lördag 28 november 2009

Bloggen efterlyser politiskt ledarskap från oppositionen

Uppsägningsvågen slår nu till med full kraft

Bloggen noterar att kommunen säger upp allt fler personal i takt med att Björnhusprojektet blir allt dyrare och att kommunen missköts i övrigt.

Vi är redan uppe i 21 årsarbetare - det innebär att många fler berörs eftersom många arbetar deltid. Utvecklingen är helt i linje med vad Bloggen förutspådde redan i våras. Att så många arbeten försvinner är olyckligt av två skäl, dels innebär det att många människor mister sin försörjning och av detta skäl kanske flyttar från kommunen, dels innebär färre händer i verksamheterna en kraftigt försämrad kommunal service.

Nu sparkas ett 15-tal vårdanställda och i samband med detta har den självsvåldiga kommunledningen med Jan Eriksson i spetsen beslutat frångå huvudregeln i LAS, som säger att sist anställd blir först att gå. Visserligen är uppsägningarna "lagliga", eftersom AD i vägledande rättsfall givit klartecken till att frångå huvudregeln när man - som i detta fall - åberopar ortsbepreppet.

Resultatet av kommunledningens "lagliga" manöver blir att ett 10-tal anställda sparkas i Högsäter, medan endast ca 5 får gå i Färgelanda. Och då skall vi komma ihåg, dels att det redan från början finns fler vårdanställda i Färgelanda än i Högsäter, dels att många av de anställda i Högsäter som nu får gå i många fall har arbetat flera år längre än de som fick behålla jobben i Färgelanda.

Frågan om de lika lagliga som omoraliska uppsägningarna lyftes under Allmänhetens frågestund i kf senast, där den olyckliga Ulla Börjesson (s) hänvisade till kommunens tjänstemän "eftersom politiken inte skall lägga sig i sådana här frågor".

Trots att facket - med Kommunals Lillian Johansson i spetsen - säger sig vara kritisk, förefaller det mest handla om krokodiltårar. Det Socialdemokraterna närstående Kommunal har i grund och botten inga större problem med resultatet, eftersom inriktningen - fler medlemmar i centralorten och färre i Högsäter - ses som en fördel av Kommunal. Att en del av Kommunals medlemmar blir orättvist behandlade är därvid av underordnad betydelse. Socialdemokraterna har ju som bekant ett mycket stort stöd i centralorten och den politik som nu förs är helt klart ägnad att förstärka den bilden.

Och här menar Bloggen har just politiken ett stort ansvar - det är här man skall lägga sig i. Det är just i sådana här principiellt viktiga frågor som man skall sätta ner foten och säga: "Det här är inte juste. Det är orimligt. Det leder till ökad utarmning av redan hårt ansträngda kommundelar utanför centralorten. Det är en omoralisk hantering av människor som kommunen inte kan ställa upp på. Det innebär att vi behandlar människor olika beroende på varifrån de kommer och delar upp dem i ett A-och ett B-lag, ett slags kommunal rasism som skapar spänningar och osämja mellan olika kommundelar".

Bloggen undrar vad som hände med det stolta politiska stridsropet: "Hela kommunen skall leva!"?

Att mygelpartiet (fp) glömt bort sina tidigare förpliktelser är en sak. Att mygelsossarna ser om sitt eget hus är heller inte så konstigt.

Så här ligger det till. Om politikerna ger direktiv till ansvariga tjänstemän att de inte skall frångå huvudregeln om först in sist ut, så är det vad som gäller. Punkt slut. Om detta direktiv hade getts till den för uppgiften inhyrde "liemannen" Erik Hietala, så hade nämnde Hietala alltså varit tvungen att följa detta direktiv. Varför har inte oppositionen lyft frågan i ksau, kan man med rätta fråga sig?

Nu har drygt en vecka gått sedan förra kf och ännu har inte ett knyst hörts från oppositionen (c), (m) och (kd). Även om de sovit innan, så borde de ju ha vaknat med tanke på att frågan aktualiserats i kf och i media - eller ?!

