måndag 27 juli 2009

Kompletterande fråga till kommunstyrelsen

Nedan kommer en kompletterande fråga som Bill Östlund har ställt till kommunstyrelsen.

Kompletterande fråga och information till kommunstyrelsen när ks skall besvara frågan om fortsatt förtroende för kommunchefen Jan Eriksson

Eftersom kommunens externrevisor, Thomas Andersson, så tydligt kritiserar upplägget (konceptet) och hanteringen av Björnhusprojektet så kan det ju inte vara han som Jan Eriksson löpande har stämt av med.

Jan Eriksson har vid flera tillfällen i kf och tidningen sagt att han "löpande" har stämt av med revisorer och jurist att allt är Ok. Både upplägg, frågan om att frångå lagen om offentlig upphandling och hanteringen är enligt Eriksson Ok.

Eftersom det nu framstår helt klart att det i vart fall inte kan vara Thomas Andersson , vilket hade varit naturligt, som löpande har givit klartecken så vill vi på det bestämdaste få namnen på den revisor och den jurist som "löpande" har givit Eriksson klartecken. Får vi inte det utan endast dimmiga utläggningar så tar i vart fall vi det som att Eriksson återigen har ljugit!

Vi vill upplysa om två viktiga saker:

1. LOU (lagen om offentlig upphandling) skulle ha tillämpats. (Se konkurrensverkets yttrande)

2. Kommunen är byggherre oavsett vad Eriksson i sin okunnskap säger. Enda undantag där fastighetsägaren kan frånsäga sig sitt byggherreskap är om en annan fastighet har servitut på kommunens fastighet och utför åtgärder på sitt servitut. Detta kan tyckas harmlöst men har en avgörande betydelse för kommunens ansvar om t.ex. en allvarlig arbetsplatsolycka skulle inträffa. Kommunen ansvarar för att godkända arbetsmiljöplaner finns på arbetsplatsen och att de efterlevs. (Ej att förväxla med att det finns godkänd miljöansvarig) Är bygget försäkrat under byggtiden? Fråga Thord!

Alltså det kompletterande svar vi vill ha är namnen på den revisor och den jurist som Eriksson "löpande" har stämt av med.

Vänligen Bill Östlund e.u.

Konkurenssverkets yttrande finns ett inlägg nedan "Björnhuset - lagbryteriet som gjorde det möjligt".

4 kommentarer:

  1. Ja du Bill, tror du att du får namn? Han hänvisar nog till den personliga integriteten eller något annat lika avvisande. Det är mycket möjligt (!) att han inte har några namn, att det hela är något som sagts i brist på sanningen.

    Det drar ihop sig till storm, tror jag. Får se om några dumstrutar åker av.

    SvaraRadera
  2. Vill bara säga till Bill: Kämpa på! Dina inlägg är alltid roliga och intressanta att läsa. Det är bra att det finns såna som du som orkar kämpa och kämpa och inte ge upp. Du har vårat stöd.

    SvaraRadera
  3. Revisorn tror jag är Kalle Anka och Juristen
    Janne Långben.

    SvaraRadera
  4. Mycket mycket bra och relevant fråga!!

    Jag har själv hört Eriksson säga i fullmäktige att han stämt av med jurist och revisor. Det här ska verkligen bli intressant att få svar på!

    SvaraRadera