tisdag 6 oktober 2009

Angående hyresavtal - årskostnader!

Det sägs så mycket av Jan Eriksson. Jag går på vad som är dokumenterat och står i avtalen. De tre avtalen ger en sammanlagd förhyrd yta på 153 + 1873 + 153 + 2008 + 997(Västfarm) = 5184 m2. Dessutom kan vi se i avtalen att Björnerud och Lillesjö skall enligt bilaga 1a (ej upprättad ännu enligt skriftligt svar) ha del i gemensamma utrymmen. Hur stora är dessa??? Björnhuset är på 10 000 m2 (enligt tidigare uppgifter). Alltså fattas ca 4800 m2 som inte finns beskriva i kontrakt.

Thord Karlsson säger i Bohusläningen den 6/10 2009 ca 1350 m2??? Så där håller det på. Nu påstås det att det sitter mätare för el, värme och vatten i Lillesjö respektive Björneruds lokaler samt att det är avläsningar av dessa som skall gälla vid debitering. Varför står då detta inte på kontraktet? Det gör det för elen i Västfarms kontrakt. Det är det som står i kontrakten som gäller – ingenting annat! Vi känner igen luddigheterna från det ej ännu avslutade investeringsskedet. Vi vet hur det gick! Nu går vi in i förvaltningsskedet. Vi lär även där se ”hur det gick”.

Konstaterar dock att Jan Eriksson i Bohusläningen idag, den 6 oktober 2009, ej bemöter den del av kalkylen som ger en förlust på 177 miljoner kronor. Den kalkylen är enkel, rak och rätt! Dessutom är det denna typ av kalkyl som skall användas då ”rätt” kostnad skall redovisas i bokföringen. (Se f.ö. revisionsrapporten)
Används istället Jan Erikssons 1.5 miljoner för den årliga kostnaden för drift – och underhåll (dock overkligt) så tillför det ändå endast kalkylen ca 35 miljoner kronor. Då återstår 177-35=142 milj.kr.

Ja, det är en sorglig samling argument som vi nu bevittnar. Jan Eriksson dillar (har jag hört) om restvärde när det i verkligheten är en restskuld. Samtidigt är det nu, i allt det allvarliga, inte så lite parodiskt. Lika lite som man (enligt kommunallagen) har rätt att ta in skatt genom att höja vattentaxan, och överföra vinsten till skattekollektivet, lika lite har man rätt att ta in kommunalskatt för att gynna enskilda näringsidkare.

Har ej velat svärta ned kommunen men ett godkännande av avtalen i detta skick, samt utan avstämning mot ramavtalet, gör ju att anmälningar blir oundvikliga. Vi kan ju inte tillåta att Eriksson lika huvudlöst drar igång nästa och nästa projekt, eller hur?

Med vänlig hälsning
Bill Östlund

14 kommentarer:

  1. Detta kommer att sluta i tårar. Det är ett som är säkert! Sen ska kvasten gå.

    SvaraRadera
  2. Håller helt och hållet med dig bill, en anmälan kommer att bli helt oundviklig helt klart.Om dom nu inte tar sitt förnuft till fånga och LÄSER ramavtalet!

    Ännu en gång till dig,er andra på bloggen och alla andra som kommer med bra kommentarer här....bra jobbat!

    SvaraRadera
  3. Suveränt Bill! Nu måste alla ha fattat att det inte kommer att ge kommunen en enda krona i vinst och antagligen inte mer än några få jobb. Vi förlorade Samhallsjobben, glöm inte det.

    Nu gäller det att se vad som händer i morgon. Kom dit ni som kan. 8:30 börjar det med information om Björnhuset. Sessionssalen på Kommunkontoret.

    SvaraRadera
  4. Hört av säkra källor att Jan E sökt kommunchefstjänsten i Vårgårda.
    Vad är sannolikheten att de vill ha honom?
    1/10000 kanske.
    Vi har 300.000.000 skäl att vilja vara av med honom.
    I sin egen hemkommun lär han inte platsa då de verkar ha ett annat synsätt på bl.a. mobbingärenden.
    Föreslår att den dag Jan E lämnar Färgelanda gör vi till lokal högtidsdag vilken skall firas stort varje år så att ingen glömmer vad han ställt till med i vår kommun.

    SvaraRadera
  5. Vem mailar Vårgårda?
    Nej för h...te låt bli!

    SvaraRadera
  6. 22.02
    Det vore ett "Halleluja moment" som hon på Idol skulle ha sagt

    SvaraRadera
  7. Mitt upp i allt detta kränks den lilla pojken!
    Tänk efter, 177 000 000:- och vissa politiker ger sken av att måna om vår ekonomi.
    Groteskt,tarvligt och cyniskt!

    SvaraRadera
  8. Det är detta bisarra du beskriver 23,01.
    Kommunen skiter i våra barn.
    De barn som skulle, (men som aldrig i helvete kommer tillbaka), försörjt oss när vi blir pensionärer.

    Barnen kan välja dom vet vad kommunen gjort, dom flyttar ALDRIG tillbaka.

    SvaraRadera
  9. 22:02 Med noll insikt kan vem som helst söka kc-jobb. Här är han handplockad med eller utan CV. Chansen är noll, finns bara ett Färgelanda i Sverige.

    SvaraRadera
  10. Det mest troliga är att de flesta arbetstillfällen finns utanför vår kommun.
    Vem skall pendla hem dessa skattekronor och bli bemött av inkompetens av makten. Du får inget igen, bar slita ihop till korruptionen.

    SvaraRadera
  11. Länk till tjänsten: http://www.chefsjobb.se/annons.php?id=15996&r=Kommunchef&f=34

    sista ansökningsdag 31/8
    försöker han smita ut bakvägen???????

    SvaraRadera
  12. Kaptensråttan lämnnar det sjunkande skeppet. Fy fan vad arg jag blir. Ställa till det så här och sen bara sticka. Inget ansvar, behöver inte betala tillbaks,ingenting och vi får betala notan.

    SvaraRadera
  13. Japp idag gäller det! Skandal att hyresavtalen tas upp igen. Vadå..det går inte att komma längre med företagen. Men herregud de har ju förbindit sig i och med ramavtalet. Vilket skitsnack. Och nu när JE lämnar kommunen (för Vårgårda) så får politikerna ta smällen sedan. Är det så de vill ha det? Klingar det inte någon varningsklocka i huvudet på dem. Varför skulle JE söka ett annat jobb om han var så stolt över det han åstadkommit här? Det borde ringa flera klockor.

    SvaraRadera
  14. I Vårgårda fick kommunchefen sparken i våras. Skälen har hållits hemliga. Den sparkade kommunchefen är nu kommunchef i Essunga kommun. Jan Eriksson har än så länge en officiellt oförvitlig record och med en kommunchefstjänst i sitt cv har han troligen goda möjligheter att få jobbet i Vårgårda. Att han fick jobbet i Färgelanda på obegripligt svaga meriter var ett resultat av mygel men nu har han bevisligen jobbat som kommunchef. En fördel med att han går självmant och inte kickas är att han inte belastar kommunen med avgångsvederlag. När kommunchefen i Vårgårda tvingades avgå fick han 24 månadslöner mm. Med Jan Erikssons lön skulle en så generös fallskärm kosta Färgelanda i runda slängar 1,5 miljoner kronor.

    SvaraRadera