Det är ett val nästa höst. Om oppositionen vill vinna det valet, så är det hög tid att man vaknar ur sin Törnrosaslummer och börjar visa lite politiskt ledarskap. Väljarna vill nog också se att det finns en klar politisk linje - ett pålitligt politisk alternativ till de mygelpartier som nu vansköter kommunen - annars kan man ju lika gärna rösta på något annat parti. Hittills har vi inte sett vare sig gemensamma valfrågor eller utspel från oppositionen.

Bloggen uppmanar oppositionen att lägga favoritsysselsättningen vid sina möten (kaffedrick) till handlingarna och övergå till mer konstruktiva sysslor - ett gemensamt utspel kring de aktuella uppsägningarna vore önskvärt, likaså en tidig gemensam valplattform. Hur ser oppositionen på Jan Erikssons framtid i kommunen?

19 kommentarer:

  1. Missnöje har sin tid.
    Visioner om en lovande framtid har sin.

    Jag hoppas på framtidsvisioner inför valet.
    Före bilkrisen och turbulensen på Saab behövdes inga visioner men nu lider vi akut brist på framtidshopp.

    Vare sig partierna är i opposition eller i maktläke är situationen ny och den är kritisk.

    Vilket valprogram ska ta oss ur krisen?

    SvaraRadera
  2. Den stora faran med vår kommun är inte bara de som styr just nu utan att tjänstemännen som styr kommunen föraktar oss invånare. Vi bara stör och ställer till det när vi ifrågasätter dem. Om ni gogglar HL, JE och den mannen som är satt att avskeda halva kommunen upptäcker man att alla har samma bostadsområde i Uddevalla som sin bostadsadress. En tillfällighet? Ja, kanske inte vet jag.

    Tjänstemännen har under högkonjukturen inte behövt prestera en dugg utan har bara behövt vara på jobbet. Pengarna har ju ständigt fyllts på. Men nu när det är dåliga tider är det dax att visa sin kompetens och sitt kunnande. Något som dom uppenbart inte har. Dessa tjänstemän det handlar om måste bort och in måste tjänstemän som har utbildning och erfarenhet och som INTE ser ner på oss invånare som om vi var något katten släpat in. Tjänstemän som respekterar sina invånare. Det är trots allt vi som betalar deras lön.

    Färgelanda kommun är en kommun med stora rikedomar som billiga fastigheter, vacker natur, nära till Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Detta är tillgångar som redan finns och som vi ska använda oss av. Vi behöver inte investera så mycket vi har så mycket redan. Något som skulle varit marknadsfört redan nu, INNAN lågkonjukturen.

    Vi har en strateg utan strategi.
    Vi har en strategi som kommunchefen inte följer.
    Vi har en skolchef som inte heller följer de strategierna som ska följas.

    Det är väl inte så konstigt att det går åt helvete med hela kommunen.

    Vi har en fantastisk hårdvara, vår kommun, men mjukvaran har fått virus. Vi måste helt enkelt formatera om och byta ut mjukvaran.

