onsdag 14 oktober 2009

Kommunens skada - 17 miljoner kronor

Majoriteten av ledamöterna i Kommunstyrelsen i Färgelanda har sannolikt gjort sig skyldiga till brott, när de beslutade godkänna hyresavtalen med företagen.

Bloggen redovisar nedan den direkt påvisbara skada som kommunen lider genom ks:s beslut förra onsdagen, att frångå de civilrättsligt bindande avtalen med företagen och istället godkänna Jan Erikssons förslag till hyresavtal. Skadan uppgår noga räknat till drygt 17 000 000 kronor.

I sammanhanget skall framhållas att vi endast räknat på den första avtalsperioden, d v s på de första sju åren. Utfallet därefter är osäkert och det är inte säkert att företagen därefter fortsätter att hyra eller ens överlever den första hyresperioden.

Vid uträkningen har vi valt att endast räkna på skillnaden i hyra mellan de beslutade hyresavtalen och de civilrättsligt bindande avtalen, d v s ramavtalet från 2007 och tilläggsavtalet från maj i år (se avtalen nedan detta inlägg). Det innebär att vi inte baserat företagens hyra på 72 mkr när vi fastställt skadan, utan på de 62 mkr som företagen är skyldiga att betala hyra på enligt tilläggsavtalet från i maj. Detta för att kunna fastställa skadan i rättsligt hänseende.

Att de verkliga förlusterna blir betydligt högre är en annan sak. Den totala förlusten för skattebetalarna under hyresperioden, räknat på en investering om 72 mkr, uppgår faktiskt till det dubbla eller 34 mkr. Detta beror bl a på att grundhyran om 1,09 mkr/år inte räcker till för att täcka kostnaderna för drift och underhåll m m, som vid användande av REPAB:s vedertagna värden jämte avsättningar för erforderliga reinvesteringar i kylanläggning m m, uppgår till 2,6 mkr/år. Det skall också framhållas att 2,6 mkr/år är lågt räknat med tanke på anläggningens komplexitet, varför de verkliga kostnaderna kan förväntas bli ännu högre. Som jämförelse har Jan Eriksson räknat med en kostnad om ca 1,5 mkr/år för drift och underhåll, vilken alltså inte ens täcks av bashyran om 1,09 mkr/år.

Eftersom kommunens skada är både direkt påvisbar och möjlig att precisera samt att kommunen lidit skadan genom att en majoritet av ledamöterna i ks missbrukat sin förtroendeställning, föreligger enligt Bloggens uppfattning ett solklart fall av grov trolöshet mot huvudman. Brottet kommer att polisanmälas och det är vår starka förhoppning, dels att så många som möjligt kan förena sig kring en anmälan, dels att brottet lagförs.

I en kommentar tidigare idag, som rörde ett annat tillägg, pekade någon på vikten av att polisamäla - inte för att sätta dit någon utan för att försvara demokratin. Vi håller helt med om detta. Det handlar således inte i första hand om att sätta dit någon enskild, utan istället om att slåss för demokratiska grundprinciper och återupprätta kommuninvånarnas heder. Detta kan endast ske genom att de skyldiga skiljs från sina uppdrag.

Bloggredaktionen

(Klicka på bilderna nedan för att göra dem större)




21 kommentarer:

  1. Uträkningen ser helt ok ut. Inte mycket att snacka om. Bra att ni skilde på skada och förlust, vilket ju är viktigt för anmälan. Man blir inte lite rädd när man ser totalförlusterna, 35 millar och det bara på 7 år. Ojojoj säger jag bara.

    SvaraRadera
  2. Vad i himlens namn tänker dom på när dom beslutar nåt sånt här. Är dom köpta eller?
    Fattar nada.

    SvaraRadera
  3. Bra! Sätt nu ihop detta och skriv en anmälan. Vi är en hel del som väntar på att få tillbaka demokratin i Färgelanda. Demokratin och respekten för kommuninvånarna.

    Under historiens gång har vi invånare och skattebetalare i kommunen fått framstå som för inkompetenta för att förstå det fina i kråksången. När vi har frågat eller ifrågasatt har vi fått kraxande svar utan relevant innehåll. Skönt om det blir slut på det.

    Tyvärr står vi med en nota som vi inte kan göra en springnota av, men vi får kämpa vidare. Det blir val!

    Väntar på att skriva på.

    SvaraRadera
  4. Samma sjukdom som Bodström fått, fartblindhet, storhetsvansinne,osv

    SvaraRadera
  5. Billy boy borde ställa sig nere vid torget i Färgelanda med sin husvagn. Det gäller att han strukturerat och pedagogiskt föklarar för allmänheten varför de ska skriva under en anmälan. Vi som följer bloggen vet ju redan "VARFÖR".

    SvaraRadera
  6. Spökplumpen! Sist KS var du litt trumpen! Dags att ge dej en kick i rumpen!

    SvaraRadera
  7. Den som blivit förtroendevald måste
    vara lyhörd för önskningar, krav och förväntningar,
    också vara beredd att förklara,
    argumentera och övertyga, d v s ha förmågan
    att förankra sina åsikter hos medborgarna.

