tisdag 6 oktober 2009

Hyresavtalen - KS-avgörande på onsdag

I morgon onsdag avgörs om Jan Erikssons huvudlösa hyresavtal, som innebär förluster på minst 177 000 000, kommer att godkännas av ks.

I dagens Bohusläningen läser vi att kommunchefen har gjort "egna kalkyler med hjälp av expertis från Fastighetsägarna som visar att vi får igen pengarna". Problemet är bara att den kalkyl som Jan Eriksson presenterat för politikerna visar på kraftiga förluster och detta trots att Jan arbetat med fiktiva hyror och medvetet underskattat kostnaderna.

Det är garanterat inte någon expert från Fastighetsägarna som hjälpt Jan att fantisera ihop dessa siffror, utan de har "experten" Jan hittat på och lagt in i kalkylen helt på egen hand. Bloggen kan också avslöja att politikerna som tagit del av Jans "kalkyl" inte förstår hur Jan räknar.

Bloggen tycker också det är olyckligt att Tord Karlsson uttalar sig i tidningen på det sätt han gör. Möjligen har han blivit beordrad, men faktum kvarstår att hyresavtalen anger att Lillesjö och Björnerud endast skall betala 32% resp 30 % av sina kostnader för el, värme etc. Om företagen skulle utnyttja denna oklarhet i avtalen, innebär det att slutnotan kan hamna på minus 300 000 000 kronor eller mer.

Bohusläningen tar i dagens artikel upp en annan oklarhet - den om kostnaderna som avser gemensamma lokaler (flera tusen kvadratmeter) och utrustning, som kan förväntas uppgå till mycket stora belopp. Dessa kostnader saknar helt reglering i hyresavtalen. Ks skall ju enligt mygelpartiernas (s, v och fp), plan inte ens ta ställning till ett hyresavtal för Västfarm, vilket omöjliggör en rättvis och säker fördelning av kostnaderna.

För en utomstående betraktare måste det framstå som helt obegripligt att ärendet kommer upp till beslut under dessa omständigheter. Det är den beklagansvärde myglaren Kenneth Carlsson (fp), e o ordf i ks, som ansvarar för dagordningen.

(S) kommmer vid ks-mötet förmodligen att företrädas av den tragiska Ulla Börjesson, (fp) av den beklagansvärde och (v) av den diffuse och världsfrånvände R. Ingemar Eriksson.

Bloggredaktionen
Klicka på pilen i bilden nedan för att lyssna och se presentationen.

10 kommentarer:

  1. Nu slingrar du dig, vet inte hur, där av ingen kommentar. Saken är den Jan Eriksson, om det kommer till din kännedom, en kalkyl, som i detta fallet är upprättad av Bill Östlund som pekar mot avgrunden, var gör du då?
    Ja, då kläcker du ut "vet inte hur", jag säger VET HUT!
    När du har ansvaret och har två kalkyler som skiljer, en för plus, en för minus, då skall du stå på bromsen!
    Det är möjligt att båda är fel, vad vet jag, båda kan inte var rätt.
    Rätt skall vara rätt! Du måste fördjupa dig i Bills kalkyl. Ditt svar skall bli, JAG VET HUR!.

    SvaraRadera
  2. Det ser ut som Jans "kompanjon" Jan Stalfors som presenterar. Visste inte han kunde norska. Är det Lean-projektet?

    SvaraRadera
  3. Som "flytschemat" visar: det som fungerar är "Skyll på andra". Jag undra hur många gånger vi för höra våra politiker skylla på någon annan.

    Jo, men han/hon sa.......
    Alla sa......
    Det var inte bara jag.....
    Jag litade på.........
    Det är så komplicerat........
    Det skulle ju funka......
    Men........

    Det finns även underlåtenhetssynder. Man måste gör något själv, man kan inte bara sitta och rulla tummarna. Det är lika fel det!

    Vad händer i morgon? C,M och KD har visat att de kan räkna.Har någon mer äntligen räknat själv? Ulla och Monica sysslar med siffror, så de borde kunna räkna själva. R.Ingemar har en sifferbakgrund. Håkan G kan räkna tält, Kenneth kunde ta betalt i sportaffären, Kerstin kan säkert räkna mer än bovar Frank vet jag inte vad han räknar, men han kan säkeert det. Utnyttja era gåvor.

    SvaraRadera
  4. Synd, klippt för tidigt, strax därpå informerar han om att det är infört i Färgelandas nya organisation med mycket lyckat resultat.
    Enda hotet han kan se är nyvalet 2010.

    SvaraRadera
  5. Tyvärr räcker inte Tord till. Alltför svag, helt i händerna på Jan. Tråkigt.

    SvaraRadera
  6. Ungefär som Jan S, ja. Men jag tror inte det. Han har haft fullt upp med att skriva sina Nyhetsbrev. Han presterar ett, eventuellt två per månad. De består av många sidor inbjudningar till olika träffar (inbjudningar han häftarpå sina två sidor txt, så det blir en lunta på 8-9 sidor. Han har inte haft tid att göra flytschemat.

    SvaraRadera
  7. Man känner inte igen honom på utseendet och på accenten, men fanimej på innehållet i det han säger!

    SvaraRadera
  8. Sluta förnedra mannen på filmen genom att jämföra honom med Jan Eriksson. Han har iaf koll på läget och en strategi.
    Skulle förmodligen klassas som överintelligent i jämförande studie med tjänstemännen i Färgelanda;).

    SvaraRadera
  9. Jag fattar inte att ärendet öht kan komma upp. Helt j-la sanslöst! Kenneth, du är en riktig nolla och inte särskilt smart heller!

    SvaraRadera
  10. Kan JE skylla på någon annan?

    SvaraRadera