    Glöm inte rösta 2010.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker det är ett jättebra initiativ att samla in namn så som Gitte Mannsheimer har gjort , all heder skall hon ha för detta .
    Men att låta påskina att det inte finns några politiker i Färgelanda som givit sig på frågan , så började jag driva detta ärende redan 2006 .Då i miljö och byggnadsnämnden , tyvärr utan framgång.
    Något år senare , i serviceberedningen . Då lyckades jag  övertala ordföranden Olle Hagström , (vilket inte var helt lätt) om att vi måste lyfta denna fråga genom  att på vårt möte bjuda in Polismästare Anders Ragnesten, ordförande i hälsopolitiska rådet Ulla Börjesson och Rektorn på Valboskolan Henrik lind .
    Då var min tanke att dessa tre personer skulle starta ett samarbeta och utarbeta en plan för att komma till rätta med problem. Men även detta utan resultat. Uppmaningen från Olle var att jag skulle skriva en motion och lämna den till fullmäktige som då skulle ge beredningen i uppdrag att O.S.V för här i denna beredning jobbar vi bara på uppdrag av fullmäktige och med lååångsiktiga frågor. Hade man då tagit upp frågan på alvar så hade vi kanske varit framme nu , med tanke på den låånga tid som förflutit . Och om man läser beredningens uppdragsbeskrivning så kan beredningen ta upp egna frågor utan att det skall gå igenom kommunfullmäktige .
    Sedan har jag vid ett flertal tillfälle då Ragnesten varit i fullmäktige och beskrivit polisens förträfflighet, då han enligt statistiken menar att det inte är så alvarligt i Färgelanda. Efter det gjorde jag ett antal polisanmälningar i skadegörelsens tecken (alt för att höja statistiken) och möttes då av en arrogans från anmälningsenheten ” är det dina grejor ” (varför bry sig )  På fullmäktige ifrågasatt jag också vart de 6000 timmarna som polisen skulle vara i Färgelanda tog vägen. Svaret blev att man inte hade något system för att kunna redovisa detta. Och när jag pratade med polisen i somras i samma ärende så blev svaret att han var ny på den platsen och hade inte hört talas om dessa timmar. Och det var han som hade hand om den planerade insatsen. Så det löftet vi fick när man la ner polisstationen, det var tomt. Så vad ni gör i Tanum , så håll i era polisstationer. Och lita inte på några löften. Dom är tomma!
    Och det där med kontrakt som man nu spånar på är i mina ögon ett spel för galleriet , men  hoppas att jag har fel .Det är i alla fal dåligt av denna trojka att inte komma med ett resultat när man har haft så lååång tid på sig.
    Skall vi få någon ordning på problemet så hjälper det inte att bara göra en sak utan här måste det till ett samlat grepp. Jag tror inte att polis skola eller socialen var för sig kommer att nå något resultat utan det är när dessa enheter jobbar tillsammans man når resultat. Och jag kan ibland tycka att det saknas ett föräldraansvar. Vissa kvällar som jag har jobbat över i butiken och jag är på väg hem har jag sett 12  13 åringar som har varit på torget mitt i natten. Dessa barn borde vara hemma i sängen vid det klockslag.
    Nu stundar julen med alt som hör till, julgran och annan belysning och detta arrangemang brukar vara uppskattat av allmänheten och med tanke på alla namnpåskrifterna så hoppas jag att det finns nästan 2000 ögon och lika många öron som gör att julpyntet får vara i fred.
    För varje år uppgår skadegörelsen på denna belysning till ca 4000:- i reparationer och material. Sedan har vi den lilla vattenbegjutna stenen nere vid lekplatsen , där belysningen är bytt ett antal gånger och på rondellen har den stora halogenlampan blivit stulen ett antal gånger. Men för att sammanfatta det hela så är det inte den politiska viljan som saknas , i varje fall inte från mig utan det är någon annan stans det kärvar. Men kanske kan denna Openjon hjälpa till.
    Som Kristdemokrat är jag övertygad om att en trygg familj ger trygga barn och där med ett tryggt samhälle

    SvaraRadera
  4. VEM EFTERLYSER INTE POLITISKT LEDARSKAP!

    Jag ställde en rak fråga till samtliga politiska parti i kommunfullmäktige.

    Min fråga var, "finns det något eller några politiska partier som inte tycker det är rätt med ortsbestämda uppsägningar inom omsorgen"?

    Ett parti har svarat i fullmäktige, övriga har ej avlämnat svar.

    Det svarande partiet Socialdemokraterna, gav svaret "vi politiker lägger oss inte i förhandlingar mellan arbetsgivaren och facket". Detta är definitivt inget svar på min fråga.

    Min fråga kvarstår, det handlar om ett ideologiskt ställningstagande för partierna, SKALL VI HA ORTSBESTÄMDA UPPSÄGNINGAR INOM OMSORGEN?