    -------------------------

    Besparingar och sammanslagningar av
    kommuner har lett till att många kommuner
    kommit att präglas av centralisering,
    professionalisering och partipolitisering.
    Antalet fritidspolitiker har minskat och
    samtidigt har chefstjänstemännens makt ökat. För att i någon mån öka medborgarnas
    engagemang och delaktighet har
    många kommuner inrättat kommundelsnämnder
    och byalag (Ljungberg 1998).

    -----------------------


    Ett begrepp av största betydelse i kommunikationsprocessen
    är ”trovärdigheten”. Förtroendet för olika samhällsinstitutioner
    är av betydelse för hur
    kommunikationen fungerar.

    Utgiven av
    Styrelsen för psykologiskt försvar
    ISSN 01401-2357

    SvaraRadera
  8. Det här är inget som man skriver på utan vidare. Men efter att ha sett underlaget och sett hur "våra" förtroendevalda beter sig, känner jag faktiskt att det är min medborgerliga plikt att anmäla. Jag kommer alltså att skriva på om jag ges möjlighet. Så är det!

    SvaraRadera
  9. Lägg ut anmälan som pdf så kan den som vill skriva ut och skicka in.

    SvaraRadera
  10. HAr alltid en penna med mig nuförtiden så att jag skall ha möjlighet att skriva på!

    SvaraRadera
  11. Jag kommer att skriva på och jag känner 6st till som kommer att skriva under, men det är mycket noga att man är förtydligar plikten som kallar på medborgarna att stå upp för demokratin.
    Man får inte fastna i ramavtalet trots att det är den punkt som är juridisk viktig. Man måste på ett förenklat sätt förklara samhällsansvaret i att göra en anmälan.

    Våra barn och barnbarns framtid har de spelat rysk roulette med. Är inte barnen värda upprättelse? I åratal kommer de att vara belastade av människors egoism och enfald. Någon bär ansvaret! Det är inte vi, men väljer vi att gömma oss då är vi medskyldiga och har därmed förlorat rätten att beklaga oss i framtiden.

    Accepterar du olagligheter och lögner? Är svaret "JA" då besöker du inte denna blogg med goda avsikter. Är svaret "NEJ" på min fråga så är det självklart att du ska skriva under.

    Barnen är de som ska bebo framtiden. "VI" sätter upp referensramarna.

    SvaraRadera
  12. 21.03

    Dobar dann!
    Broder, syster SFOR? Eller bara nyfiken?

    SvaraRadera
  13. Motala Gävle var lägre summor men fängelse ändå?
    Ser illa ut!

    SvaraRadera
  14. Dobar dan!

    Koppling till SFOR? Nån som begriper sambandet?

    SvaraRadera
  15. Nu måste RIKTIGA SOCIALDEMOKRATER skriva på, det jag har upplevt är inte Socialdemokrati!
    Ni som var med och beslutade i Telestugan, ni som tillsatte Jan Eriksson, ni som är med och kränker en liten pojke, ni som är med om ortsbestämda uppsägningar i den gemensamma kommunen, ni som hävdar att Ramavtalet är satt ur spel, ni som är med och sluter hyresavtal i Björnhuset, ni som med maktmedel bekämpar demokratin i kf genom Praxis,Andreas Johansson, till er frågar jag, vem har givit er denna rätt?
    INTE SOCIALDEMOKRATIN!!
    Nu försvarar vi demokratin gemensamt, hand i hand över partigränserna.

    SvaraRadera
  16. 23.08
    Svar:JA!
    Staten måste hitta nya vägar= Arbeta från två håll och mötas på mitten.

    SvaraRadera
  17. Mycket intressant läsning om Motala och Gävle. Råder alla att läsa på MSB-sida om oegentligheterna i dessa kommuner under åren 1995-1996. Gå ut på Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. Här finns Krisberedskapsmyndigheten, Räddningsverket och Styrelsen för psykologiskt försvar (spf) under ett och samma tak. Klicka på den sistnämda. Sök i arkivet på publikationer och välj sedan pdf-dokumentet "När demokratin får börja om".
    Vad har Färgelandas politiker att vänta sig?

    SvaraRadera
  18. Kommunen är Statens barn.

    Olydiga barn blir tillrättavisade.

    I Färgelanda lutar det mot LVU för kommunen.

    SvaraRadera
  19. Ulla svamlar vidare i Radio Väst idag.
    När frågan blir svår, mörklägger Ulla
    -"vi har TRE juridiska ombud som vi har utsett, och de detaljerna går jag inte in på".
    Hur var det nu med ditt jämförelse mål, den där våldtäkten, gäller inte den lägre?
    Vad jämför du nu med, när det enligt dig är i mindre omfattning?
    Jag kan inte med bästa vilja säga att du låter trovärdig.!

    SvaraRadera
  20. jag har muskelinflammation och har blivit ordinerad medicinen vid namn "orudis"...kanske jag skulle dela med mej till politikerna fast i ett annat syfte.

    SvaraRadera