sätt! Vilka företagare skulle inte vilja att någon annan betalade en satsning av den här storleken utan att man behövde betala en enda krona mer i hyra.

    SvaraRadera
  4. Till Granny:
    Håller med dig helt och hållet. Jag har inte heller sett några papper på att företagen endast ska betala den hyran de har idag! Frågan är vilka som vet om att detta antaglien bortglömda/icke diarieförda och säkerligen "muntliga" avtal har gjorts. Så sent som i förra veckan sa ju kära fru Börjesson att hon var helt säker på att de skulle få tillbaka pengarna. Dessutom så uttalade hon ett orubbligt förtroende för kommunchef Jan Eriksson och sa sig få den information hon behövde. Då återstår bara frågan hur hon får ihop detta! Hon får all information och har då fått den informationen att företagen ska betala samma hyra de har idag. Samtidigt säger hon att kommunen ska få tillbaka de pengar de satsat. Hur räknar den kvinnan. Externrapporten säger att fastigheten minst måste få in 6-7 miljoner kroner exklusive företagens egen drift och eget underhåll. Hur hänger detta ihop? Sedan tror inte jag heller att de nya 8 miljonerna kommer räcka. Säger bara en sak: Detta kommer bli katastrof!!!

    SvaraRadera
  5. Vilken superb konstnär ni har. En bild säger så mycket.

    SvaraRadera
  6. När det gäller hittills beslutade investeringar i Björnhuset, strider det som alla vet mot kommunallagen att gynna enskilda företag men om inte någon kommuninvånare är på det kommunpolitiska hugget och anmäler beslutet/besluten till länsrätten inom tre veckor efter beslut vinner det laga kraft och är oåterkalleligt. Den senaste begäran från kommunchefen om ytterligare 8 miljoner har ju bordlagts men kommer att kunna överklagas när och om ett sådant beslut tas av kf, ks eller den som har delegation.
    Men om det finns ett avtal - muntligt eller skriftligt (pacta sunt servanda) - om en hyra på en (1) miljon kronor som, enligt beräkningar här på bloggen i själva verket skulle ha kostat 8 miljoner är det olagligt enligt EU:s regler om statsstöd. I EU-sammanhanget räknas också kommunala stöd som missgynnar konkurrensen som statsstöd.
    Vem som helst kan anmäla ett sådant missförhållande till Europakommissionen. Ett 60-tal svenska ärenden har hittills prövats av kommissionen, som kan driva fallet till EG-domstolen.
    Ett konkurrerande företag däremot, kan anmäla otillbörligt statsstöd direkt till EG-domstolen.

    SvaraRadera