    SvaraRadera
  5. Politiker är valda av invånarna.
    Politikerna väljer våra tjänstemän.
    Politikerna ger våra tjänstemän direktiv och strategier att följa.
    När detta inte fungerar är det politikerna som ska tillrättavisa de tjänstemän som inte fullföljer sitt uppdrag.

    De tjänstemän vi har idag har inte den kompetens som krävs. Dom klantar till det och gör fel stup i kvarten för dom saknar BÅDE formell utbildning OCH kompetens.

    Just nu utför dom inte ett arbete som gör att invånarna kan känna sej trygga utan sitter på sina breda a...le och plockar lön för sin egen skull. Som någon annan här på bloggen uttryckte det så riskerar vi hela kommunens välfärd trots att vi har en kommun med världens förutsättningar att lyckas.

    Dessa tjänstemän måste bort, vi invånare orkar inte höra på UB uttalande i KS "Vi litar på våra tjänstemän" dom är odugliga och har jobbet för sin egen skull inte för vår skull. Men det är vi som avlönar dem.

    Vår framtid är hotad om inte dessa tomma tunnor som skramlar högst försvinner från sina stolar, både tjänstemän och politiker.

    Förtroende är något man ska förtjäna. När man sedan förtjänat detta ska man vårda det väl annars förlorar man det. Alla lyckas inte med detta och det kommer att visa sej nästa år.

    SvaraRadera
  6. Intressant läsning Dick! Och Bosse, du skriver jätte bra och är förståndig, men du måste lära dig att se nyanserna. Sossarna i Färgelanda, Ödeborg och Stigen= Röda Bältet drivs inte av ideologi. De drivs av maktlystnad. Dom skiter i dig och mig. Så enkelt är det. Räkna inte heller med svar från Kommunchefen. Han är sossarnas skapelse och partiet kommer inte att äta sitt eget barn. De ser till sitt och sina. Skiter i vilken utbildningsnivå deras fränder och ättlingar har, för "de" är ändå ämnade för att besitta kommunens tjänster pga. sitt blod. Det värsta av allt är, att de övriga partierna blivit infogade i det undermedvetna i sosseträsket. Så det som händer med tjänsterna i Högsäter följer bara normen för socialdemokratisk politik i Färgelanda. Sköta sitt och sig själv och skita i andra!

    SvaraRadera
  7. I Stigen finns inga stora mängder sossar kvar. Dom har gjort bort sej så det stänker om det.

    Bara att prata med dom så förstår man att dom "skitit i de blå skåpet". :-)

    SvaraRadera
  8. ROKAD VÄNTAS 2010 I MAKTENSBONINGAR!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  9. Till 23:50

    Tack för att du läste min kommentar.

    Jag måste tillstå, att min ambition att lära nyanser är ringa.

    För mig har frågan om ortsbestämda uppsägningar ett sådant djup, att inget parti efter en djupare eftertanke kan tycka att detta är rätt.

    Jag tycker bloggredaktionen redogör på ett bra sätt dimensionen i frågan.

    När det gäller kommunchefen, så förväntar jag inget svar från honom, saken är den att jag har INTE ställt frågan så.

    SvaraRadera
  10. Demokrati är en trögrörlig massa med inbyggda förankringskontroller som garanterar invånarnas inflytande på demokratin.

    En sak demokratin är värdelös på är snabba beslut och då särskilt snabba ekonomiska beslut. Det är därför demokratiska kommuner inte lämpar sig för affärsverksamhet, som alltid kräver beredskap för snabba beslut.

    Demokratins oeftergivliga krav på största möjliga öppenhet står i skarp kontrast till det starka regelverk som skyddar det fria näringslivets affärshemligheter.

    Vad händer med demokratin när en kommunledning har en diffus syn på skillnaden mellan central förvaltning av en demokratisk kommun och rollen som oberoende riskkapitalist på livsmedelsmarknaden?

    Allt beror sedan på vem som utvecklar det starkaste maktbegäret och förmågan att erövra makt.

    En universellt välkänd överhängande risk för kommunernas skattebetalare är när en lokal makthavare blir mer riskkapitalist än demokrat, fattar för snabba beslut utan insyn och bekymmerslöst låter våra hopslitna skattepengar rinna mellan fingrarna som på en spelberusad kasinogäst.

