lördag 1 augusti 2009

Allmänhetens demokratiska viljeyttring

Bloggen erfar att allmänheten börjat utfordra svinen i kommunhuset. Visserligen är kanske inte fodret det rätta, eftersom svin normalt föredrar det avfall som samvetsgranna källsorterare slänger i den gröna soppåsen.

Vi tror dock inte att de svin som är föremål för allmänhetens handfasta budskap tar någon större skada av den valda kosten – naturligt hö. Vem vet, efter utfordring kan vi kanske börja mjölka svinen på de pengar som de lurat av oss i Björnhuset?!

Bloggen vill i sammanhanget poängtera att vi anser att de "vanliga" tjänstemännen i kommunhuset gör ett mycket bra jobb. Vi hoppas att de inte känner sig träffade av allmänhetens ilska, som helt klart är riktad mot ansvariga tjänstemän och politiker som är placerade högst upp i hierarkin.

Fotona nedan är tagna den 1/8 2009 och visar den höbal som allmänheten lagt ut på kommunhusets trappa – smaklig måltid!


35 kommentarer:

  1. Franska landsbygden????

    SvaraRadera
  2. Har kommunen börjat med var tionde? De kanske borde läsa på de tio guds bud, tex MAN SKALL INTE STJÄLA!

    SvaraRadera
  3. Med detta sjunker Färgeland till avgrunden.
    Här kommer tre bud att leva efter.
    1. DEMOKRATI
    2. ETIK
    3. MORAL

    SvaraRadera
  4. Det är väl detta som Färgelanda får servera till sina äldre och skolungdomar efter björnhushärvan kan jag tro.

    SvaraRadera
  5. Nöf nöff nöffinöffnöff (=smaklig måltid)

    SvaraRadera
  6. Jag får lite blandade känslor när jag ser bilderna. Lite humoristiskt, samtidigt tragiskt,för de är icke agerandet från politikerna som leder fram till sådant här. vem vet, detta kanske bara är början.

    Maktskifte????

    SvaraRadera
  7. Livet på lannet dä ä va jau vill hau , livet på lannet tycker jau är brau.

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  9. Nu får väl Ulla Börjesson passa sig när hon står på kommuntrappan och röker! Så det inte börjar brinna i höet! Fast Ulla brukar ju vara nogräknad :) så hon har säkert en kaffekopp i andra handen så att hon kan släcka branden.

    SvaraRadera
  10. Franska protester? Jag undrar när vi får se grishuvudena och de ruttna tomaterna?

    SvaraRadera
  11. Bra att kommuninvånarna reagerar. Det sorgliga är att det ska behöva till något sådant här för att markera att nu är det NOG!!! En mycket stark misstroende yttring från folket. Hoppas bara att politikerna och tjänstemännen inser allvaret i att människor känner att de behöver ta till sådanda här aktioner för att visa sitt missnöje. Detta får politikerna ta på sig och de ansvariga tjänstemännen!

    SvaraRadera
  12. Vad skall man göra då ingen vill lyssna? Förstår tilltaget och hoppas att budskapet går fram att nu får det vara bra! Kommunens invånare accepterar inte denna cirkus längre!!

    SvaraRadera
  13. Kan tyckas som ett grov tilltag att göra på detta sättet och att bloggen uppmärksammar det. Jag tycker dock att texten är tolkningsbar och ett kåseri. Om man dessutom sätter in det i ett sammanhang så tycker jag det är svinigt att betala ut 62 miljoner kronor utan hyreskontrakt, dra ner på de offentliga verksamheterna för att pengarna (som egentligen inte finns utan måste lånas) gått till Björnhuset, be offentligt om ursäkt för att ett barn blivit mobbad för att sedan ta tillbaka ursäkten osv osv ….listan kan göras lång. Om då detta är en missnöjes förklaring och det enda sätt som någon/några känner måste till för att få politikerna att reagera så tycker jag det är ok. För som det är nu så varken lyssnar eller agerar de styrande. Hoppas dock att dom vaknar och börjar agera för att detta inte ska fortsätta. Det är ju ingen bra utveckling!

    SvaraRadera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  15. man undrar vart kommunen är på väg när man ser sånt här...

    SvaraRadera
  16. granskogens sång2 augusti 2009 kl. 14:31

    Bland det som är tristast med fallet Björnhuset är att den tvivelaktiga planeringen, genomförandet och därmed det grälsjuka tjafset kring projektet stjäl tid och energi från den allmänna näringspolitiska diskussion som måste föras i Färgelanda.

    Om entreprenörsanda, riskkapital, utvecklingsmöjligheter, nya näringar, infrastruktur, utbildningsnivå, attraktiv kultur och smart samhällsservice, alla de där variablerna som opinionsinsinstituten, som rankar svenska kommuner, räknar med, vad vi än tycker om det.

    Företagen i Björnhuset är välkomna och kan i den bästa av världar bli framgångsrika och skapa en del jobb som verkligen behövs när alla varsel på IAC har slutat med uppsägningar, arbetslöshet och i en hel del fall, särskilt för ungdomar finns ingen annan utväg än socialt försörjningsstöd, som tar resurser från andra välfärdsinsatser.

    Nu ser det ju ut som Björnhuset har utsatts för vårdslös myndighetsutövning av klåpare, av ansvarsbefriade politiker och passiva kommuninvånare i en salig röra.

    Björnhuset måste redas ut, ansvar måste utkrävas men fallet Björnhuset får inte tillåtas skymma den större bilden av näringslivet i kommunen.

    Näringspolitik i Färgelanda skulle kunna drivas smart och brett och medryckande entusiastiskt så alla goda krafter mobiliseras och drar åt samma håll.

