fredag 9 oktober 2009

Ang Lagföring och Carlsson (fp)

Den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp) fortsätter att blamera sig.

I en artikel i dagens Bohusläningen fortsätter den beklagansvärde att blamera sig med en serie bisarra uttalanden, som skickar kalla kårar längs ryggen. Får han betalt för att göra som han gör, eller är han verkligen så dum och okunnig som han ger sken av, kan man fråga sig? Vi återkommer senare med en utförlig kommentar till Carlssons märkliga uppträdande.

Bloggen finner redan nu skäl att meddela vår inställning till omröstningsresultatet i onsdags när hyresavtalen röstades igenom med siffrorna 7-6. Kommunen har civilrättsligt bindande avtal med företagen, som innebär att företagen är skyldiga att betala 10-tals miljoner högre hyra än vad som beslutades av ks. Att rösta för hyresavtalen innefattar därför ett uppsåt att skada huvudmannen kommunen, som sannolikt konstituerar brott och som i brottsbalken rubriceras som trolöshet mot huvudman. I förevarande fall handlar det p g a beloppens storlek om grov trolöshet.

Bloggen rekommenderar att en polisanmälan rörande trolöshetsbrott upprättas, vari namnges de sju ks-ledamöter, som beslutade anta hyresavtalen. Vi återkommer senare med besked om hur en sådan polisanmälan lämpligen bör utformas. Det är en fördel om fler kommuninvånare förenar sig kring samma anmälan.

Bloggredaktionen


22 kommentarer:

  1. Jag uppmanar alla att ta del av Ute Thompsons utmärkta insändare i Dagens Dalslänning, Hon går till skarpt angrepp mot kommunchefen och politikerna i FP, S och V. Några punkter. Efter att ha konstaterat att inte avtalen täcker kostnaderna skriver hon: "Det är inte så konstigt med tanke på hans magra meritlista. Han kan knappt få till stånd ett bra reslutat för kommunen om han så ville. Han tar inte heller hjälp av den kompetens som ändå finns i kommunen. (kanske mindervärdeskomplex?)"

    "Nu har i alla fall företagen fått sina stora bidrag. Varför behövde vi företag som är bidragsberoende?"

    Ute skriver många kloka ord innan hon avslutar med:"Ks ledamöterna i FP, S och V bör ansöka om god man omedelbart!"

    Läs Dalslänningen!

    SvaraRadera
  2. Tid och plats!
    Jag skriver på.

    SvaraRadera
  3. Att bygga samhälle kan bara utgå ifrån demokrati. Denna demokrati utförs av förtroendevalda utsedda av och ansvariga inför väljarna i enlighet med tydligt presenterade politiska värderingar.

    Då frågar jag Ulla Börjesson(s).
    Var är SOLIDARITETEN?
    Var är FRIHETEN?
    Var är JÄMLIKHETEN?

    Den demokratiska processen och samhällsförvaltningen måste bygga på offentlighet och insyn, och på klara och rättvisa spelregler. Politiska uppdrag och tjänster inom offentlig förvaltning måste stå öppna på lika villkor för alla medborgare.

    Då frågar jag Zaid Långström(s).
    Var det lika villkor för alla när Jan Eriksson tillsattes?

    Jag uppmanar alla som upplever Kommunstyrelsens beslut felaktigt, överklaga till Länsrätten, gärna i en gemensam överklagan.
    SOLIDARITET utesluter inte strävan till individuell utveckling och framgång, men väl den egoism som gör det tillåtet att utnyttja andra för egna fördelar.

    SvaraRadera
  4. Alla kan inte ha behandlats lika när kommunchefs jobbet tillsattes. Lika lite som alla företagare i Färgelanda behandlas lika. Detta måste vara trolöshet då man, utan att invänta att kontrakten vinner laga kraft, bestämmer sig för att skriva på kontrakt som gör att kommuninvånarna får stå för en stor del av kostnaden för lång tid framöver. Detta trots att de hela tiden med bestämdhet hävdat att vi (kommuninvånare) kommer få tillbaka pengarna när kontrakten skrevs. När det var dags att skriva och det visade sig att vi inte kommer få tillbaka pengarna så struntar dom i det. Det finns så mycket man vill säga om det är så att det skulle kunna bli en uppsats. Det här måste anmälas!!! Det finns ingen möjlighet att det får lov att gå till på detta totalt odemokratiska sätt. Kenneths artikel idag är ju löjligt patetisk. Detta kan han väl inte tro på själv får vi hoppas. Nej, nu är det nog bara anmälan som gäller och det är "roligt" att se att det finns ett sådant engagemang att skriva på för det är nog som sagt enda sättet att få stopp på idiotin. Bra artiket av Ute T i Dalslänningen idag. Mycket bra! En sak till var bra att få reda på vid ks mötet och det var det att svaret till revisionen och därmed ansvaret för att "olagligt" betalt ut pengar är inget politiskt beslut. Dessutom så ansåg sig Hugo H, Ann-Marie J och Iren J förda bakom ljuset. Dom hade röstat för att bevilja mer pengar men hade blivit lovade att när kontrakten skrivs så skulle kommunen få tillbaka pengarna. När dom ifrågasatte detta så fick dom det horribla svaret av Ulla B (s) att det borde alla ha vetat att ramavtalet inte gällde längre. Fast det fastlogs i maj i år. Det har bara gått några månader och inget nytt politiskt beslut har fattats. Med alla dessa fakta så borde s, v och fp agerat ansvarsfullt och sett till att det förhandlats fram avtal som stämde med ramavalet. Detta ramavtal har ju företagen skrivit under. Nu har de sett till att kommunen inte har någon som helst förhandlingsmöjlighet utan de väljer och köra kommunen i botten. Detta kommer att visa sig i nästa val. Förhoppningsvis tidigare i och med anmälan. Skrivet tveklöst på anmälan.