    Snabba cash i Färgelanda.

    Det finns inget försvar för att dra en oberoende revision i långbänk.

    Har kommunchefen agerat mest som riskkapitalist med våra skattepengar på spel i osäkra projekt eller mest som en kunnig och förtroendeingivande förvaltare av demokratin i Färgelanda?

    SvaraRadera
  11. Jadu 23:50

    Stigens sossar drivs så starkt av sin maktlystnad att dom la ner skolan och nu inte fattar att folk är förbannade!

    SvaraRadera
  12. När ändå fackföreningar är på tapeten, är det så att de fackliga rörelserna reproducerar klasstänkande och klassideal? Tänk att du är världens bästa mekaniker och trivs med det, men röstar blått. Väljer du att vara med i facket så faller du genast under LO-borgen, och här går en del av dina pengar till Socialdemokratiska Partiet. Du blir med andra ord stämplad och dömd till en kollektiv samhörighet. Facken säger sig stå för förändring. Jag säger att de låser alla i klassideal.

    SvaraRadera
  13. 18:54

    Allt kan förändras över tid, så även arbetaren.

    Om du pallar dig tillbaka 100 år, så tror jag du skulle var djävligt glad för ett politiskt stöd från ett arbetarparti.

    Vad Socialdemokraterna har gjort tillsammans med facket för arbetaren över tid, är att generna för egoism, matrealism och annat överklasstänkande har fått blomma ut i full kraft för en arbetare. I dag skall en arbetare köpa visitkort genom statusprylar, vilket skall visas upp i ett syfte, nämligen, att vara förmer.

    Nej du tappre arbetare, om du kunde din historia, då skulle du tacka dina förfäder och visat stolthet, men din egoism gör dig korttänkt och blind.

    I dag röstar en arbetare på arbetarpartiet Nya Moderaterna. Om du fick väcka upp dina förfäder för ett ögonblick, då skulle dom genast sätta sig på baken av häpnad, inte kan en arbetare leva i ett sådant överflöd, och inte kan en arbetare rösta på Högern. Du skulle genast få frågan av dom, MEN VAD HAR DU ATT KLAGA PÅ.

    Nej här i Färgelanda har sossarna som du, glömt sitt ursprung. Här ger sossarna några företagares barn all rikedom, medan dina barn, även dina ofödda barn, skall bära den ekonomiska bördan. Visst hade det varit bättre om sossarna hade rånat direkt på vanligt vis, då kunde dina barn fått dom straffade.

    Om du tittar på din kära fackförening, så hittar du din like även där, total avsaknad av historia. Ett fullkomligt pampvälde, på gränsen till onårbarhet. Sitter i styrelser på dina ihopslitna fondpengar, och skor sig på arvode. Nej fy fan!

    SvaraRadera
  14. 22:50

    När jag tänker på fackföreningar menar jag inte bara LO-facken. Varför jag nämde det beror på att det är den centralorganisation som en mekaniker automatiskt får tillhöra. Det kan ju faktiskt vara så att man kan vända på saker och ting. Du målar ett ideologisk utgångsläge från ett underlägesperspektiv. Kommer du själv från ett arbetarhem? Tänk om du har växt upp i ett tjänstemannahem med borgerliga värderingar, men har fallenhet för mekanik, då blir du tvingad att känna dig som klassförädare. Du kommer att känna att du lever i asyl, trots hur duktig mekaniker du än är. Varför är det så? Jo för att det är knivskarpa linjer mellan LO, TCO, SACO. En Socialdemokrat som blir tjänsteman är mycket mån om att hålla denna skiljelinje vid liv. Tro mig! Jag vet! Samtidigt i omvänd ordning så är arbetarfackens lokala fackordförande väldigt måna om att man inte springer och snackar med cheferna, för dom är ju svin.

