lördag 10 oktober 2009

Ang den beklagansvärde Carlsson (fp)

Bohusläningen hade igår en ”intervju” med den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp). För tillfället vikarierar den beklagansvärde som kommunalråd och det har väl knappast undgått någon vilken skada han orsakar kommunen och dess invånare.

Den beklagansvärde uppgav för Bohusläningen att han är övertygad om att Björnhusaffären, som innebär förluster för kommunen på mellan 180 och 300 mkr, är en bra affär för kommunen. Hål i huvet? Ja, om man är artig kan man säga det. Carlsson förestod i sin glans dagar en sportaffär, där han lärde sig att öva upp munvädret. Och som politiker kan det visserligen vara en fördel om man har lätt för att prata, men det är inte bra om politikerna inte har något vettigt att säga och säljer sina varor med falsk marknadsföring. Tidningens reporter frågade anmärkningsvärt nog inte hur Carlsson kan tycka att en affär som ger skattebetalarna mångmiljonförluster är bra.

Det politiska UFO:t Carlsson traskade sedan vidare i sin lilla fantasivärld och berättade att Björnhuset kommer att ge ”många nya arbetstillfällen” och att Björnhuset ”blir en tillväxtmotor för kommunens näringsliv”. Några bevis till styrkande av denna tes anfördes emellertid inte och tidningens reporter ställde naturligtvis inte heller några frågor. Kanske var avståndet mellan lokalredaktionen och Carlssons hemplanet Pluto för långt? Verkligheten visar dock på en helt annan utveckling – inga jobb i Björnhuset och de stora förlusterna i Björnhuset har redan lett till att kommunen tvingats avskeda folk i verksamheterna.

Därefter snurrade det till rejält för den beklagansvärde, som – trots sina översvallande hyllningar till projektet – ville utreda vad som gått fel. Egentligen obegripligt eftersom han strax innan höjt projektet till skyarna. Dessutom glömde den beklagansvärde, att han så sent som för några veckor sedan röstade ner ett förslag från Hugo Hultgren (m) att utreda Björnhushärvan. Men det är klart, den korrumperade Carlsson vill naturligtvis inte ha en opartisk utredning, utan en utredning som han och hans korrumperade medlöpare i Socialdemokratin kan kontrollera och diktera villkoren för. Annars risker ju den beklagansvärde att själv bli utpekad som syndabock. Och det vill han inte veta av. Inga syndabockar säger Carlsson till tidningen.

Färgelanda har fått sin egen politiske Svarte Petter – återstår att se hur länge vi skattebetalare skall tvingas sörja för hans uppehälle via skattsedeln. I värsta fall kan det dröja tills nästa val.

Bloggredaktionen

11 kommentarer:

  1. Kanske dags att börja på listan med "Björnhusoffer".
    Eftersom den officiella kalkylen för Björnhuset ger stotra förluster redan när man ljuger så mycket man kan om kostnader och intäkter så lär verkligheten bli en rysare.
    En hel kommun kommer att drabbas av björnfrossa.
    Nedan följer början till en lista över vad Kenneth och Ulla kommer att tvingas göra besparingar på.
    Fyll gärna på med andra troliga besparingsåtgärder. Viktigt att kommuninvånarna får reda på vad som kommer att offras för att stödja 3 oseriösa företagare och dess utländska arbetskraft.

    *Högsäters skola
    *Högsäters brandstation
    *Ytterligare vårdpersonal
    *Skolbespisningspersonal
    *Lärare
    *Dagbarnvårdare
    *Ungdomsgård
    *Snöröjning
    mm. mm.

    SvaraRadera
  2. 4 sketna mandat och så kan han hålla på så här. Bara i en bananrepublikskommun kan detta hända.

    SvaraRadera
  3. Ska bli intressant att höra hur han skall förklara alla besparingar som måste göras.

    SvaraRadera
  4. 3 oseriösa företagare och dess utländska arbetskraft.?

    SvaraRadera
  5. Björnerud satsar på Rumäner

    SvaraRadera
  6. 22.13
    Det har han inga problem med. I våras sa han att han var öööööövertygad om att kommunen skulle få tillbaka pengarna. Vet du varför? Jo, för det hade tjänstemännen sagt till honom!! Gud vilket skämt han är. Han är verkligen beklagansvärd. Kommunalråd??? ROFL

    SvaraRadera
  7. Kennet har Saids mandat. Det räcker för honom.

    SvaraRadera
  8. Ja, i min GT från 7 okt, ger Kenneth svaret på kostnadsökningen. Jag säger det igen, det kommer många ord ur den munnen, gäller att komma ihåg också. Nu vill han tydligen utreda det hela? Då, den 7 okt säger Kenneth, "Det har blivit dyrare för att de inblandade företagen växer. Och det är vi glada för."
    Så bra, växer så det knakar kanske, likvida upp över öronen, kan inte betala full hyra. Själv känner jag mig överkörd ont lite varstans och luspank.

    SvaraRadera
  9. "Dom" ser sej själva som ubermenschen - övermänniskor. Nazisterna använde flitigt retorik om övermänniskan i sin propaganda.

    Detta försvann 1945 men tydligen inte här för fp och s.

    Visar vilken dålig moral vissa har: "Ramavtalet gäller inte längre" har hon någon koll alls på avtalsrätt och att hon är låååååååååååååångt över den lagliga gränsen.

    Hon lär vakna, men usch vilket uppvaknande. Det är inte 1945 längre, man tittar inte ner på folk längre. Vi har en lag och vi har demokrati.

    SvaraRadera
  10. Glöm inte Ulla i allt detta för hon är minst lika beklagansvärd som Kenneth C. Hon kör ju faktiskt sitt eget race helt och hållet. På fullt allvar är hon korkad eller? Jag har inte hört henne säga nåt vettigt. Det hon säger är att detta får INTE påverka våra enheter. Nej, men var i h-ete ska hon ta pengarna i från?

    SvaraRadera
  11. I Stigen har vi ett dagis kvar.....men det ryker väl snart det också:-(

    SvaraRadera