    SvaraRadera
  5. scanna dalslänningen och lägg ut den till oss som inte har den.

    SvaraRadera
  6. Jag är mer än gärna med på en anmälan, så hoppas någon som är hemma på detta området snickrar ihop nåt bra.

    Men till skillnad från vissa politiker i kommunen så vill jag gärna först läsa vad det är jag skriver på........

    SvaraRadera
  7. Jag hörde att JE blivit uppringd om vdjobb på HM.
    Det var Stefan Persson själv som ringde upp honom.

    "– Det inträffar några gånger per år att man blir tillfrågad, säger Jan Eriksson.

    – Vi inledde diskussioner. Men det är inte längre aktuellt. Resultatet blev att jag inte ska börja där.

    SvaraRadera
  8. JO anmälan är nog också bra, inte bara länsrätten

    SvaraRadera
  9. Justitieombudsmannen (JO)
    JO granskar om myndigheter och enskilda tjänstemän följer lagar och förordningar, samt påbudet om iaktagande av saklighet och opartiskhet. Till JO kan vem som helst framföra klagomål. JO kan även väcka åtal för brott som begåtts i tjänsten.

    SvaraRadera
  10. Björnhuset är Färgelandas Babels torn:

    Babels torn i Bibeln har ofta använts synonymt för mänskligt övermod och försyndelse mot Gud. Försöket att bygga ett torn ända upp i himlen har ansetts ha bestraffats med språkförbistringen, uppdelningen i olika tungomål, så att människor inte längre kunde förstå varandra.

    SvaraRadera
  11. Att tappa fotfäste i en enkel i ideologi.

    Socialdemokratin är och förblir ett antikapitalistiskt parti, som alltid byggt motkraft mot kapitalets anspråk på makt över ekonomi och samhälle.

    Hur gick det i hyresförhandlingen, var ni motkraften?

    Svar: C, M och Kd var motkraften!

    SvaraRadera
  12. Psykisk störning - storhetsvansinne - övermod

    SvaraRadera
  13. Ann-Marie Jacobssons bror Bengt Hilmersson sitter i kommunstyrelsen i Vårgårda. Vilka slutsatser man nu kan dra av det. Tiomiljonerkronorsfrågan är om det hjälpte eller stjälpte.
    Försökte AMJ frälsa Färgelanda eller var det BH som frälste Vårgårda?

    SvaraRadera
  14. Nej, någon samtalade med Vårgårda.

    SvaraRadera
  15. vi är ca 6 000 invånare och det är inte långt till vårgårda

    SvaraRadera
  16. Jag såg i tidningen idag att de söker en ny kommunchef i Vänersborg. Det vore väl ett jobb för Janne! Han vet hur man myglar.

    SvaraRadera
  17. Ser även att Färgelanda kommun söker en ekonom till ett vikariat på ett år. Det är mycket som ingår i jobbet.

    SvaraRadera
  18. Till 06:24

    Man upphör aldrig att förvånas av den kommunala världen, men jag tror att Jan E får svårt att få ett nytt kommunchefsjobb i vår geografiska närhet. Det finns tydliga misstroendeförklaringar mot honom från politikst håll.

    SvaraRadera
  19. Läser i en GT från 7okt om Björnhuset.
    "Det har varit full politisk insyn i frågan hela tiden, säger Ulla Börjesson (s)"
    Insyn och insyn, det är frågan? Om informationen ges av en expert i det här fallet Jan Eriksson, skall inte denna vara trovärdig?
    Det är inte full politisk insyn när tre partier gör uttalandet, "vi är förda bakom ljuset".
    Jag tror det är hög tid att Socialdemokratin börjar uppträda korrekt.
    Ramavtalet är ett gällande avtal. På vilka grunder kan Socialdemokraternas partigrupp få information om att detta är satt ur spel?
    När togs politiskt beslut om Ramavtalets icke gällande?
    Har partigruppen full insyn?
    Är dom "förda bakom ljuset"?
    Frågorna börjar bli många, och svaren nödvändiga om tilltro för partiet skall upprätthållas.

    SvaraRadera
  20. Vad jag förstår så är det KF som skall ta det avgörande beslutet om att godkänna tilläggsanslaget på 10 MSEK. Är det så?

    I sådana fall är det mycket viktigt att få ut så mycket fakta som möjligt angående intäkter, kostnader, ramavtal etc.

    Då kan man ju alltid hoppas att någon av fullmäktigeledamöterna i S alt. Fp tar sitt förnuft tillfånga och inser att det är bättre att rädda kommunen från en ekonomisk härdsmälta än att vara populär hos UllaKenneth.

    Någon som fått nog av idiotin som pågår.

    I och för sig tror jag att Kenneth har ordentlig pli på sin grupp, så man får väl hoppas på att någon sosse kan ta ett klokt beslut.

    Och var står Bruno Karlsson? Någon som vet?

    SvaraRadera
  21. Ja du DNV, politiska självmord är nog den enda lösningen på idiotin.
    Kan inte förstå varför ingen revolterar i Socialdemokraterna.

    SvaraRadera