    Därför så är det så att facken reproducerar klasser och inte bryter ny mark. Ledarna däremot försöker att samla upp chefer från gruppledarnivå till hög chefsnivå. Alla under ett och samma tak oavsett om de sitter i fina salonger eller skitiga skiftburar. Det är att förändra klasstänkande och klassideal. Möte mellan olika grupper i samhället. Vad säger If/metall och Unionen om gruppledarna på jobbet går med i Ledarna. JO, det ska bli ett herrans liv. Panik utbryter! Sossetjänstemannen blir livrädd och är rädd att någon försöker sticka upp. Men tänk om man bara är nöjd med sitt arbete, sin position och bara missnöjd med If/metall. If/metall kommer att upprätta lynchstämning. Deetta är verkligheten i Sverige år 2009.

    SvaraRadera
  15. Roligt att Dick visar civilkurage genom att gå ut med namn på bloggen.Dessutom visar han att det är politiker som trots all gör sina försök.Jasså Ulla var ordförande för hälsopolitiska rådet.Hur blev då rådet.Två koppar om dagen eller?Naturligtvis är detta en svår fråga om man vill hitta en handlingsplan som är seriös och med syftet att den på sikt skall ge resultat.Men ditt försök behandlades på samma sätt som frågorna i KF dvs de myglas bort på påhittade formella grunder.Lind tyckte väl att det inte är något problem.Inte större än att det går att förneka ialla fall.Ungefär som i mobbingfallen.Hoppas KD kan nyktra till så att dess profilfrågor familjen etik och moral blir trovärdiga.Uppriktigt tack för att du visade oss att du i alla fall har försökt.

    SvaraRadera
  16. Jag vill se en ordentlig granskning av Björnhushärvan. Ett MYCKET bra vallöfte vore att dom borgerliga (inte FP med andra ord) lovar anlita en jurist och en revisor som går igenom händelseförloppet. Hittills har vi bara hört den outbildade lögnhalsen ljuga om olika jurister och andra experter som han anlitat. Sedan tidigare vet vi att Konkurrensverket har sagt att hanteringen i Björnhuset strider mot Upphandlingslagen. Det går inte att fega ur längre nu. Vill ni ha min röst får ni banne mig ge ett skäl!

    "Kommuninvånare som är innerligt trött på myglet"

    SvaraRadera
  17. Förlåt jag skrev fel
    Det skall vara brottsförebyggande rådet.
    Och vad ja kan se så är det nog inte någon större aktivitet där heller.
    Beträffande mobbningsfallet så röstade jag i vår grupp ” KD ” för att ett opartisk rättsväsende skulle se över skadeståndets storlek och inget annat .Hade jag vetat att det skulle ta denna vändning så hade jag aldrig gått med på det . Vi var inte eniga. De fanns de i gruppen som ansåg att vi skulle betala och där med få det överstökat . Och det hade nog varit rätt. Det är inte alltid så lätt att alltid göra rätt . Min ambition är i alla fall att ha fokus att göra det som är bäst för Färgelanda och dess invånare och vara lyhörd för dess befolkning. Det är bara så synd att det är så få invånare som tar vår medborgliga rättighet att gå från att vara kökspolitiker och delta aktivt vid de bord där de viktiga och de verksamma besluten fattas. Med andra ord . Gå med i ett för dig passande parti och va med vid bordet . Vi är alla politiker i en eller annan form , och hela vår vardag är ett resultat av de fattade besluten.
    Om nu alla sossarna, folkpartister och radikalsocialister är brända så hoppas jag på att det kommer nytt folk som vill något bra för kommunen. Det kommer att bli ett tufft jobb att byta ut en del chefer inom förvaltningen. Men man får inte glömma att det finns också mycket bra folk i kommunhuset också , mycket bra . Som varje dag gör sitt yttersta för att få saker och ting på plats. Så allt är inte skit med kommunen, men det är lätt att det blir den allmänna hållningen . Har själv råkat ut för just det på en tidigare arbetsplats, och det ledde till att varje dag blev till en pina. Så där är vi nog alla ute på farligt vatten som kan leda till att allt är kass. Men så tycker inte jag. Stöttad av min tidigare erfarenhet . här gäller nu att mobilisera trupperna och sedan gå till anfall . Vad vill vi med vår kommun och hur skall vi nå dit.
    Därför uppmanar jag dig ” Kökspolitiker ” Välkommen in i gänget!