    SvaraRadera
  17. Jag har följt bloggen sedan den startade. Jag tycker att det ät synd att ni inte tar upp för allmänheten vilka svinerier ni har utsatts för.Svinerier för att hindra yttrande friheten. Därför vill jag friska upp minnet för allmänheten och ni som står bakom bloggen.

    1.När ni bloggen var ny så startades en falskblogg i erat namn som i stort sett var identiskt.Vet ej om ni uppmärksammade detta för det är inget som ni har skrivit om.Vem startade? Var det någon ni granskade?

    2.Enligt bohusläningen så släcktes eran gamla blogg ner från Nossebro. Hur har det gått med detta?

    3.En anonym Andreas Johansson skriver in till kommunen och ber allmänheten i stort sett att "hålla käften" och vill de yttra sig så för de göra det genom något politiskt parti(politiska partier som skiter i kommunallagen och lagen om offentlig upphandling). Detta läses upp för allmänheten på KF vilket inte är OK då det var anonymt.Skandal!Vem var denne Andreas Johansson?

    4.Kommunen försöker på sin hemsida förringa den allvarliga externa revisionsrapporten.
    Kan allmänheten acceptera detta?

    5. Företagen går ut i bohusläningen och säger att de har blivit lovade att de ej ska beböva betala mer än vad de betalar hyra idag.Vem har lovat detta?

    Det är uppenbart att ni har blivit utsatta av starka krafter. Om allt varit rätt skött så skulle inte eran blogg släckts ner,anonyma brev uppläsas i KF mm.mm.

    Man kan tycka vad man vill om höbalen. Den går att städa bort. Men så som kommunpolitikerna har skött sina åtagande i mobbningsskandaler, bemötande av allmänhetens frågor eller i handhavandet av skattemedel så lär det ta lång tid att städa upp i kommunen. Ni politiker är ytterst ansvariga att vara rädda om Färgelanda och marknadsföra det utåt. NI HAR MISSLYCKATS!

    SvaraRadera
  18. Bloggredaktionens metaforiska kåseri upplever nog en del som starkt. Men känslorna av vanmakt är nu starka.I min symbolik vill jag beskriva det inträffade som att någon nu försöker stänga kommunhuset så att de ansvariga inte kommer in och ställer till mer elände för oss. Nycklarna kan vi ju inte ta ifrån dom förrän nästa val. Dessutom vill jag säga och det är ingen metafor. Det ÄR svinaktigt att:
    1. Betala ut 62 miljoner kronor utan kontrakt och därmed riskera välfärden.
    2. Att be en 10-årig mobbad pojke i tv och sedan ta tillbaka ursäkten.
    3. Genom VALSVEK tvinga folk att flytta från Stigen p.g.a. skolnedläggning som i ett av fallen till Mariestad.
    4. Att låta kommunchefen gå runt och briljera med våra skattepengar utan att han behöver bry sig om vare sig kommunallag eller politiker.
    5. M.m. m.m. m.m.

    Vänligen Bill Östlund

    SvaraRadera
  19. Ja, i länder som t.ex. Frankrike har ju folkliga protester av det här slaget blivit ett accepterat inslag i demokratin. Det är möjligt att även vi på våra breddgrader får inrikta oss på nya tider...

    SvaraRadera
  20. Politiker! Ta er i kragen och styr upp detta,NU! Ni har skapat ett Frankrike , bara ni och inga andra.

    SvaraRadera
  21. Hej! Jag var för Björnhusprojektet dvs på 15 miljonersnivån. För att stabilisera läget i kommunen är det av allra högsta vikt att Jan Eriksson avgår. Centern,Kd och Moderaterna , hjälp oss gräsrötter. Vänsterpartiet, hallå!Var är ni??????

    SvaraRadera
  22. Jag ser hoppfullt på framtiden och hoppas att vi alla lär oss en läxa av dåtiden.

    SvaraRadera
  23. Vänsterpartiet sitter i knät på Ulla Börjesson och är omtöcknade av passiv rökning.

    SvaraRadera
  24. Hembygdsrörelsens Parti? Det låter väl inte så illa?
    När kommer det?

    SvaraRadera
  25. Namnet Hembygdsrörelsen väcker tankar om bygdegemenskap ,kultur mm. Under andra världskriget startade en avdelning i C-byrån(Svenska militära underättelsetjänsten)den såkallade "Hembygdsrörelsen". Man organiserad ett nätverk förankrat bland lokalbefolkningen. Huvuduppgiften var att samla underättelser om den Nazi-tyska ockupationsmakten i norge. Genom förvarningstecken om en kommande tysk ockupation av Sverige så skulle en befintlig motståndrörelse redan vara organiserad. Detta skedde på tidigt 1940-tal. Det som händer i Färgelanda 2009 har vissa likheter. Skillnaden dock ,är att Färgelanda redan verkar vara ockuperat.

    SvaraRadera
  26. Jodå, ockuperat är det och våldtagna har vi blivit hela högen, men motståndsrörelsen växer så det knakar.
    6449 besökare på Bloggen. Vissa som läser tillhör väl fiendelägret, men ändå.

    SvaraRadera
  27. 16:28
    Psyops min vän . Jag säger bara PSYOPS!

    SvaraRadera
  28. Känner du dig hjärntvättad?

    SvaraRadera
  29. Nej,tvärtom-Verba Arma Nostra,Videre Videnda- syster eller broder.

    SvaraRadera
  30. Semper Comperiemus!

    SvaraRadera
  31. Apropå den franska vinklingen......

    Paul Valéry, fransk poet, tänkare mm mm sa:

    "Politik är konsten att hindra människor från att blanda sig i det som angår dem."

    SvaraRadera
  32. Preparatus Supervivet!

    SvaraRadera