söndag 10 januari 2010

Kostnadsjakten i Björnhuset!!!

Den dolda 72 miljoners (100 miljoners?!) investeringen sedd utifrån söndagen den 10 januari 2010. Investeringen innehåller inga exploateringskostnader för mark, grundläggning, vägar, framdragning av el, vatten och avlopp. (fanns redan innan så det har därmed inte belastat projektet). Inte ens tilläggsisolerat. Skorsten skulle varit rivet enligt ramavtalet 2007.Samma gamla dörrar och fönster, spruckna klottriga fasader där de olika färgerna vittnar om gångna tiders om- och tillbyggnader. Vi ville att bloggläsarna denna vackra söndag skulle fundera över hur mycket 72 miljoner kronor egentligen är. Även fundera över kostnaderna för uppvärmning, el, vatten och övrig drift under de mer än 2 år!!! som det så kallade projektet har pågått. Som stöd för funderingarna tillhandahåller bloggen en dagsaktuell bildserie över Björnhuset. Av artighetsskäl avstår bloggen från övriga kommentarer.

Södersidan!








Östsidan




Norrsidan









Västsidan



13 kommentarer:

  1. Det verkar som förändringens tid är här. Det ryktas om att stora saker är på
    gång när det gäller Björnhusskandalen. Fp komma kräva att hela Björnhusaffären gås igenom av en extern utredare. Kanske lyckades Widekärr och CO trots
    allt.Någon som vet något mer?.

    SvaraRadera
  2. Väldigt konstigt tycker jag. När jag ser utvecklingsstrategen Stalfors bilder i hans nyhetsbrev får jag en helt annan bild:-)

    SvaraRadera
  3. En verklig prydnad för vår kommun!

    SvaraRadera
  4. Fastighetsskötsel?

    SvaraRadera
  5. Undrar vart pengarna tagit vägen.....
    Det ligger nära till hands att misstänka att Färgelanda kommun fått betala för arbeten som inte hör till fastigheten, eller va fan, det är självklart att vi fått göra det!

    Eftersom vi inte har någon kontrollant på bygget ger vi ju företagen alla möjligheter att utföra arbeten som hör till deras egna anläggningar och sedan fakturera kommunen för dessa arbeten.

    Vad ingår? Förmodligen är det upp till Mathuset och Sven-Arne T att göra den tolkningen. Enligt Ulla B -"är ju som alla vet ramavtalet lite satt ur spel".... vilket idiotiskt uttalande!
    Vad är satt ur spel? Av vem? Vad gäller överhuvudtaget?

    Lita på att arbetena med flytt av maskiner från Vänersborg och Björnerud kommer att faktureras kommunen!

    Deltatec då. Deras arbete kan väl inte höra till kommunens åtagande.

    Taget ur Deltatecs presentation på deras hemsida: -"Deltatec är ett ingenjörsföretag med fokus att vara en erkänd leverantör av flexibla, kostnadseffektiva och professionella funktionsleveranser och tjänster".

    Vi får verkligen hoppas att inga fakturor från Deltatec hamnar på Tords bord. Men vem vet, någon kanske tvättar fakturan, och som grädde på moset läggar man på ett UE-påslag på 10%.

    Hur är det med fakturorna?
    Är de 72 miljonerna slut?

    Dags för revolt!

    SvaraRadera
  6. Hittade lite mer på Deltatecs hemsida.

    Håll till godo:

    Björnerud, Projektering
    Flytt och ombyggnad av pannkaksfabrik. Projektet består av samordning för investeringar, flytt och uppstart av ny produktionsanläggning.

    Samordning för investeringingar.... låter som om den kostnaden kommer att hänföras till kommunen. Flytt och uppstart... vem får den notan?

    Men, ingen anledning till oro, Jan Eriksson har förmodligen full koll!

    SvaraRadera
  7. Det är insidan som räknas....

    SvaraRadera
  8. Var i helvete är pengarna???

    SvaraRadera
  9. Insidan?72 millar.Stora ytor från början.Inte omfattande flyttning av väggar osv.Den som påstår att det invändiga representerar 72 millar har inte förstått hur mycket 72 miljoner är.Vilken blåsning!!Bloggen kommer inte att nå den person som tror att det är en normal summa 72 miljoner för en invändig upprustning.72 st enmillioners villor har placerats inne i Björnhuset?!!Enmillionersvillor där tomten är färdig och vatten el osv är framdraget och betalt innan de började byggas dvs ca 72st ca 1.6millionersvillor.Nä du det är nog insidan på huvudet som räknas om man köper denna blåsningen.

    SvaraRadera
  10. är det någon som vet hur mkt sven-arne torstensson har fakturerat på björnhuset och hur mkt de där 10procent kj tar upp.skulle va bra å veta?alla andra brukar lägga ut arbeten på anbud,men inte färgelanda!!

    SvaraRadera
  11. Tack för din "insight" DNV

    SvaraRadera
  12. Och den där * till utvecklingsstrateg säger att vi fått mycket för pengarna. Jojo, det är så man kan spy åt det.

    SvaraRadera
  13. 72 000 000??? Bondfångade var det nån som sa.....oh yeah!!!

    SvaraRadera