lördag 1 augusti 2009

Vart tog miljonerna vägen?

Som bekant fick ju igår företagen fritt tillträde till Bohusläningen och möjlighet att oemotsagda berätta sin egen historia. En aningslös reporter lät dem t.o.m. framföra sina förhandlingskrav offentligt, vilket naturligtvis gjordes i syfte att sätta extra press på politikerna i ks. Tyvärr är det inte första gången tidningen utnyttjas på detta sätt.

Möjligen slår taktiken tillbaka – vi får se.

Vi noterar Åke Modigs påstående – som för övrigt lyckades bli huvudrubrik på förstasidan – att det inte är någon lyx i Björnhuset. Nej, just det, men vart har då alla miljonerna tagit vägen? Vi återkommer snart till svaret på denna fråga.

Bloggredaktionen

9 kommentarer:

  1. Det undrar vi som var på öppet hus i våras också. Det fanns ju inte mycket att se därnere.

    SvaraRadera
  2. Inte en rad i Bohusläningen om att Konkurrensverket sagt att kommunen bryter mot upphandlingslagen. Inte en rad.

    SvaraRadera
  3. Emma Wange har lyckats se ”nyktert” på situationen ett par gånger. När Blomgren ”frilansade” slank det väl också igenom ett par kommunkritiska artiklar, men annars är det dom gamla vanliga solskenshistorierna. Det är ju enklast så!

    SvaraRadera
  4. vart tog miljonerna vägen?? Fråga Henrik!!

    SvaraRadera
  5. Till 18:19
    Ställa frågor om Watergate?
    Henrik kan mörkläggning, finns inte ett fönster i deras lokaler.

    SvaraRadera
  6. Gjort är gjort och Färgelanda kommun får se till att detta inte upprepas i framtiden. De som är ansvarig får ställas till svars.

    SvaraRadera
  7. Det har nämts tidigare som en kommentar, att om bloggen blir ett parti så skulle det få 8 mandat. Det tror jag inte på,men 4-5 mandat är mycket troligt.Dessa mandat kommer framförallt att plockas från folkpartiet och socialdemokraterna.Ifall de övriga partierna i kommunen tar sitt ansvar och möter upp bloggen så tror jag att de kan plocka mandat ifrån S och FP i nästkommande val. Ökad aggresivitet gentemot bloggen från de etablerade partierna=Minskade röster och ökad risk för nyetablering av nytt parti.

    Bondepartist!

    SvaraRadera
  8. Om det ska bli ett nytt parti måste man börja jobba med det snart, för det får inte bli ett bara ett "Vi gillar inte hur det gått med Björnhuset"parti. Det nya partiet måste ha en ideologi som omfattar det som krävs för att vara med och utforma en bra kommunal politik. Det måste vara berett på den svaga ekonomin som ska räcka till så mycket Färgelanda måste ha.

    Jag kan tänka mig att en del människor väljer att engagera sig djupare i de partier de redan tillhör eller sympatiserar med. Det går att påverka även den vägen genom att ta aktiv del i partiernas lokala arbete. Det blir nomineringar till fullmäktige och man kan påverka placeringar på listorna.

    Vilken väg man än väljer gäller det att inte bara sitta och se på, utan att aktivt arbeta för att det ska bli så bra som möjligt att bo och arbeta i Färgelanda. Viljan verkar finnas - nu gäller det att handla!

    SvaraRadera
  9. Bra sakt Granny.
    Hör en del som skall "missnöjesrösta" på SD och det känns ju inte riktigt bra, här behövs ett seriöst parti för att få in Färgelanda Kommun på rätt spår igen.

    Och vallöfte nr 1. Öppna Järbo och Stigen skola igen. Hela kommunen skall leva!

    SvaraRadera