    SvaraRadera
  18. 18:54 och 07:56

    Jag håller fullständigt med dig , skulle fan trot att jag skrivit det själv hmmm... så surrig kan jag väl ändå inte va :-)

    SvaraRadera
  19. Tack Dick för att du förklarar vad som hänt i beslutsprocessen om mobbingfallet. Men nu när ni inser att mobbingfallet gått för långt, varför säger ni inget i offentligheten, kollegorna i ks, kf vad gör de? De andra borgerliga parierna borde ta upp dessa frågor i ks, kf också. Det gäller att ta reda på vad "ett opartiskt rättsväsende ska pröva", vad det betyder innan man röstar ja. Erkänn att rättsprocessens nuvarande utveckling inte var er mening och att ni vill ha stopp på det.
    Och hur ska man ta reda på vad som är rimligt skadeståndsbelopp?Rättsväsendet har inga mallar för detta. Hade ni trott det?

    Det enda sätt jag kan komma på är att det är mobbingens omfattning som kommer avgöra summan. Och eftersom kommunchefen TROR han fått i uppgift att sänka summan så är det klart att han gör allt för att föra fram att pojken inte blivit mobbad, eller bara lite mobbad och att kommunen inte kunde göra mer för att stoppa detta.
    TILL ALLA PARTIER: VAR DET VERKLIGEN DETTA NI VILLE ATT KOMMUNEN SKULLE FRAMFÖRA, tror ni på ATT POJKEN BARA BLIVIT OBETYDLIGT RETAD, och att rektorn gjort ALLT i sin makt för att stoppa detta?

    Ni borde väl förstå att rektorn i all evighet kommer säga att jag har minsann skött mitt jobb, för jag vill inte få sparken från mitt ARBETE och att tjänstemännen håller varandra om ryggen.

    Vilken oberoende myndighet kollar rektorn? Har ni också full tillit.... precis som UB? Ingen koll här heller, precis som med Björnhuset och precis som med de lögner som skolkonsulten och allmänhet försågs med av skolförvaltningen när de ville lägga ner skolor.

    Ni politiker, ta er tid sätt er ner och fundera. Vad tror ni denna rättsprocess leder till. VAKNA UPP UR ER TÖRNROSA SÖMN. LIVET ÄR ETT HELVETE FÖR EN DEL UTSATTA BARN OCH FÖRÄLDRAR, tur det inte är ni som måste kämpa för era liv. Men ni måste visa NU om ni vill vara kvar efter valet.

    Jag som säger detta är en kommuninvånare som inte känner till mobbingfallet i detalj, men jag hade förstått att resultatet skulle bli så här, för jag har tagit mig tid att tänka efter.Gör det ni också, gärna före ni sätter igång en rättsprocess. Och nu, nu måste ni stoppa de pinsamheter som pågår. Undersök om privatpersoner skott sig i Björnhushärvan, och öppna skolorna igen, så att befolkningen vill bo kvar i kommunen.Se till att Färgelandas omsorgschef tar tag i orättvisa uppsägningar, som bara gynnar Färgelanda centrum. Kämpa för samarbete mellan polis, soc, skola, föräldrar även i ks och kf. Se till ungdomarna i hela kommunen.

    Tjänstemän och förvaltning leder Färgelanda kommun till dåligt rykte och noll trovärdighet. Visa att ni vill styra upp detta.

    Förresten, nu har ju den nya majoritetet s, fp, v huvudansvaret för att detta blir gjort. Men ni i oppositionen, ni måste tala om er ståndpunkt NU och verka NU för att rätt förslag kommer upp i kommunen, och att det röstas om detta i ksau, ks, kf nu innan valet. Sov inte längre. Gör något.

    SvaraRadera